Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Wednesday, April 29, 2009

Aku Layak Bercuti

Hari Jumaat ini,
1 Mei ini,
adalah hari pekerja.
Semua pekerja cuti.
Layak cuti.
Mesti cuti.
Isteri,
yang saban hari kelepak kelepuk,
kelentang kelentung di rumah,
pekerja juga kan?
Layak cuti kan?
Mesti cuti kan?


Atuk,
jumaat ni uwan nak cuti.
Cuti masak.
Cuti basuh pinggan.
Uwan nak relek-relek sambil layan astro.
Sambil layan cucu gak.
Ni uwan apply siang-siang ni
untuk memudahkan atuk membuat perancangan.
Mana tau,
atuk nak bawak uwan makan-makan kat equatorial ke.



Atuk standby je lah ye.
Breakfast beli kat kampuchea.
Lunch kat Limau nipis.
Dinner?
Ha yang tu atuk kena pikir-pikir lah ye.
Uwan cuti.
He..he..




25 comments:

joegrimjow said...

cuti untuk masak2
yahuuu

Nizam.Ariff said...

Astro cuti, sape nak tayang filim?

Kak Ezza@makcik Blogger said...

kak pah
perancangan nya cukup rapi..tapi bila tiba hari nya udah lain pulak jadik nya....
bibik tu tak cuti ke kak????

ku tak sempurna said...

betul betul betul..

sian kat isteri..
bg la cuti... kan??


amboi... uwan pun..
nak gi tmpt yg glemer2... hikkksss :)

julietchun said...

"Cuti puan diluluskan".

kakngah said...

osah mahal eh lak ai nk cover cuti uwan....

pB said...

pB punyer lar sibuk kerja , sampai tak tahu yang Jumaat ni cutiiiiiiii

Yunus Badawi said...

dah cakap kat atuk ke atau atuk pun baca blog kakpah ni?

psst - kerja sendiri mcm saya ni cuti tak cuti sama aje huhuhu

ashley said...

ha ha ha..
atuk tu sure gentel gentel ekor serban..
tak pun..cari pencungkil giginya..
mujur cucu belum reti nak sorok pencungkil gigi atuk!
boleh cari idea lagi buat posting...

Tijah said...

den syak skrg atok tu tgh pitam
sbb takdo respon pun...


hahahahah...

xiiinam said...

Bayangkan kalau semua cuti.....
Waduhhh....

Tak kira..tak kira....aku nak cuti jugak Jemaat tu.....

tasikmerah said...

ada satu benda je kau tak bulih cuti kak... jeng jeng jeng...

kih kih kih...



.

kakpah said...

joe, salah tu. bukan cuti untuk masak. cuti masak.

nizam. astro tak leh cuti. cam ne aku nak lepak-lepak tengok astro.

ezza, mesti jadi punye...
err.. bibik tak leh cuti sebab bos dah cuti hiks..

kakpah said...

kts, suruh mak ko cuti jugak. Bia ko je yang masak he..he..

juliet, yess!!!

pb, hehe.. ni mesti pekerja contoh ni sampaikan tak hengat nak cuti..

kakngah, kan solalu. sekali sokalo yo. bilo lai ak pau..

lupekanje said...

coti lah kpahhhh...saper nak larang...
meh antar cucu tu kat sini aaa...acik jago..

kakpah said...

YB, atuk dah baca dah tapi dia buat dono je. hik..hik.. tak pe tak pe. Aku nak mogok.

ashley, dia tegah tersengeh-sengeh tu. Terpikir-pikir nak layan aku ke tak nak.

tijah, memang dio pitam sampai tak tojawab.

cklah, jom pakat cuti ramai-ramai. para husband biar makan megi je ngeh..ngeh..

tasik. Kau memang. otak tu tak de pike lain. Itu pun aku cuti gak.

kakpah said...

acik, horray.... aku cuti.

Monkey D Luffy said...

best gak apply melalui blog ;p

kakpah said...

kapten, hehe..

Nong said...

kerja office aje cuti pah, kerja yang melambak kat rumah tu kena buat jugak...

Nk mogk gak!

kakpah said...

nong, tak kira..tak kira. nak cuti gak. hehe..

kakpiah said...

sorganya kalo bebetoi buleh coti jemaat nih kan kakpah?
tp saya yg ada anak kekecit nih musti tak dapek gak nak bercuti!
uwaa....

sakurasa 2 said...

Kakpah
jemput ke blog sakura ada tag untuk kak pah, tq

Mas said...

hapi holiday uwan, lap u

kakpah said...

sakura, ko bagi aku keje ye..he

mas, yes.. besok cuti. lap u tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...