Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Sunday, September 20, 2009

Satu Syawal

Balik kampung....
Ooooooo balik kampung...

Tahun ini adalah tahun kedua aku tidak beraya di kampung. Sejak abah tinggal bersama, kami beraya di Bangi sahaja. Rumah kampung di Pilah sudah menjadi rumah tinggal. Kami tidak beraya di Melaka sebab takkanlah hari-hari raya aku nak tinggalkan abah di rumah ni. Jadi, kami mengambil kesempatan beraya di rumah sendiri.



Kemeriahan tetap sama.
Semalam....




Hari ini...













Abah.....


bersama dengan dua orang anak perempuannya dan sebahagian cucu dan cicitnya.




Syawal pertama untuk Farris

Moyang bersama cicit

Pak Cik bersama anak buah.



Hari ini aku bersilat sampai ke petang. Tidak terasa penatnya.

Selamat hari raya.


8 comments:

ashley said...

Hmmm..bunga silat apa kakpah keluorkan?
ha ha ha
.
.
.
walaupun aku di IPOH tapi masih berupaya mengomen!!
subuh subuh hari lak tu..

Yunus Badawi said...

Grey ke tahun ni kakpah? Kami warna hitam (utk anak2) dan hijau utk saya dan isteri.

Kakpah baru 2 tahun raya kat rumah sendiri tapi kami dah berbelas2 tahun sejak ayah meninggal dan emak duduk dgn kami.

Tak kira raya di mana tapi tetap meriah kan kakpah. Tak buat rumah terbuka utk blogger ke?

lupekanje said...

sian kakpah...akan terus bersilat lepas ni....hehhe..
atur langkah bebaek..jgn tesadung batu kakPah...
selamat bersilat la ye...

kakpah said...

ashley, semalam seharian beraya kat melaka. memang aku kejap2 masuk jamban... aduyai..

yB, tak buat open house. Datang je. mehlah beraya rumah kakpah..

acik, kakpah nak datang rumah ko ni cik. boleh ke.. kehkeh..

iina said...

Kak Pah

Selamat hari raya kak.. selamat bersilat tgn & kaki kek dapur yo..

Den pun lotih poei open house.. semlm open house umah sendiri.. ari nie umah org lak.. ;)

kakpah said...

Selamat hariraya ina. Jangan makan banyak2..hehe..

cHeRyNa PiReS said...

org pilah ke? hmmm...bangi pon best, petempatan melayu selalunya tak sunyi (sha ni org ampangan).

suka betul sha tgk gambar ketupat bergantungan tuh. tak melemang ke?:)

bagus2 gambar dlm blog nieh...suka gambar2 yg ada emosi:)

kakpah said...

sha, kpah orang pilah.
sejak jadi separuh melaka dah asek buat ketupat je. Lomang? boli kat topi jalan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...