Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Tuesday, March 9, 2010

Tahu pangkal tak tahu hujung

You were watching tv and deeply engrossed in whatever you were watching. At the same time you heard the wind hissing precariously outside your closed window pane. There was also the sound of thunder sometimes soft and sometimes loud as if trying to rip off the sky. You smelled the rain.



Suddenly the tv screen went blank and your eyes were frozen at those words
.
.
.
'Services Currently not available'.




Please la astro. Do something la.

kakpah

21 comments:

AuntieYan @ Makcik Blogger said...

Salam Kak Pah...

Tulah Astro nih....pantang hujan je, servoce nao available...bukan hujan kuat, hujan rintik-rintik pun dia dah buat hal...

Satu lagi asyik dok ulang cerita yang sama beribu kali. Agak-agak le kan....balik-balik Nujum Pak Belalang, Pendekar Bujang Lapok.
Bukak pulak channel 702...memanjang cerita the Nanny..........!

Mai kita pakat komplen!

AuntieYan @ Makcik Blogger said...

Oppppss...sorry for the spelling mistake! :-(

Ummi Humaira said...

Assalamualaikum kak pah

komplen kak pah komplen , kita bayar dia per . he he he

Kak Nora said...

Ada dia orang kisah?

kakngah said...

jgn kn hjn.. kengdg baru mendung + angin pun dia dah kiok! skrg ni amik pkg yg paling murah... hihihi!! janji ada channel katon tuk anak2..

Cik Anie said...

macam-macam astro la..... bayar jer lebih..service.....?

tunbegia said...

sungguh tengah hujan,

salamm,

lupekanje said...

haha...kesian kak pah dan pelanggan2 astro sekelian...

bebanyak besabar ye...klu tk sabar, kasik potong je....heheheh

*sib acik takdo astro...idak la menaikkan darah acik yo nnt.

xiiinam said...

Komplen ke Astro terus kakPah...

Erna said...

kak pah nak buat camana kan..terpaksa guna juga..dulu konon tak nak pasang..beli ariel tv..RM180. lebih mahal dari astro..tapi takde bayaran bulanan la...gambar pulak tak puas hati...sudahnya..pasang juga..tu pun sebab beli tv hadiah astro..tapi bulanan bayar sendiri...

tasekM said...

aku punya syak kita kena payungkan kuali astro tu la kak. ha ha.


.

Mak Su said...

memang bosanlah acetero ni... bosan giler. kalau tak subscribe, semua channel yg free tu otomatit jadik tak dapek :(

Yunus Badawi said...

walaweh speaking londonlah kakpah.
Kalau org astro tu tak ambik tindakan jugak mmg saja nak cari pasallah hehehe

annie said...

iyolah kak Pah, berangin yo kadang2 kek astro ni, bayar jgn lambek, "please contact astro" lah dibuek eh, ceghito berulang2, hujan sikit dah not available lak....bayar totap bayar, tak langgan gambar tv lain lak ntah apo2 kan. PLEASE LAH ASTRO, DO SOMETHING....Bawak sepanduk nak kak Pah...

iina said...

Lah kak masih somo laei ko.. dedulu camtu gak.. ujan ribut yo.. musti takdo signal.. tensen yo byr mahal2 bulan2 kan.. tapi bilo ado yo ujan lobat.. mulalah xleh tgk tv.. baik gik guno arial biasa hehehe ;)

kakpah said...

yan, tu yang tak puas hati tu. toksahkan hujan rintik, berangin sikit je dah mula gegar2.

ummi, komplenlah ni. dorang dengar ke...

kaknora, rasanya dorang tak kesah sebab duit terus masyukkk...

kakpah said...

kakngah, bukan e apo. kadang2 time boring2 nak mengular tu, nak yo nengok tv. boli pekej movie kekadang tah po jadah e. dah lah balik2 cito tu yo, kono borangin sikit dah takdo siaran.

cik annie, tu la pasal. akak ni sampai ada second decoder lagi sebab taknak berebut. apehal...

kakpah said...

tun, lebat hujan malam tadi.

acik, marin takdo astro amek astro. ado orang tu hantu bola...
dah ado, kadang2 sakit ati macam ni lah..

cklah, tak perabih air lio je ke cklah. tindakan mungkin takde.. komplen pun duit masuk gak..

erna, fuyoo.. astro bagi ko tv free? dah cukup bagus tu..

tasek, ko terai dulu. kalau jadi bagitau akak.

kakpah said...

maksu, nak buek camno ha?

yb, hek ele.. takde nye dorang pedulik.

annie, tu yang goram tu. Hehe.. ado maso ko nak poi bawak spanduk ni. Dorang pedulik hapo..hehe

ina, camtu lah dari dulu sampai sekarang. bayar mahal lak tu...

secangkir madu merah said...

kakpah, bukan kata nak hujan saja keluar ayat yg sakit dimata dan dijiwa tu, tngah panas berdengkang tu pon dia keluar gak...boleh? Klu lambat bayar sikit dia tau nak potongggg jeee... lps tu charge RM20 utk reconnection..hampeh betol.. so apa lagi kakpah? kompelen je..(aku lak jadi batu api huhuhu...)

kakpah said...

smm, kahkah.. ingatkan kakpah je yang hot. ramai lagik rupanye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...