Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Saturday, July 7, 2012

Trip To Sunway Lagoon

Memendekkan cerita yang panjang:
Satu
Hari ini Sabtu 7 Julai Tadika Aulad dan Pasti Bandar Baru Bangi buat lawatan ke Animal World di Sunway Lagoon. Jumlah bas - 4 biji.

Dua
Aku ditegur oleh seseorang lebih kurang begini:
Ni kakpah ke
Haah.. ni siapa?
pB
Aku blur.  Memang blur..
pB, Pulut Bakar.
pB... ulangnya berkali-kali bila tengok aku masih blur.
Kemudian baru sesuatu klik dalam otak aku.
OOooooooo... pB!!!!
Dan aku peluk-peluk dia, seorang blogger yang sering juga lalu lalang di sini. Maaflah pb.  Kakpah ni bukan setakat jalan je yang dah slow.  Ingatan pun dah tak power lagi dah.. haha..
(Gambar anak pb yang kakpah ambil tak jadi sebab tak setting betul-betul.  Gambar pb okay tapi tak leh letak kat blog kan? hii..)

tiga
Masa aku booking tarikh nak buat lawatan ni, tak ada pula diberitahu yang harini ada belas ribu orang TM buat family day kat sunway lagoon.  Punya la ramai oranggggggg...

empat
Seorang murid aku cakap, ummu... boleh tak nisya nak naik tu sambil menunjukkan pada mainan yang ada di situ.
Aku jawab, Tak boleh.  Kita boleh naik bas je.












Mereka terlopong nengok benda ni. Gambar ni menunjukkan dia tengah berhenti beberapa saat di bahagian paling atas.  Kepala semua terbalik ke bawah..


Sekian catatan panjang yang telah dipendekkan.  Kaki tengah berdenyut-denyut kepenatan ni....


ibundo

14 comments:

mamawana said...

Pasti Seronok banget anak2 itu ke Sunway lagoon....

~ Cik Azz ~ said...

Ramai ehh Kak Pah.. Sampai 4 buah bas tuu... Mujur cikgu2 ehh mudo belio.. Comel anak2 buah Kak Pah tu.. hehe..

Sey pon tak berani nak naik bondoo alah tu doh kak.. Mau tokucil sey dibuek ehh.. hihihih...

zino said...

zino masuk sunway lagoon tu masa familyday opis mem je nak masuk sendiri tak mampu hehe

Granny Hani said...

best tu...mesti anak2 seronok sakan..

hajiMete said...

meriahnnyerr uoolss.. ehhee

Acik Erna said...

kak pah..ramai e orang..poneing kepalo ramai2 ni kan kak pah..

kasihibu said...

sya tertunggu tunggu tadika kakak chantik bilalah nak buat rombongan ni..

miloais milo said...

ramai2 bersesak kat sunway lagoon - pening kepala dibuatnya... at least for me lah....

ASH said...
This comment has been removed by the author.
ASH said...

pssst..
.
.
.
comei kan aku?
.
.
.
.
kakakakakakaka!

pB said...

anak yang no tiga tu dok teringin nak naik ....

Kayna said...

bestnyer kan dapat p trip sunway lagoon.. wahh. ibu bapa boleh ikut sekali ke?

Cik Lesung said...

as salam, napa saya tak jmp akak kt sana? sy pun pi Sunway jgk hari tu. byk jmp anak2 dari PASTI.

chekmud said...

saya perasan pljar bju2 hjau msa nii...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...