Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Thursday, August 6, 2009

HARI HARI DALAM SEMINGGU



There are seven days in one week
Monday
Tuesday
Wednesday
Thursday
Friday
Saturday
Sunday

Dalam satu minggu ada tujuh hari
Isnin
Selasa
Rabu
Khamis
Jumaat
Sabtu
Ahad


Murid-muridku bersemangat menyebut satu persatu berserta melodi yang direka




Semasa aku menghadiri kursus haji dua hari lepas aku diberitahu bahawa setiap hari adalah hari AHAD. Aku konfius. Konfius betul-betul atau konfius yang dibuat-buat? Tak kisahlah. Pokoknya, aku konfius.


Dan yang membuat aku konfius dan yang memberi fakta ini adalah salah seorang penyelaras kursus.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Namanya HAJI AHAD.

20 comments:

ku tak sempurna said...

hihihi... hari Ahad memang best kak pah....
rehat..... :D



psstt... nanti kirim salam dgn haji Ahad tu ya :D

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. patut la kak pah jd confuse

AuntieYan @ Makcik Blogger said...

Salam Kah pah,
Auntie ada kawan nama Khamis.....dimanalah agaknya dia sekarang ye???..:-)

Insyirah said...

Hari Ahad ialah hari utk beristirehat. Tapi hakikatnya, hari Ahad ialah hari ke hulur ke hilir. Hehehe.

kakngah said...

bilo baco 7 hr sminggu tu, otomatik sy nyanyi lagu tabika adeeb. tp, dlm ati yo la.. nk mampuih nyanyi kekuek...

kek kmpung sy pun ado pakcik namo 'AHAD'.

kakngah said...

bilo baco 7 hr sminggu tu, otomatik sy nyanyi lagu tabika adeeb. tp, dlm ati yo la.. nk mampuih nyanyi kekuek...

kek kmpung sy pun ado pakcik namo 'AHAD'.

secangkir madu merah said...

hehehehe..(ketawa sambil tutup mulut..pelan-pelan jer.. aku kan wanita yg bersopan santunnn.giteww)
nama ahad belum pernah ku dengar..
kalau sabtu, khamis, jumaat tu biasalah.. orang nama selasa ada tak? Seb baik dah tutup kilang klu tak nak jugak letak nama anak Selasa.. boleh giteww..kakpah?

ashley said...

Tumpang Sabtu..errr siapa ek?
pemes gak nih!

julietchun said...

hari tu imam sujud, ni haji ahad plak.sepanjang kursus ni kakpah dapat kutip nama yg pelik sajok,hehehe.

kayteeze said...

Uwaaa...........

Macam2lah kakpah ni....lucu betul!!

Kak Nora said...

Salam Pah,
Orang dewasa selalu 'konpius', 'confuse', 'confius'...keliru ma...

kakpah said...

kts, hari ni baru hari kamis dik oi.

cutemiut, hehe.. konpius..konpius..

Yan, Manalah agaknya si kamis ni pegi. Pegi le tanya rabu ke jumaat ke. kan diorang kawan rapat....

kakpah said...

Syirah, takde nye nak berehat2. Ada je benda nak buat kang..

Kakngah, maso kakpah kocik dulu ado atuk buek gula anau. namo e ahad. dio ni kiro pondekar gaklah. so orang kampung pangge dio tok nekaHad. Ibu jari e bobuah tekau......

SMM, semua nama hari tu orang taruk untuk nama anak. orang dulu-dulu la. Selasa tu ada gak tapi tak ramai..

Ashley, Tumpang sabtu.. err.. sapa yang nak tumpang. Jumaat ke ahad. Diorang nak pegi mana.

Juliet, ustad2 tu dah banyak tahun berpengalaman bagi kursus kat makcik pakcik datuk nenek ni. hehe... bila tengok kitorang dah terlentok2, diorang pun bagi segar balik.. baguslah dorang ni.

kakpah said...

tie, hehe... sepanjang kursus tu bukan dapat ilmu je tapi dapat idea untuk buat entry gak kehkeh..

Kak nora, jangan pius putus dah kah..kah..

Nong said...

Salam...
Ada ustaz yg pandai berceramah, tak boring lansung... Tapi selalunya kalau dengar ceramah, ramai yg terlentuk2... he he...

kakpah said...

nong, ustad yang bagi ceramah tu sebolehnya tak bagi la makcik pakcik ni tido. tapi kalau dah mengantuk sangat tu buat lawak caman pun terlentok gak..

Nizam.Ariff said...

Aku suka hari Ahad.

Tapi ada masanya, tak suka hari Ahad sebab gaji tak masuk hari Ahad, Isnin baru dapat...

Ms.Lilies said...

Ahahahaha....unik nama tu...
jiran mak ada sorg nama tu...
pakcik Ahad...
alim orgnya

kakpah said...

nizam. haha tapi ahad dapat tidur sampai tengahari. mama pun tak masak sebab beli nasik lemak kat kedai je.

lilies, dalam keluarga kakpah pun ada sorang dengan nama unik ni. Haji Senin, pak mentua akak.

lupekanje said...

lawak jemahat...
kpah....nnt tulun mintakkan nomor tipon En. Ahad itu...
acik nk add dia kat Facebook acik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...