Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Tuesday, January 6, 2009

BLOGGING MADNESS



What was life like before you get yourself involved in blogging. I think it was pretty much easier. You didnt have to worry about what you were going to write in your entry today. You could carry on with your daily routines without having to think that "yes... this is the possible entry for today's blog." You didnt have to worry about forgetting to bring your camera along with you whenever you left your house. Or you didnt have to annoy your children by stopping them from plunging into the food you served on the table just because you wanted to snap some pictures of your masterpiece.


But the problem is that, you like it. You like this miserable situation that you yourself created. Merely because this blogging madness helps you to optimise your brain activities. Helps to drain away the rust and toxics that had been stored in your brain since you-know-when. Helps you to bring out the desire to write again. (How long have you stopped?)


Hmm.. nanti sambung lagi. Nak kena masak pulak nih..............



Ok sambung balik. Cakap melayu lah. Lidah dah berbelit sebab banyak sangat makan belacan dan cencalok.


Pasal blogging madness tadi. Bila dah berblog ni hari-hari nak menulis. Tak banyak, sikit, nak tulis jugak. Kadang-kadang apa yang ditulis tu lebih banyak merapu daripada yang tak merapu. Kita pun tak kira orang baca ke atau kita syok sendiri-sendiri. Yang penting, kita tulis. Bila kita tulis tu maknanya otak kita berjalan @ berfungsi. Kalau tak kita asyik pikir apa nak masak untuk breakfast, lunch dan dinner saja.(Kan orang perempuan ni walau tinggi mana pun pangkat terpaksa juga memikirkan apa nak masak. Lainlah kalau jadi mem sepenuh masa). Sebelum kita terlelap tengah malam pun kita terpikir pasal makan juga, "besok apalah nak masak untuk breakfast".


Ha, bila ada blog bolehlah kita menunjukkan kepakaran (he..he..kepakaran? ) dalam bidang tulis menulis pula. Tapi tu lah macam yang aku cakap mula-mula tadi. Satu masalah pulak. Asek memikir-mikir apa yang nak ditulis. Kadang-kadang jumpa pembalut gula-gula pun boleh buat otak aku ni berpikir "macamana nak jadikan sampah ni bahan entry?" Hmm macam mano.


Dah tu pulak tak boleh ada masa terluang sikit. Mesti nak tengok blog. Mesti nak merayau-rayau tengok blog orang. Tinggal komen sana sikit. Tinggal komen sini sikit. Bila dah merayau-rayau tu susah pulak nak berhenti. Mula-mula ingat nak sekejap saja, tak perasan dah merayau-rayau sampai naik angka "jam". Tersedar bila anak mengomen bila diaorang keluar masuk bilik "eh, mak tak abis lagi main blog?" Ye ke.



So, moral of the story, berblog susah, tak berblog pun susah. Bila dah dua-dua susah, baik lah berblog. Susah dalam senang namanya. Habis cerita.

5 comments:

Mak Su said...

gapo tu?

kakpah said...

welcome maksu. Thanks for visiting.

ashley said...

ye ke mak main main? nengok cam serius jer...
usung sana sini kamere nye tuuu..

xiiinam751 said...

sejak berblog....kamera dan aku tak boleh dipisahkan.....he..he..he..

kakpah said...

Tu la pasal. Masa mengaja budak-budak ni pun kamera tesangkut je kat tangan ni ha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...