Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Monday, August 31, 2009

Masuk kedai keluar kedai tapi takde jugak

Pagi tadi aku pergi Vanilla Pastry beli tepung HP. Dapat. Lepas tu cari pula castor sugar. Tak ada. Aku pergi Yummy selang tiga empat pintu dari situ. Cari castor sugar kat rak. Tak ada juga. Dari situ bermulalah pencarian aku. Masuk kedai, keluar kedai. Masuk kedai, keluar kedai. Mana castor sugar ni. Aku nak pakai sikit je untuk buat doh roti aku ni.








Aku give up. Aku pakai je gula pasir halus yang beli kat tesco haritu. Bolehlah pakai cuma dia kasar sikit.

Yang aku heran , mana castor sugar ni. Macamana aku nak buat kueh raya ni. Deeja, kat Tepeng banyak castor sugar tak!!!


17 comments:

a kl citizen said...

ni sebab sorok gula nak buat kuih raya la ni

iina said...

kak sini byk gule castor.. bekalan ado yo hehehe.. ;) nnti pos kuih raya kek den yo kak

umi_e said...

buat je ler sendiri castor sugar tu :P

* saya tak pk lagi bab2 nak buat kuih jadi tak terasa ler...

Dida... said...

Salam Kak..

Dkt Arab banyak nii.. nak pos ke? hehehe.. rajin la akak nih.. nnti akak buat la satu blog khas utk resepi.. boleh saya cuba2.. selamat bersilat di dapur ye... :)

Ms.Lilies said...

xde ek kak? sini ado..tu mesti diorg main aci nyuruk dgn gula tu

AZANI said...

boleh blender tak kak?

sonata anak kancil said...

kisar aje le...jadi jugak...

sy 3 hari gi Jusco - 3 x beli gula pasir - sebab only 2 kg per customer...alahai tak manisla sirap tahun ni...

xiiinam said...

...bak sikit!

Insyirah said...

Cuba tahun ni buat kuih raya tak letak gula. Hehehe.

lupekanje said...

guner je apo yg ado kakkk...
Sedangkn gula kasar biasapun payah nak carik...

*ehehe...tdi acik tambah stok gula acik lagi...biler tgk kat kedai ni ada jual...guna nyer idak...err... boleh dikira komplot sorok gak ke??

kakpah said...

cikgu, agaknya mereka yang bisnes kue raya dah borong habis.

ina, hehe sanun takdo main nyorok2 agak e.

umi, semalam buah roti. Doh tu nak kena pakai gula sikit. Tu yang cari tu. Kue raya nanti kalau takde akak main tunjuk2 je yang dah siap kat kedai.

dida, nak buat blog resepi kena hari2 rajin masak hehe..

lilies, nak gi tempat ko lah cari gula. kat mana tu.. dah lupo plak.

azani, boleh. masalahnya blender kering akak rosak. nak pakai blender biasa nanti kang bau cili ngan bawang pulak gula akak tu.

sonata, haha akak kalau beli gula kat tesco tak payah tunggu berhari2. Beli gula, bayar. Lepas tu masuk balik, beli lagi. bayar plak kat kaunter lain. Kalau nak lagi, masuk balik. Bayar kat kaunter lain pulak haha..

kakpah said...

cklah, bagi sini alamat. kakpah pos.

insyirah, sampai raya tahun depanlah nampaknya kue raya akak tu sebab tak laku kehkeh..

acik, ooo.. acik memang bersubahat. Kpah nak lapor...

kakngah said...

kak.. blh jek blender gula biasa transform dia jd gula castor. tp.. kene kurang kn sikit penggunaan psl agak manis dr gula castor asli.

kakpah said...

kakngah blender kering akak rosak. blender yang ada tu smalam dah bau sorai kehkeh..

Kak Nora said...

Pah,
Pah masuk kedai, keluar kedai apa? Kalau susah-susah sangat, back tu basic, macam dulu, tak ada blender kering, tumbuk aje gula kasar dalam lesung. Lesung pula tak ada ye?

deeja said...

kak pah...ooo...kakpah....
macam2 akak ni...kitorang kt Tepeng walaupun bukannyer bandar beso sgt tp alhamdulillah tak le klam kbut camtu....Kat Tesco,Giant....semo banyak stok...mai le beli kat sini...
kalo kedai runcit tu xtau le plak...coz xpenah g..hihihi

deeja said...

Kuih raya lebihkan...bole bagi deeja rasa..pakai pos laju cepat sampai..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...