Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Tuesday, June 22, 2010

I need a vacation

Salam.


Kepenatan melampau , badan dan otak, menyebabkan mood untuk menulis terbantut. Rasa bersalah kerana memberhentikan guru yang telah lama menjadi keluarga aulad tambah memenatkan otak. Tapi ramai yang menyokong, membenarkan tindakan aku.

Membuat pilihan yang melibatkan perasaan dan persahabatan adalah sesuatu yang paling susah untuk dibuat. It involves broken hearts and shattered friendships. Yang tentu, aku memandang dia tidak lagi seperti dulu dan dia juga memandang aku tidak lagi seperti dulu.



Hairannya, dalam penat aku masih lagi sempat mencuba resepi yang aku cilok dari rumah del.
Del kata nama resepi ni egg in a basket. Cuma roti aku ni aku bakar tak cukup rangup. Namun, dengan extra cheese, cili sos dan mayonis, anak aku si adik memberi thumb up. Sedaaappp, katanya dan suruh aku buat lagi. Erkk, takdo maso lah dik. Lenkali jer ek....




Nak tau bahan dan caranya, pergilah ke deliah's deli.

Sekian untuk hari ini. Salam.

kakpah

21 comments:

kak long said...

sodap nampak eh...
sok kaklong dtg umah buek cam tuh yo...
ngeh ngeh ngeh...!
tak malu boto den nih...

Catwoman said...

Salam Kak Pah.....

Sy juga pernah m`berhentikan my staff last time...atas sbb musabab yg munasabah.

Mmg kesian & simpati, tapi bila amanah tidak lagi d`jaga, sy hentikan dia. Tapi sy bagi gaji 2 bulan (sementara dia nak dpt keje lain.....).

Roti tu mcm best je.....

:)

Zaitun said...

Salam kakpah

Dah terpaksa nak buat macamana. nampak sedap rotinya.

aNIe said...

Kak Pah...anie tengok pun dah terliur...mestilah 2 thumbs up untuk umminya...hehehe

Kak Nora said...

Masak memasak satu terapi, tukar-tukar gambar cucu-cucu pun satu terapi. A decision has been made, so think positive, hajah.

anymz said...

kacau tul kakpah ni lah..plan nak goreng bihun untuk b/fast pg sok tak jadi lah..buek roti ni lah...sodap na lak nampak eh..

iina said...

Rehat kak.. ambik maso rehat2 tido kak bg refresh bdn tuh.. tgk roti tuh cam sodap yo kak.. leh try nie ;)

a kl citizen said...

memujuk rasa ya, kak pah..
terapi minda dan perasaan lah tu, kan

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

sedapnya roti tu kak pah....
selera sgt!

lupekanje said...

aqaaaaaaaaaqq..naper akak tk tipon acikpun lopeh siap buek guti nih....hehe..

kucingorengemok said...

alah roti baru abis semalam...

kakngah said...

smlm br beli guti sebuku. mkn ngn eskrem....
lopeh ni buleh try tolo lam bakul lak...

TOKMA said...

Jom kakpah kita gi somewhere to relax. Dah p PD nih...gatal lak kaki nak bejalan lagik.

ejaMaria said...

wah... kalau mcm ni Maria mmg tak sempat makan la... buat je - anak ngan bapak dah perabis dulu, dah tu minta tambah... mmg Mama tak sempat mamam la jawab nyer...

julietchun said...

yg baik dijadikan tauladan yg buruk kita jadikan sempadan.

kakpah said...

kaklong, ala. ekau cakap yo. ontah bilo nak datang menyorang umah kakpah ni.

catwoman, kakpah tak suka berentikan orang ni tapi kalau dah terpaksa, terpaksa jugaklah...
hmmm.. roti bagi yang tak sempat nak masak2. eloklah terai..

kakpah said...

zaitun, tu lah pasal.
memang sedap zai..

anie, anak kakpah yang tu pandai jek mak dia. kalau tak sedap pun dia akan kata sedappp..

kakhajjah nora, bila orang di keliling kata tu yang sepatutnya, sejukkk hati.
masak ni memang satu terapi kan? dapat lupakan sebentar apa yang berserabut..

kakpah said...

anymz, jadi buek roti tak. dah potang dah ni.. hehe..

iina, dah tigo ompek malam tido kul sombilan. haha.. tu sobab tak sompek bukak internet pun.

cikgu, nak tunggu orang bawak pegi bejalan tapi ada je halangan..

fiza, anak2 suka tu.

kakpah said...

acik, tak sompek nak tipun acik. dah solosai..

kog, alah.. boleh beli lagi

kakngah, makan dengan aiskrim tu yang lagi tak tahan tu..

tokma, mana tempat yangs sesuai untuk merawat perasaan ni tokma..
rasa-rasanya kena pergi oversea ni..haha..

kakpah said...

ejamaria, hehe.. sebab tu kena buat sekali banyak selagi muat oven tu. Kalau buat satu-satu memang tak sempat nak makanlah nampaknya.

juliet, timo kasihlah atas nasihat ko huhu...

Ku Tak Sempurna said...

inilah namanya, ditelan mati emak, diluah mati bapak...

takpe.. gi la bercuti kak pah.. jauh2 skit.. err pastu bawaklah den sekali.. den pun perlukan vacation

hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...