Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Monday, February 1, 2010

'DIALOG LUCU' ..... CHECK IT OUT EVERYBODY

Malam tadi tepat jam 12 malam berakhirlah contest jom buat dialog lucu. Seperti yang kakpah cakap dalam entry sebelum ini, membuat orang tersengeh bukan mudah apatah lagi untuk membuat orang ketawa terbahak-bahak.

Apa-apa pun kakpah bangga dengan semangat bloggers yang ingin mencuba nasib dan terima kasih yang teramat sangat kerana menjayakan contest kakpah yang pertama ini. Tapi sudah adat peraduan mesti ada pemenang dan ada pengalah (ambil kata vince).

Sebelum kakpah umumkan pemenang, sedikit komen tentang penyertaan. Kakpah lihat ada dialog yang tidak sesuai untuk dituturkan oleh budak-budak kecil seperti di dalam gambar. Di situ dah tolak markah dah tu. Banyak markah kena tolak hehe..

Okay, berhenti membebel dan kakpah umumkan pemenang.


Pertama dengan hadiah RM100.00 jatuh kepada

pemenang

dengan dialog



Boy 1: Hish Mael... apesal diorang tu lari tak pakai kasut arrr? Tak sakit kaki ke
Boy 2:Mana? mana?? Oooo... dah kaki ayam, mana nak sakit...
Boy 3:(Cikgu kata, senyum itu satu sedekah... nak senyum sampai balik lah)



Dua penyertaan yang mendapat
hadiah saguhati sebanyak
RM 25.00 setiap satu

jatuh kepada

saguhati satu

dengan dialog


Boy 1 : mak aiii..besornyer jet tu, kalau dapat best nyer...

Boy 2 : jet aku tak nak.....nanti injen ilang naya oooo...

Boy 3 : jet tak main la, aku nak jadi toke gula...kejap jer leh kaya..


saguhati dua

dengan dialog


boy 1 : umangggaaaiiii!!! osah godang eh....
ertinya : fuhhyyooo!!! besar punyer!! [intonasi seperti iklan megi asam laksa tu yer...]

boy 2 : apo yang godang jang???
terjemahan : apa yang besar bro???

boy 3 : D60 ummu ar... hmmm.. kompem ummu tembak muko den. tak sesio omak tepek minyak bijan tigo lito pagi tadi... pemes la den lopeh ni masuk blog ummu....
alihbahasa : D60 ummu la... hmmm.. confirm ummu ambil gambar aku. tak sia-sia mak letak minyak bijan tiga liter pagi tadi... femes la aku lepas ni masuk blog ummu...


Okay everybody... check it out. Kepada pemenang, tahniah dan kepada yang kurang bernasib baik err.. jangan putus asa, cuba lagi sampai berjaya (kakpah round dalam alam maya ni, banyaakkkk nye contests dan giveaways). Kalau tak ada rezki di sini mungkin ada di tempat lain.

Kepada yang menang, emailkan kakpah (teepahanim@yahoo.com) no akaun bank. Kakpah akan bank in kan hadiah.

Sekian.

Yahoooo!!!!!! (bagi pehak yang dapat duit)

18 comments:

mummyseri said...

Salam kak pah..
dah kluar result ek..
stuju ngan komen kakpah tu..
pada semua pemenang yg mmg bertuah tahniah ..:)

kakngah said...

hongeh ha drift.... dh la tenet ala2 snail original.

yaribba!yaribba!yaribba! lopeh ayam sekor mo ikan bilih 100 gram.

mokasey kak! leb u!

Ahmad Syazwan B. Ahmad Tarmizi said...

Tahniah kpd pemenang :)

Yunus Badawi said...

Tahniah kpd pemenang dan kpd kakpah jugak kerana mengadakan kontest ni. Bolehlah buat lagi lain kali ...

pak long said...

salam buat kak pah...
mekasih pilih dialog pak long..
dah buat apa yg kak pah suruh...
moga dimurahkan rezeki kak pah..

SharHanah® said...

Salam Kak Pah,
hishhh macam tak cayer jer, sy menang peraduan nie. Alhamdulillah. Terima kasih kak pah.

Tie said...

Hehehe... tahniah kepada pemenang !

Tie tak sempat nak antor contest tu. Sibuk dengan kain baju ni, dan budak-budak tu .hu hu...

iina said...

sapo yg monang tahniah.. yang kalah leh suh kak pah buek contest laei.. hehehe.. den tolong sorak yo lah kak.. monang sorak pun ok pe

xiiinam said...

Errrr...ckLah tak hantar borang ya hari tu....Aisey.....



:)

AZANI said...

salam hajjah
tahniah pada pemenang

daydeck86 said...

congrat pada yang menang
KakPah jangan lupa buat contest lagik ekkk...ehehehheheeheee

aNIe said...

Kak Pah...tahniah pada yang menang...anie ni otak dah beku nak tulis yang lucu2..hehehe

kakpah said...

mummyseri, cuba lagi ek

kakngah, yahoo.. burk rondang hanta sini sikit.

wan, cuba lagi lenkali ek..

yb, aku tengah pike nak buat apa plak hehe..

paklong, yelaah.. lepas minum kopi seminggu haha.

kakpah said...

sharhanah, tahniah.

tie, ibu mana yang tak sibuk tie oi...

ina, monang sorak takper. jangan kampung plak togadai wakaka..

cklah, tu lah.. sibuk sangat!!

azani, kpah tunggu jugak n3 dari ko

daydeck, sure.. lenkali kakpah buat lagi. cek la selalu

anie, hehe..otak tak beku. malas nak pike je.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

wah....dah kuar result? mmm...x de pun nama kina? hehehehehe... x pe, next time leh try lagi. kak pah rajin2 ler wat contest. leh kina msk lagi.

p/s: tq coz kak Pah rajin tgk blog kina. nie yg syggggggg kak pah nie!!

mamarempit said...

tahniah pada sumer pemenang....huu...tk do rezki...lain kali buek lai yo kak pah..naseb baik gaji dh kuat..ngeeee

zBobot said...

tahniah kpd pemenang!!! dah dpt hadiah tu blanjo la satay kajang..jgn lupo ajak kakpah skali hehehe..(^_^)v

Mak Su said...

tahniah kepada pemenang-pemenang :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...