Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Sunday, May 24, 2009

KENDURI

Salam.
Lama betul tak buat entry. Macam dah berkurun pulak. Penat buat kenduri ni. Tak percaya tanya diri sendiri yang dah pernah buat kenduri. Dua tiga malam penat belum habis lagi. Tapi alhamdulillah semuanya berlangsung seperti dirancang. Cuaca baik, tak hujan dan tak juga panas sangat.


Mak mentua kena turun padang jugak. Sebagai sukarelawati tu. Tak kesahlah mak eh. Dapat juga menempel masuk dalam tenet ni. Satu dunia boleh tengok.


Ni Faris tengah potong rambut.


Cuba teka siapa datang masa kenduri. Haha.. dari jauh kakpah dah nampak van ezza lalu. (Van baru ke Za. Lupa nak tanya). Ezza datang dengan suami. Nong datang dengan suami. Terima kasihlah sebab datang dari jauh semata-mata nak ke rumah kak pah ni. Pada Ezza, thanks for the bag. Ezza buat bag untuk bisnes ke. Pada Nong, thanks for the cake. Famili suruh sampaikan terima kasih juga. Sedap kek tu. Habis kena ngap sekali hadap.

Pb datang dengan anak-anak. Thanks for coming. Kakpah mintak maaf banyak-banyak sebab tak dapat nak layan habis-habisan. Lain kali kita jumpa lagi ye just for borak-borak. Tijah!!!!! ekau mano tak datang. Osah kau ni. Acik yang malu-malu kucing tu memanglah malu nak jumpo akak ni.


Bersama Nong. Kak Nong? he..he.. muda benau lagi. Panggil Nong je dah la.
Ni bersama dengan Ezza pulak.

Gambar dengan Pb terlupa nak ambil. Kakpah cilok je lah dari blog si Ezza. Hehe.. maap je la Za ye.



Kakngah dan tunangnya. InsyaAllah hujung tahun kenduri lagi. Nanti kakpah jemput.


Sekian.

12 comments:

Nizam.Ariff said...

meriahnya...
Tu kenduri untuk cucu kan?

lupekanje said...

hihi...sib kak pah memahami diriku ini...
lap u kpah..
moga idup kpah dan kluarga diberkati Allah sepanjang masa...

tahniah..berjaya dengan cemerlang dalam kenduri itu...

tahniah buat cucu yg dah berjaya di cukur rambutnya dan di aqiqah kan..

ashley said...

he he he..
Aku datang lewat..
demer ni semua dah abis makan..
segan no le jumpa..

aku pun PEMALU sebenornya..(sila percaya)

sebenornya blog Kak Nong, Ezza dan PB tak biasa jengah lagi..
lepas ni boleh le jengok jengok..

selamat berkenalan..

BETUI la kakPAH..
Budak TIJAH tu mana nyoroknyerr!!

AKAK tunggu you TAU!!

Tijah said...

kak pah...kak ashley...

hajat dihati tu mmg nak poie. sbb semlm mmg dah ado kek area desa pandan ingat balik nak singgah la kojap. tapi apo kan dayo. thari tu tibo2 ado hal imejensi...dr cheras sey terus drift ko s.alam. kol 4 baru blk tang sanun. takpo la..ujung taun ni koba ado kenuri laie kan. heheheheh...alamat eh sey dah tauuu...

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

aku balik tepeng baghu nak buat kenduri...camno eden nak poie,,ha ha ha
(tak kena jemput daa.ha aha)

kakpah said...

nizam, kenduri two in one. Kekah cucuk dan btunang anak.

acik, hampa harapan ku nak bortomu dongan acik, hehe.. Jom cik poi secret resepi kek alamanda.

ashley, si eza tu ingat hang tu omputih rupo nyo molayu idung kombang cam aku gak haha..

tijah, ekau memang jah. Sajo jo bagi alasan tak monasabah. putih mato ashley tu nunggu kau.

cekgoo, ala cgu woi.. memang sah lah ekau haritu domam. Kpah jemput korang semua da..

ashley said...

Tijah,
tak leh jadi ni..ekau tu banyak no peminat..
Kak Ezza pun tertanya tanya..
aku siap bawak otograp lagi...

ha ha..

atuk pun entah ke nunggu nunggu kut..

ye tak uwan?

Monkey D Luffy said...

mak mertua masih muda gitew :P

Tijah said...

kak ashley, tu yg den takot tu. kang atok mo uwan bawak keluar borang suh den pangkah BULAN kang cano? hehehe...

lupekanje said...

jgn gisau kakpah...
ada harinya Allah akan temukan kito...hari dan tompek yg kito tak sangko2...kannnzz..??

klu tak...ado lah hikmahnyer tk jumpa tuh..hehe

arsaili said...

salam...wahh meriahnya berkenduri...dah besar2 anak..nak kena panggil aunty pah ni..ahaha

kakpah said...

ashley, tijah, pandai koranglah..

kapten, masih sweet lagi hehe..

acik, ala.. tak komano e kau tu cik.

arsaili, memang patut panggil aunty pun tapi kalau panggil kakpah tu ehm..ehm.. terasalah muda sikit aku ni he..he..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...