Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Sunday, October 24, 2010

Ayam Padang Bola

Salam.

Pagi tadi balik dari berjoging aku singgah sekejap di pasar membeli dua ekor ayam organik. Ayam organik satu ekor 13 ringgit, dekat nak sama dengan harga ayam kampung. Dan rasanya pun sedikit lebih kurang.

Sebenarnya sudah lama teringin mahu membuat ayam masak padang. Masa yang tidak mengizinkan.


Kalau mahu tahu resipi, sila ke resipiibundo di rumah sebelah.



Sekian sahaja. Tak boleh buat N3 panjang-panjang sebab tengah sibuk buat persiapan untuk konvo Ahad depan.


16 comments:

Ku Tak Sempurna said...

den tercari2 bola dlm ayam tu.. tak nampak pun

.
.


ooo... bola dah keluar padang yo kak pah :P

ckLah@xiiinam said...

...rasa nak pergi restoren Padang kat TI tulah kak Pah...Tapi tak pernah pi lagi. Takut rasa nya tak macam masakan padang....


Sedapnya air tangan kakPah ku...

iina said...

Ada gak ehh kak ayam padang bola.. ayam padang hoki.. padang tenis.. takde ke kak sekali?/ hehehe ;) selamat mengkonvokan budak2 ekk kak ;)

ieda said...

murah la rm13...kat sini around 16 @ 17...tp tak pernah rasa lagi...dok makan yg dah masak kat RFC ja.

Ms.Lilies said...

okeh...confirm!!

lenkali ada kenduri panggil kakpah jela

:)

Insan Marhaen said...

IM suka makan mee udang padang bola di Kuala Sepetang, Taiping.

kak Erna said...

kak pah..nak cubo buek la..tapi minggu dopan la jawab e tu..nak oder ayam organik dulu..kek sini nak kono tompah kak pah..copek abih ayam organik e..

rezeki said...

salam kak pah

ni masa masak kalau nak lebih feel , kena pakai stokin bola panjang dan but sekali hehehe

kakngah said...

nk kono cubo nih..
asek2 gulai lomak biaso yo..

Ena said...

sedapnya mata ni memandang.. nak rasa bila la tu gamaknya.. huhu

julietchun said...

tak penah lagi rasa ayam oganik.

KAKTINY said...

kak.. jom kita makan2 pot luck nak?.. akak bawak ayam masak padang ni.. kita kumpul tepi padang bola.. hihihi... (idea tak??.. kahkahkah).

Kakzakie said...

Salam Kak Pah,

Kakak goreng ayam ajelah.... Kalau nak makan macam N3 ini kena pergi di restaurant. Ha...3x

kakpah said...

kts, kau tak nampak sebab ayam ada dalam bole hiiii...

cklah, restoren TI kalau nak datang kena buking dulu hehe

ieda, kalau yang besar mahal sikit. kakpah beli yang kecik

kakpah said...

lilies, erk... mati den.

IM, sedap ke.

erna, kek bangi ni ada gerai khas jual ayam organik. burung puyuh pun ado.

pak itam, pandailah pakitam buat lawak

kakpah said...

kakngah... iyo.. tak banyak na bezo e.

ena, hiii.. ko pegi beli yang dah siap masak je kat kedai tu.

juliet, weh.. rugi kau.

tiny, jom..jom.. padang bola mana. bukit jalil nak?

kakzakie, haha.. kena pecah belanja lebih tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...