Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Saturday, October 23, 2010

MERAH ITU SAGA

Salam.

MERAH

Warna yang sering menjadi rebutan anak-anak tadika aku. Kerana pada mereka merah itu cantik dan menarik.



MERAH

Warna berani yang hanya orang berani sahaja yang berani memakainya. Cantik si Juliana ini berkebaya merah.



MERAH

Siapa yang tidak mahu mempunyai bibir merah bak delima merkah.



MERAH

Merahnya seorang tasek.


MERAH

Mawar merah yang selalu dikaitkan dengan cinta sejati.



MERAH

Lampu merah yang kerap dilanggar oleh pemandu kenderaan.


MERAH

Surat warning MPKJ yang aku terima kerana tuan rumah premis tadika yang aku sewa tidak menjelaskan cukai pintu selama 5 tahun. Lima tahun? Oleh kerana terperanjat aku terus berkejar ke MPKJ untuk menjelaskan bayaran tertunggak yang cukuplah banyak.



Tuan rumah, bulan ni saya tak bayar sewa ya. Dan bulan depan tolak lagi sikit...

14 comments:

Ms.Lilies said...

Ada 1 lg merah....
Tiap2 bulan dia mari...
Ehehehe

Kak Nora said...

Yang MERAH itu saga,
Yang kurik itu kendi.
Yang indah itu bahasa,
Yang baik itu budi.

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Nora, selamat berkenalan! Best gak buat entry pendek2 ni tp banyak maksud. Weh dah 5 tahun belum jelas cukai pintu? Camner buleh terlepas pandang? Sudi ziarah dan ikuti blog saya tapi banyak hal2 kembara dan sekali dua kala ada bab masak2 yg agak merapu! Sudi singgah http://mohkembara.blogspot.com Terima kasih!

ejaMaria said...

hehehehe... tak suka bila cikgu tulis dgn pen merah kat report card... ;p

Insan Marhaen said...

dulu... kalau IM lambat masuk kerja, punch card warna merah gak...

kak long said...

nak ko tuan umah tu main tolak2..huhuhu

kak Erna said...

kak pah..punyo la cantik e..cerito dan gambar2 warna merah..tibo2..eh he..itu rupo e..yang keluar cerito merah ni..he he..mau duit kak pah yang keluar tak merah..tu..tapi ungu..

tasekM said...

kiut, kan merah kak...?

ha ha.

:p



.

iina said...

Merah itu cinta kak hahaha tajuk lagu.. surat merah itu memang dah tak menawan kak ;) 5 thn xbyr cukai pintu?? biar benar kak.. emmm tak terkomen den

kakpah said...

lilies, hihi..

kak nora, sungguh cantik itu bahasa kan?

moh kembara, salam kenal jugak. Ya.. akak ingat tuan rumah dah jelaskan cukai rupa2nya tidak..
kenalah akak yang buat tindakan.

kakpah said...

ejamaria, pen merah pen biru. jangan marah, i lap u hehe..

im, kasi warning lah tu

kaklong, nak tak nak, kono tolak gak. duit kito kan haha..

erna,haha.. pakai kad main leret yo erna.

kakpah said...

TM, cute macam kao.

iina, aku benci betul kalau dapat surat merah. iyo.. limo tahun tak baya buleh dio buek diam yo..

kakngah said...

lari bajet tuan rmh bln ni.. hihihi!!!
kekunun buleh lari la.. las2.. hamik.. 5 thn punye hasil ternakan..

kakpah said...

kakngah, hiiiii...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...