Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Tuesday, May 12, 2009

Bila Bibik Cakap Omputih

Imah datang memberitahuku tentang perbualannya dengan bibik aini.

"Kak Aini, timun ni dah basuh ke belum"

"Udah. Udah di steril"

"Hah? sterile?"

"Iya... impres lagi"

"Mak, dia cakap impres tu yang tak tahan tu. Sebenarnya dia nak kata fresh" Kah..kah..kah..




Pada masa yang lain aku memberitahu keluarga ketika kami duduk di meja makan.

"Mak tanya aini lauk asam pedas malam tadi ada lagi ke tidak" kik..kik..

"Habis tu?"

"Aini cakap, udah limit"

"Apa yang limit?"

"Limit " aku cakap sambil menggoyangkan tangan menunjukkan tanda sudah habis.

Wakahkah.....

Kami ketawa lagi. Nasib baik tak tersedak. Rupa-rupanya banyak unsur lawak di sekitar kami.

21 comments:

Yunus Badawi said...

Yeah saya first hari ni!

Bibik banyak tengok Astro ni. Itu yg dah sophisticated hehehe

NORMI BINTI HAJI MAT YUSOF said...

aduhai bibik....penawar hati...

kakngah said...

itu baru bibik aini, bolom laei bibik siti....

kuIna LadyInRed said...

bagus la bibik tu.. impress...

Ms.Lilies said...

bibik si penghibur hati :D

Tijah said...

udah sterile? wakakkaka. abeh la kak...makanan ko takdo kasiat la lopeh nih...

Mak Su said...

wahahahah, kelakarler. internasional gitu. konpius dibuatnya

Ezza Aziz said...

tak lamo laie..cucu akak tu pulak jadi penghibur lara....

Ungku Nor said...

hahahaha..bibik akak tu memang lawak la kak..

impres??
hahahahaaaa..

ashley said...

aku nak 'BUDGET' kan gelak aku kat sini..
For LIMITED time only..

Nizam.Ariff said...

Aku syak kalau bibik tu balik Indon, mau dia bukak tadika inggeris la..

xiiinam said...

Sopistikated punya bibik. KEREN banget sih loe...he..he..

kakpah said...

yb tu lah. nak kena limit tu

normi, haha ubat boring

kakpah said...

kakngah, bibik siti pandai cakap jawa je

kulna, haah.. pandai impres

lilies, kalau nak cari bahan lawak jumpa bibik kpah ni

kakpah said...

tijah, botul jah, abih sayur akak kono steril. tingga hampeh yo haha...

maksu, yes lawak antarabangsa

ezza, tak saba nak nunggu ni

ungku, weh lamo tak jongok. sehat ko. bizi nampak.

ashley, yolah... limit kan je lah. hehe.. aku dah ada broadband tau. ni tengah menaip dalam kereta ni. hehe.. aku dah tak jekles ngan hang lagi dah..

nizam, ni kau dah cakap, aku pun rasa rasa macam tu gak hahaha..

cklah, ye.. jangan sampai lawan toke dah le hehe..

lupekanje said...

kpah je lah kursus kan bahasa inggeris dia.. baru kelesss.

kak..aritu acik basuh keter..acik nengok org tu cam kak pah je...dgn ashley...hahaha..takkan kot..
acik mang bangan je teserempak ngan kpah....heheheh

iina said...

wah kak speaking london indon yo...

dahsyat tuh kak.. ari tuh dari mana.. ari nie speaking impress ngan limit.. heheheh ;)

AZANI said...

kakpah:ok juga, boleh tolong buat tusyen english.

Monkey D Luffy said...

hahaha

pandai itu bibik

mama_sal said...

salam kpah..lama x jenguk, kelakar la bibik k pah..sini lak bibik2 sume pandai ckp arab..lg terabur!
jorab(stokin) jd sorab kih3

kakpah said...

aci, mano ado. Hehe.. mehlah datang umah kpah. kpah bagi alamat. Nak?

ina, silap-silap dio lak lobeh pandai dari akak. hehe..

azani, jangan... lingkup anak murid aku.

kapten, yea, boleh tahan..

mamasal, salam. lama senyap. balik kampung?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...