Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Tuesday, November 22, 2011

Syok sendiri

Ada orang jerit-jerit di sebelah tepi tempat aku minum kopi secawan.
Jerit-jerit suruh aku promot kedai kopi aku ni. Kalau tak promot nanti aku syok sendiri.
Memang selama ini pun aku syok sendiri.

Kedai aku ni terbuka untuk orang yang lalu lalang. Kalau pekenan, singgah minum kopi barang secawan.
Kalau tak suka, boleh cari teh tarik ke kat kedai lain.

Aku tak buat promosi.



Gambar di atas tak ada kena mengena.  Aku memang suka fotografi.

ibundo

23 comments:

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Hehehehehe...

Akakpun kono gak koo... Hari tu sey kono... Dio kato sey syok sendiri..

Suka hati kito la, kan kak...

Give me five...!!! Hahaha...

AZANI said...

hajjah
dengan 700 follower , ini bukanlah syok sendiri namanya, inisyok ramai...yg under 40 barulah kira syok sendiri...aka ...saya....ha ha ha

anymz said...

samo lah cam se kak..blog my story tu kiro dah jadi syok sendiri..:)

Aku said...

kak, kesian aku tengok gambar tu.

sulur tu dah tak ada tempat nak berpaut. dah jadi yatim piatu. terpaksa berdikari. sendiri.

bila malam, sejuk. dia paut dirinya sendiri.. tak ada selimut.. huhuhu... laparr.... huhuhu...

miloais said...

dua kali iols baca
baru paham apa akak tulis
lemah betul daya pemikiran pagi ni
lupa...! blom minum kopi lagi lah!
adehhhhhh!~

kaklong said...

kupi 'o' ais kaw satuuu..!
kurang manih yooo..!

kakcik said...

Kak Pah... bak mai kopi O ais secawan. :)

nazaTIMsuria said...

haha mak, imah pun kena jugak. saje la tu die cakap ayat panas gitu sbb nak kita click link dia.

ibundo said...

azz,
aapa punya oranglah. Suko hati kitolah kan..

azani,
haha.. tak leh amek kira gak follower ramai mana..

anim,
kehkeh.. blog makan2 tu syok ramai tu..

ibundo said...

aku,
itu kira syok sendiri gak ke hehe

miloais
haha.. pegi amek kopi panas tu kat atas meja dapur.

kaklong,
kopi o ais kurang manis mari!!!!

kakcik,
kopi o ais lagi satu mari!!!

imah,
memang saje le tu

tasekM said...

nak kena promotekah?

aku jenis tak koser.

JunAina said...

syok sendiri tu jugak adalah motivasi untuk diri sendiri.

tp saya suka gambar2 yg kak pah bubuh tang ni. menarik.

Amie said...

he he he...ibundo...bahasanya yang tersurat tapi tetap ada yang tersirat...

Acik Erna said...

kak pah..syok sendiri pun tak po kak pah..janji kito suko..

rezeki said...

kak pah

kata org kodah, biaq pi heheheh

yg penting minat kita sama suka petik kamera hehehe

Anaa said...

kakpah, sya sama slow (if not slower) ngan milo.. dua kali baca baru dapat.. ingat betul le ada kedai kopi.. kalo betul nak ler singgah, tak sedo memang hari2 singgah pun.. :)

hazeleyed lady said...

Ass-Salam dik...
Akak budak sama yang singgap pondok buruk akak yang dah lama terbiar tak terjenguk...sebab trade mark dia pakai perkataan 'syok sendiri'...

hmm...mcm mcm cr untuk seseorang untuk 'get noticed" ...perhaps that's her/his purpose of blogging???...Wallahuallam.

BIARKAN LUNCAI>>>

ibundo said...

tasek
haha.. nak promote ke hape. Blog kita ni ibarat gerai tepi jalan.. sapa nak singgah, singgah. Sapa tak pekenan, lalu jer le..

Jun,
betul tu jun. Lagipun bloging ni tengok tujuan jugak kan? kalau memang nak jual barang atau idea, memang patut buat promosi lebih.

ibundo said...

Amie,
hehe.. yang tersirat tu kena disingkap.

rezki,
tunjuk2 gambar pun kira syok sendiri gak kan pak itam? hehe..

erna,
gasak dio lah kan?

ana
kahkahkah...

hazeleyed lady,
mamat atau minah ni memang saja cari publisiti murahan.

@xiiinam said...

ckLah pun tak pernah buatt iklan kedai caca marba ckLah...hehehehe. Siap tulis aksara warna jingga di atas pemuka @Sanggar Maya cklah tu. Hehehehe. (Kedai makcik-makcik macam kita , begini lah gayanya ya kakPah...hehehehehehe)

kakngah said...

kak,
bilo nak amik jordan jd model ni???

ibundo said...

cklah,
haha.. kita pergi kedai orang pun jarang-jarang, macamana orang nak singgah kedai kita selalu-selalu kehkeh..

kakngah,
dah rindu mo jordan ko. dio ni asek kelua carik botino hiii..

Ena said...

ok la ni kakpah.. sbb ramai yg jengah umah kakpah ni.. cer tengok umah ena tu.. sadis tul! sejak private lg la gersang.. ops!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...