Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Wednesday, December 15, 2010

Pengalaman

Salam.

Belek-belek album lama mellihat gambar semasa masih muda belia, teringat pula satu kesah. Masa tu anak baru satu. Kaklong. Kaklong pun baru berumur sepuluh bulan.

Kami tiga orang naik kereta dari Penn State pergi ke New York. Aku dan kaklong nak naik kapalterbang balik ke malaysia. Hasben aku tak balik. Dia cuma hantar saja. Dari New york aku ada connecting flight di San Francisco - SIA. Dari S. Fran aku akan ke Singapura kemudian tukar plane lagi untuk ke KL.

Nak jadi cerita, semasa aku dah naik dalam plane di JFK airport, snow turun dengan lebatnya sehingga plane tak boleh take off. Ada lebih kurang lima jam tersadai di dalam plane. Bila finally plane boleh terbang, aku dah miss plane aku yang kat san francisco. Bayangkan betapa gelabahnya dah aku masa tu. Dengan anak kecik lagi. Kat tempat orang lagi. Duit pun adalah beberapa dollar je. Kredit kad mana ada.

Tapi flight attendances dalam kapalterbang tu cool je bila aku bagitau masalah aku. Mereka janji nak tolong. Diaorang kata nanti ditempatkan aku kat hotel sementara menunggu flight lain. Semua tanggung.

Hek ele.... cerita belum habis macamana boleh tertekan publish ni..
sambung nantila.. antiklimaks betul...



30 comments:

ejaMaria said...

pastu ape jadi?

Kak Nora said...

Penn State dalam kenangan.

Cik Ina minat Do do Cheng said...

next bila kak pah. saje ye, nak buat orang suspen.

Ms.Lilies said...

uik...
jangan sambung mcm sinetron yek


ekekekke

kakcik said...

Hek elleee.... sajalah tuuuuuu... ;-)

Tijah said...

suke taw mainkan perasaan kiterrr...

tasekM said...

saja la ko kakkkkkkk...



.

AZANI said...

salam hajjah.
kita tunggu kisah selanjutnya....

kak long said...

ni sumo nak up trafic la ni....!

tak po...ese tungguuuu..!

h4ni3 said...

hahaha
betul la...
antiklimaks sungguh!! :P

kakpah said...

maria, nanti ar.. haha

kaknora, u ada kat sana tahun berapa.

ci ina, tak sengaja. betul.. terpublish hiii..

lilies, bagus gak idea ko tu.

kakpah said...

kakcik, hiiiiiiiiiiii...........

tijah, kita suka main masak masak la..

tasek, kehkeh..

azani, ha.. tu pun kalau ko datang.

kaklong, reason tu buleh pakai gak

kakpah said...

hanie, haha..

Kakzakie said...

salam kakpah,

Ala.... kakpah saja nak buat suspen kat kita orang. Tengah dok khusuk baca dah habis... He...he...

Zaitun said...

Kakpah tertinggal bukan sebab tertidur atau bersembang kan...

rezeki said...

salam kak pah

potong betullah kak pah ni heheh

tgk sesedap baca hehehe

julietchun said...

ni yg rasa nak gi dgr citer secara live kat rumah kakpah ni :D

faraulah said...

Buat suspen kiter jer Kak Pah ni..hehehe

nora said...

kak pah, saya pun pernah kena tapi kena tunggu akak abih citer dululahhh...

Zaidah said...

betul ker kak pah tertekan publish nie....ker kak pah nak buat suspen....cepatlah buat sambungannyer kak pah...

Ena said...

saja je kakpah ni tau.. wat suspen.. heheh

cikceriacorner said...

salam ziarah akak;)
bestla entri akak..cite la lg..nak tau gak...heheh

Kunang-Kunang said...

Salam Kak Pah,

Saya tunjuk lanjuta cerita seterusnya.

tasekM said...

tertekan ke ko saja tekan ni kak...?

:p

.

DrSinga said...

Kak!!!
dah hari Khamis ni!!!!!!

Ku Tak Sempurna said...

klu drama melayu mmg selalu buek camni

ahahaha

kak Erna said...

kak pah..sajo la tu..dah maleh nak nulih..kato 'ter' he he..suruh iina sambung..ha ha..

iina said...

Kalau den kan kak.. alasan... writer block.. nk sambung cite takde idea nak nulis.. lagik pun malas nak buat ayat.. janji publish hehehe ;)

iina said...

Kak erna.. (kak pah tumpang nyampuk kek sini ekk) saya pun maleh nak sambung.. tekan publish jek terus.. janji happy ;)

kakngah said...

hahahaha!!
mmg potong stim betul la kakpah ni.. org punyer la xcited nk tau apa kesudahan..

nak g page depan.. baca balik penghujung...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...