Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Thursday, January 22, 2009

Krriiinnngggggg....... hello siapa di sana

Antara perbualan telefon klaka tahap lawak antarabangsa.

(1)
Krriinngggggggg. tipun berbunyi.

kita : Hello, assalamualaikum.
sana : Sapa cakap tu?
kita : orang
( jawab dengan hati panas gak sebab apasal pulak dia yang tanya macam tu. Sepatutnya kita lah yang tanya siapa kat sana)
sana : Ni kat mana ni?
kita : Malaysia.
(padan muka nko)
sana : Klikk..
(letak tipun pulak!!)

(2)
Krriinngggggggg........

kita : assalamualaikum.
sana : sapa tu?
kita : awak nak cakap dengan sapa.
sana : sapa yang cakap ni?
kita : awak yang talipun saya, tentulah awak tahu sapa saya sebab nombor ni nombor talipun saya.
(orang ego yang tak nak mengalah)
sana : klikk..


(3)
Krriinnggg..................
kita : hello assalamualaikum
sana : pah. kak zhulian ni. lama tak dengar berita.
kita : ada kak. busy sikit.
sana : pah. ada prodak baru bla..bla...bla...... (10 minit)
kita : ok..ok...ok..
sana : bla...bla...bla...
(bila la makcik ni nak berenti bercakap. Aku dah penat bagi signal. Telinga dah panas dah.)
kita : h'a? apa kak? line tak clear la.
sana : kau tak dengar ke?
kita : h'a? tak denga, tak denga.. (sambil pura-pura menjerit jerit sikit)
klik. (kita tutup tipun. padan muka nko)

9 comments:

Tijah Lawa said...

laaa hai! yang last tu mmg sey salu buek tu kak. nak2 org dr bank yg offer mcm2 insurans. huhuhu...

iina said...

hehehhe idea bernas.. tetiba jek line xclear ;)

Aku Budak Ensem said...
This comment has been removed by the author.
Ungku Nor said...

kalo saya la kak, lepas call yg kedua tu lagi saya dah terus cabut line tepon kat rumah tu..hehehehe

Nizam.Ariff said...

Dia cuba nak cari saudara jauh yang dia lupa nama...kesian dia kak. Kak mungkin saudara dia?

kakpah said...

tijah, iyo ko. ekau pun slalu buek cemtu yo. ini somo sobab nak molaghikan dighi daghi situasi comeh he..he..

iina, memang terlalu bernas idea tu. gunakanlah bila perlu ye.

ungku, haah, kau cabut line tepon. Pehtu kau lupo balik nak pasang.

kakpah said...

nizam, sedara mana lak yang tak tau nama sedara ni. ek ele, sebenarnya orang tu tak tau tatacara bertalipun hehe..

Mak Su said...

boleh makan hati dibuatnya

kakpah said...

betul cakap maksu tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...