Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Wednesday, July 8, 2009

Dah Setengah Jam Dah Ni.............

Sebelum abah pindah tinggal di Bangi bersama aku, abah ada bela banyak ayam. Aku tengok ayam betina selalu bertelur dalam pasu yang abah sediakan. Sebab abah tak mahu bela ayam banyak-banyak, telur tu abah ambil dan makan saja. Tapi ayam betina ni kadang-kadang tak sedar yang telurnya dah diambil dan tetap mahu mengeram juga di tempat dia bertelur itu.

Perangai ayam itu memang aku faham benar. Bertelur. Kemudian mengeram. Yang aku tak paham ni kenapa orang suka mengeram dalam bilik air. Lama pulak tu. Orang pun nak pakai bilik air beb....


25 comments:

Tijah said...

misti org tu baca sokabar dlm jamban kak. aku salu buat tu...

Insyirah said...

Saya tak faham kenapa orang-orang lain bleh membaca suratkhabar sambil mengeram. Rasa mcm tak selesa je. Biasanya yg jadi lama tu sebab baca suratkhabar, bukannya mengeram lama pun kat dlm tu.

Ms.Lilies said...

hahaha....dia nak kuarkan hadil eraman dia tu..

NORMI BINTI HAJI MAT YUSOF said...

kikiki.....nak cerita pasal tandas rupanya...

Mak Su said...

semangat sungguh....ahaks

Nizam.Ariff said...

Tak de keje baca kat tempat cam tu... baca suratkhabar kena ada secawan kopi, baru kena.

kakngah said...

hihihi.... atok eh????

kuIna LadyInRed said...

huhuhu buasir tu...

julietchun said...

sembelit kot,kakakaka

Kak Ezza@makcik Blogger said...

kak pah..saya pun heran la kalau orang duduk lama lama dalam bilik termenung tu...kalau saya ni selesai segala urusan..ah siap!..Keluar jer...nenek selalu marah kalau kami duduk lama dalam bilik air ni..kang kono buasir padan muko!!!

pB said...

salam


banyak benda yang dia belek tuuu , kak pahhhh ....

Kak Nora said...

Salam mengeram, berangan lah tu. Ada tempat mengeram, siap dengan rak majalah. Jangan buang masa kan.

tasikmerah said...

org laki la yg rajin mengeram ni kan... org pompuan tak dak telur. hehehe...

:p

xiiinam said...

......tempat mengeram kat sekolah ckLah...cantik!!! He..he..Boleh guling-guling kat lantai lagi....tu yang anak murid suka bersidang lama-lama kat dalam tu....

Mas said...

Hahaha kalu buat kat public tak pe kot...tambah kat public toilet yang busuk ya amat untuk alihkan perhatian....bole lah baca paper.

kakpah said...

tijah, kau pun masuk dalam kategori orang mongoram yo.

syirah, itulah pasal. mana nak meneran lagi, mana nak selak buku lagi...

lilies, macam batu?

normi, hik..hik..

maksu, haha dan penuh konsentrasi...

nizam, bawak kopi lam jamban boleh ke.

kakngah, tau tak per.

kuina, buasir tak leh ngeram lama-lama

juliet, boleh jadi gak tu

kakpah said...

ezza, tu yang akak pun tak paham tu. Ntah apo dibuek lamo-lamo lam bilik air.

pB, surat kabar dari depan sampai belakang. readers digest kalau boleh nak habiskan satu buku wakaka..

Nora, Taknak membazirkan masa ye. ni kita kat luar ni dah nak terkucil nunggu dia keluar.

tasek, orang perempuan pun ada yang mengeram gak kahkah... anak-anak aku.

cklah, haha.. anak murid cklah kejap-kejap nak gi tandas ye.

mas, kat public mana ade orang nak mengeram. bau dan rupanya je dah terbantut semua eraman keh..keh..

a kl citizen said...

cari ilham...

zai said...

hmm..hahaha..lawak plak tengok baby baca paper kat dalam tandas..terbayang kalau seme baby2 kat dunia ni mmg genius mcm tu..abisla queue jem tandas kat dunia ni..klu lelaki lagilah teruk siap jadi dragon kat dalam tu merokok.. lagi tak habis rokok tu tak keluar2 lagila rasanya..

AZANI said...

kakpah:kadang kadang bukan apa, cuma masa tu sesuai untuk bertafakur, nak susun strategi seterusnya, itu yang termenung lama, tunggu lham.

AZANI said...

tadik pun lama juga saya bertafakur, fikir apa yang saya ulaskan...ha ha ha...

iina said...

hahaha.. kak kono buek bebyk sikit bilik air tuh. sonang.. idak pun buek rumah kek topi sungai.. lagik sonang kak ;)

Monkey D Luffy said...

keras

faham2 aja lah

haha

CiterMenariK' said...

salam kak pah..

wkakakakaka.. buasir beb!

kakpah said...

cikgu, terlebih pencemaran udara.

zai,kat tandas awam selalu macam tu kot. tandas bay asap rokok. tapi ladies punya takde plak.

azani, ko cari lah tempat lain yang lebih munasabah.

ina, haha... sobab nak mengoram kono tambah bilik air yo. bornas cadangan ko.

kapten, mesti ko pun selalu mengeram gak

citermenarik, wakaka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...