Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Wednesday, May 16, 2012

Pakcik Lawak

Semasa aku menulis n3 ini aku tergelak sengsorang.  Tergelak sungguh. Apa yang lucu sangat?  Nantilah kejap lagi aku cakap.

Sebenarnya aku tengah mencari post lama aku mengenai hari guru. Aku nak menulislah sikit tentang hari guru dan supaya cerita aku tidak bertindan dengan cerita yang pernah aku tulis, aku korek balik n3 lama.  Bila susah nak cari, aku cari melalui pakcik gugel. Tapi benda lain yang aku jumpa.

Aku tak tahu pun selama ni yang pakcik gugel boleh translatekan n3 kita ke bahasa inggeris. Haha.. ni yang aku tergelak ni.  Aku suruh dia translatekan cerita aku mengenai kuala nerang kena serang. Korang bacalah sendiri lepas tu pandai-pandailah sama ada nak tergelak ke tidak.



Hah .. surprised by the title?
It is today Sunday, May 13 Kuala Nerang have to attack.
Pikirlah right, Kuala Nerang great about the town of Kuala Pilah I came suddenly people flocked from all over malaysia ni. It jams the car. Jam with people. Pass on my rice restaurants shops already exhausted because I toke enough budget.

Not yet in stores, shops toke I rushed to the front. Sorry aunt ..
takdak rice. Habih teghuih!

Laa ..
How I can run out?

Do not know it.
Oghang mai ni haghi ghamai enough. Look nu .. I could even dak table kemaih.
Ms. tried there, my pi.
Back there, there is another eatery.

We then terhegeh-hegeh in the car while looking for another restaurant I began to krukk krakk stomach krukk krakk.

Kuala Nerang be attacked until the rice is finished.

Luckily, we found that rice eatery unfinished again.
That I lived an eccentric-eccentric. Able to eat a plate of chicken rice. Although in my heart speak the chicken rice that I cook now.

How can the original creation Kuala Nerang was I attacked.


My youngest brother is the very want to take interest in aviation engineering.
That there is ofer uni course I MIAT KL. People say the best in malaysia. Really? He was the beg. He paid for everything themselves accept our current offer at Mecca haritu.

Waiting time result haritu she says want to take aerospace engineering.
I think both about the same I is coat. Which he said he was interested. Offer for matriculation in penang, rejected. Offer a foundation for the UIA was rejected. When asked to:
Ala ..
later for matriculation when in U who knows what the course will be shared.
UIA computer science courses I offer.
Do not want it ..

We then follow what he doth interest.

Brother must follow the foundation of one year at the College Mara Kuala Nerang.
(Register only 500. Food and drinks for all the living relatives to bear).

So today we set off from New York Saturday.
Up to Alor Star stay in Sri Malaysia. That good luck may the room. Call to reserve your time, living room one reminder again. See .. alor star until I termuntah with people who want to go and attack Kuala Nerang which is only 30 km away.

Yesterday, Sunday, May 13th a violent assault incident began at eight in the morning came the afternoon.
Tired advanced college attack, was rushed to attack the town and eateries. I was ready to attack clothing stores for a pair of sister forgot Malay shirt, side and skull cap.

While shaking hands and hugging when I go home, I was choked that every effort I had been hiding.
Sad because I had to break away with her. Is not never left the other children at the hostel but I s the impact of the youngest son of another little coat ...

Thank you.
Oooopss .. will wince. There is a little more. Annotated time through on the way back, I will looking Lahuma fields and Jeha. I saw only the rubber tree. Perhaps the children of six Jena Lahuma and the person has moved sat in kuala lumpur.



Serlamat hari guru kepada insan yang bergelar guru.  Selamat hari guru kepada staff aku yang bergelar guru walaupun kita hanyalah guru tadika yang tidak glemer walau sedikit pun.

Assalammualaikum.

ibundo


18 comments:

tasekM said...

kahkahkah.

gugel kalau bab translate mmg mcm tak cukup vitamin.


.

JunAina said...

Hahhaa...sarapan minda yang cukup bagus...

~~zana@pb~~ said...

tak tau pulak pakcik google boleh buat lawak pepagi ni....

Kakzakie said...

Hahaha.... Pengsan kalau translation jadi macam ini kakpah... kalau cikgu yg baca lagilah besar ketawanya

Selamat Hari Guru dari kakak buat semua guru...

Kakpah pun guru secara tidak langsung.

iizza said...

haha..baru baca sikit sy dh gelak dah..haha

apapn bersama kita menyambut hari hari guru.'selamat hari guru'

KhaiRin : anies said...

hahahahaha..hancus...

Acik Erna said...

kak pah..pak cik gugel tak pandai buek terjemahan tu kak pah..kok tak baco n3 kak pah tu...hapah pun tak paham..he he

miloais milo said...

kah kah kah

kak pah... kalo guna gugel translation memang selalu ke laut jadiknya... konpem jadik bahan lawak kendiannya...

adehhhhhhhhh!~
senak perut iols gelak tak agak2 ni!

kasihibu said...

kak pah
sya pun rajin jugak buat macma tu, lawak betul bila baca balik, nampaknya pakcik google pun tak mampu menjadi penterjemah yang baik kan?

selamat hari guru juga pada warga kerja kak pah, w.pun sekadar guru tadika, taska tp sedikit sebanyak menyumbang juga kan?

Anaa said...

direct transalation tuh. kekeke..cerita jadik huru hara..

cikgu tadika lah yang paling penting tauu... saya cukup respek dengan guru2 tadika anak saya.. bukan senang nak melayan anak2 umur tengah nakal cenggitu..

aNIe said...

Hahahah... kak Pah...Pakcik gugle tu kalau disuruh translate memang tak boleh dipakai langsung... sebab dulu pernah lah translatekan entry ... bagai nak pecah perut gelah...

Ntah apa2 lah..mana2 perkataan yang kita guna dia tak paham...dia gunakan balik

aliff mohamad noor said...

Ha!ha!ha! bondo, kelaka botul la.

ejaMaria said...

hahaha...
sakit powot golak... adehhh...

Selamat Hari Guru Bundo... ;p

*kita respek tau cikgu tadika... bukan semua org bole sabar dgn kerenah budak kecil... ;p

Hjh Noralenna Abbas said...

Hajah,
Tak pernah tahu macam mana gugel buat translation. Thanks hajah. Ini lah yang dikatakan terjemahan secara fizikal, word by word.

Namora Boru Suti Mandailing said...

google tapi kena pandai susun balik ayat apa pun menarik blog ni

Karisma Merah said...

seronok baca entri smua ni ..santai dan mudah di fahami ...

ibundo said...

salam semua. Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen. Terima kasih jua pada Namora dan Karisma yang baru bundo kenal.

Karisma Merah said...

insyaAllah saya akan selalu singgah di sini ...terasa sangat mesra suasana ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...