Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Monday, April 20, 2009

SESI BERGAMBAR LAGI......

Aku tengah gian ambil gambar. Gambar potret ni aku belum berapa mahir nak snap. Kalau ada sesiapa di luar sana yang boleh ajar aku macamana nak ambil gambar yang sharp dan berseni silalah ajarkan aku yang tak berapa pandai ni.

Pagi tadi aku ke tadika dengan gaya paparazi. Aku kejar bebudak ni ke sana kemari nak jadikan objek. Inilah beberapa hasil. Masih belum memuaskan.













Apamacam. Berapa markah nak bagi?

17 comments:

Kak Ezza@makcik Blogger said...

gambar yang last tu nampak real...cantik dan bersahaja...nampak mata yang punya cerita sendiri... cewah ...macam pandai je saya ni...gambar pertama..budak kocik ni nampak keliru...ni pasal akak yang pi kejar dia la ni...nak buek apo lah cikgu aku mi...

ashley said...

Gambar pun kena ada JIWA..
ha ha ha..
Poning pala bebudak..
Kalau nak lebih JIWA, cubit sikit kasi raung raung lepas tu ambik gambor!!

kakpah said...

ezza, budak kocik tu sebenarnya tengah suspen tengok kpah terhendap-hendap bawak kamera depan dia yang tengah minum guna botol susu tu. Tu yang muka macam tak nak pecaya je tu...

ashley, aku dah nak cubit tadi takut kena penangan dengan mak bapak diorang plak.

ashley said...

kakpah,
ambik gambar WAJAH untuk penceritaan memang teruja sikit...
Model yang kita ambik gambar tu kena ada emosi tertentu..

sedih ke..marah ke..risau ke..gembira ke..
elemen tu kena ada..

sebab tu cameraman yang ambik gambar WAJAH model.snap snap snap snap..mau 20-30 kali snap photonya.
berkali kali ambik ..

(ini tips yang kawan aku kasi le time dia belajo kelas PHOTOGRAPHY suatu ketika dulu...DOLU-DOLU!!..)

walaupun satu je dia nak pilih!
ish.. aku pun dah terkikis habeh ilmu tu..
he he

Tijah said...

kak pah!

osah telentet eh kau kak! tapi nak efek real laie kan. apo kato ko cubit kak ashley sampai lobam, lopeh tu amek gamba eh. kemain deh sajes nak cubit anak org yooo???
huhuhu!

Nizam.Ariff said...

Kak, aku suka gambar yang akhir tu. Gambar tu ada emosi, ada subjek, ada sesuatu disebalik gambar tu....

nazaTIMsuria said...

ashley, wokey.. ni aku tengah eksperimen la ni. nanti bila dah okey kau agak-agak boleh buat bisnes tak hehe.. tapi alau ada kursus photography aku nak gi la.

tijah, tu la pasal. dio sajes macam-macam. tadi akak koja anak e sampai poluk tiang. Kalau kau nak tau, yang eksen macam panda tu anak e la tu. Kalau akak nak cubit tak payah cubit si ashley tu. akak cubit yo anak e sampai molalak.

nizam, akak pun suka yang tu gak.

kakpah said...

La, apasal lak terpakai akaun si timah ni. Mesti tadi dia guna laptop aku tak sign out.

ashley said...

Kakpah..
kalau nak tengok muka masam dan merajuk si Huda tu try le..SATU EXPERIMENT juga tu..
dia susah sikit bab nak diambik gambar ni..model yang banyak PE'EL

aku tak dak masalah..

kakpah said...

ashley, hehe... tapi janji kau tak lempang aku.

dcrysz said...

kak pah... biaulah org citer gambau tu cantik atau idak...
tp tgk gambau bebudak tu pun dah buat hatiiii ni sejuk kak oiiii....

Monkey D Luffy said...

comel2 anak muridmu ;p

aNIe said...

Kak pah...gambar semua cantik & sharp...tapi gambar yang last tu nampak artistik sikit...hehehe...takpe...lama2 nanti jadi expertlah...

lupekanje said...

kPah..jangan biasakan mengejar budak semata-mata untuk ambil gambar diorg.....sian...
acik tk nak insiden Puteri Diana berulang kembali...tolong kak ye...lenkali takmo buat.
sebaliknya, amikla gambar secara tanpa mereka sedar..bukan menyebabkan mereka menyembunyikan diri..lari...dan tunjukkan gigi yang dah tk ada...rela dalam terpaksa untuk diambil gambar...heheheh.

kakpah said...

dcrysz, tenkiu..tenkiu.. kerana memberi sokongan he..

kapten, muridku memang semua come-come

acik, kalau acik ado dokek-dokek sini pasti kakpah akan koja acik jugak. Jangan kau lariii.....

AZANI said...

wajah innocent kanak kanak
memang kitapun rasa tersentuh

tasikmerah said...

aku suka la gambar yg last tu kak... :)



.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...