Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Friday, March 4, 2011

Mentertawakan dan Diketawakan

Harini baru abang perasan yang driving licence abang dah mati. Tiga bulan dah mati.

Aku mentertawakannya.

Ha.. tulah. Tak peka.  Biar je lesen tu terperuk dalam wallet.  Tak cek bernyawa lagi ke tak. Bla..bla..

Hek ele.. orang dah renew la tadi.

Aku ketawakan dia lagi. Ketawa lagi. Dan ketawa lagi.
Itu dua minggu lepas.


Semalam imah sms.
Mak! lesen mak dah mati bulan satu haritu.

Menggelabah aku buka purse. Ambil lesen dan belek. Tak puas hati, belek lagi.

Bang!! 
aku telefon dia.
Lesen ai dah mati la bulan satu haritu.

Hahaha..

Rupanya hati sakit bila kena ketawakan ek?

37 comments:

kakcik said...

Tak apa - saling ketawa, walaupun hati sakit tapi wajah ceria, kan? :)

kak long said...

buek laie....kan dah kono...!!

~ Cik Azz ~ said...

Kihkihkih...

Nak golak an akak buleh tak... haha..

Nasib baik tak kono pulang paku buah keras kak... Nasib baik dio golak yooo... hahaha...

kayteeze said...

Kah kah kah..!!

Kita nak ketawakan jugak!!

Nasib baik kita tak ada kereta sendiri. Agaknya kalau ada pun tentu tak sedar lesen dah mati setahun, hihihi...

Izan Ishak said...

ohh tidak...mmg sakit hati rasanya bila diketawakan.

ejaMaria said...

hahahahaha...
tumpang gelak sama-sama... ^_^

Kakzakie said...

Itu dinamakan gurau-senda alam rumahtangga. Dia ketawkan kita dia ketawakan kita pulak. :)

Kak Nora said...

Mari ketawa..:D :D :D....sukanya dia

kakngah said...

baru jek cek lesen 3-4hr lepas. bln depan matinya. dh roger Abem taja renew lesen kakngah hihihi!!

camne lak imah blh perasan lesen kpah mati bln 1??

Kaseh said...

ahahha terkena balik eh kak..

tasekM said...

hahaha...

tak tahan.
nk ketawa jugak.







.

Cik Ina minat Do do Cheng said...

ketawa dan ditertawakan lumrah hidup kak pah.Tapi yang paling best ketawakan orang.itu kitalah.

pB said...

Salam Kak Pah


Saman dah bayar ker???



Lesen pB , insyaallah 1 April ni mati lah ia ...

rATu kEBaYA said...

memang sakit pun.. lagi2 ketawa tak reti nak stop

Kaktiny said...

masa baca ni .. memang mengekek depan PC.. dh standby nk karang baieekkk punya ayat nk 'smash' kat kakpah..

tapi, tergerak plak nak bukak lesen dlm purse.. ERRRKKKK!!!!....
27/01/2010-26/01/2011... hati ni tawon dua ribu berapa eh?.. tgk kalendar, 4/3/2011.. diam-diam masuk lesen dlm purse.. tutup purse..

sambung baca blog!..

!GULP!

AZANI said...

aha ha ha
aha ha ha
aha ha ha
ketawalah lagi..

salam hajjah

mak swlalu pesan tak baik ketawakan orang
mak juga pesan tak baik banyak ketawa esok nangis
tapi saya selalu ketawakan orang bila nengok Raja Lawak..

en_me said...

kahhh..

julietchun said...

ketawa dalam hati rasa tak puas :D

azieazah said...

Hehehehe... baru semalam saya buat entri tajuk “Tak Baeekkk tau Gelakkan orang”..


kali ini? hehehehehe... amikkkkk.
hahahahahaha

baru betul sehati dan sejiwa laki bini. :)

Berapa Banyak “ter” daaaa...

h4ni3 said...

hahahhaa

saya nak gelak jugak la kakpah
jangan kejar saya dengan parang tau!

hahahhahahhahahaha

Aku said...

Aritu ada kawan blogger ketawakan aku sebab road tax dah kaput tak sedar...

selang 2 minggu dia pulak kena... hahaa

kakpah said...

kakcik,
hehe.. kita ketawa je lah jugak sebab masa ketawakan dia haritu terlupa pula nak cek sendiri punya.

kaklong,
termalu sendiri.

azz,
mano buleh tak kono. akak tak cito yo.

kakpah said...

tie,
kpah selalu renew 5 tahun sekali. Tu yang terlupa tu.


izan,
tapi kalau orang yg ketawa tu org yg kita syg, buleh terima lagi kan? kan?

maria,
kau dah tengok lesen ke belum.

kakzakie,
ye la kan? kalau takde gurau senda, mana ada meriahnya alam rtngga..

kaknora,
apa tak suka nya.. dapat kenakan org balik..

kakpah said...

kakngah,
ha.. nanti jangan lupo.
siimah tu ape tah godek2 pakcik gugel. Ooo.. dia nak tnya keter dia ada saman ke tak. Pastu, dia cek lagi keter kpah.. Pastu pakcik gugel ckp, lesen kpah dah mati..

kaseh,
pengajaran ek..tak baik kenakan orang.

TM,
tak pe..tak pe..


cikina,
best kalau ketawakan orang pakai baju terbalik.. haha..

kakpah said...

pb,
mesti lah dah!!
cepat renew lesen tu. Semalam nunggu nombor naik kat p.opis pun berjam-jam.

ratu kebaya,
orang ketawa taknak berenti tu bagi sepelempang. tentu dia berenti hahahaha..


tiny,
hahahaha... sampai masa akak ketawakan kau pulak..hahaha..


azani,
akak ni suka gak nengok slot raja lawak tu. Bukan sebab ketawa kerana lawaknya.. tapi ketawa sebab dia melawak tapi tak lawak. (Malam tadi tengok R2 buat lawak akak mengekek2 gak).

en me,
eh.. pendek je gelak kau.

kakpah said...

juliet,
mesti kau suka gelak tak hengat dunya..

aziezah,
ada masa2 kena gelakkan orang gak kan?

hanie,
parang tak de. Cangkul ada lah...


aku,
tu la..
kalau kenakan orang, nanti kita terkena balik. Tapi kalau benda tu buat kita geli hati, takkan kita nak diam-diam je pulak kan..hahaha..

pak long said...

salam...
kena tengok lesen kita takot mati...

kakpah said...

tengok skarang gak paklong...

Insan Marhaen said...

sori.. IM pun nak ketawa ni..keh..keh..keh...

sat g IM tengok lesen IM pulak.

Ena said...

hehe..

leh sama2 ketawa pastu.. hihi..

Mak Su said...

aramak! trima jer lah ;)

mamawana said...

ketawa yer...........hehehe. mamawana pun pernah kena gitu. Confident tahap Naga Dinasour bawak keta 3 bulan drive dari KL pergi balik melaka, round KL, pergi balik opis. Lepas 3 bulan baru perasan dah mati lesen bulan December. hohoho... pastu menggigil bawak keta dari opis balik umah. Takotnya tahap kucil2 nak terkeluar bila nampak pak polisi...

iina said...

Kak lesen den mati bln 5 nie.. advance kan den ingat hahaha.. camno niehhh.. den nak balik hjg thn krg.. confirm lesen dah mati dah..

kak buek terus yo 5 tahun.. confirm lagik 5 tahun baru check ;)

kakpah said...

IM
amacam. dah cek ke belum..


Ena,
jangan ketawa ek.. nanti tekena kat ko pulak hehe


maksu,
nak buat camno..


mamawana,
tulah pasal. bila tak tau, memang konfiden je bawak keter kehulu kehilir. Bila dah tau lesen mati, tu jam pulak jadi penakot..


iina,
sobab buek limo tahun lah tu tak ingat nak cek. Maso golakkan orang, sendiri punya lupa nak tengok.
ekau punya sapa renewkan..

ibuintan said...

hehehe... hahaha.. klakarlah kakpah

baru adil..tu la tak baek tau gelakkan laki

ala kakpah baru dua bulan, saya dulu sepuluh bulan lak.. kena gelakkan jugak (padan muka kan)

|| a - j . E . E || said...

hahahah gelak besar saya sorang2 baca entry akak ni.

:D

azzey said...

Saya pun tgh ketawa ni kak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...