Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Thursday, July 23, 2009

BELANJA Yang Membazir

Malam tadi ada dinner. Dinner kat satu restoren ni di seksyen 7. Cikgu-cikgu tadika dan AJK dijemput makan-makan. Bukan tadika aulad tapi tadika yang ada bau-bau bacang jugalah dengan kami. Ashley pun ada.





Antara menu: daging paprik, ikan siakap sweet sour, sayur campur.



Belanja orang memang murni. Tapi heran jugaklah. Kalau sebut nak belanja, mesti belanja makan.

" Jom, aku belanja kau makan"

Kita boleh telan banyak mana sangat bila makan ni . Kadang-kadang kita tak boleh habis pun benda yang kita makan tu. Dah tu, besok pagi buang. Membazir kan.


Bukan ke baik kalau ada orang nak belanja kita dia cakap macam ni..

"Jom, aku belanja kau nyoping. Kau pilih je lah apa nak. Aku bayar"

Ada sesiapa nak belanja aku menyoping???

(moral of the story : kalau tak ada idea untuk entry, buat je lah cerita merapu.)

28 comments:

a kl citizen said...

idea best tu k.pah...

k.pah dulu lah...belanja kita2 ni

Tijah said...

taniahhh kakpah!!!

ni la entry paling mantap sekali den ghaso. hahahaha...(golak godang jugak)

julietchun said...

kalo ada yg nak belanja menyoping memang best.nak belanja makan pun saya terima gak, katanya kat village view tu sedap ye?

Insyirah said...

Sayur campur tu sgt mengancam. Restoran apa ni kakpah? Saya tengok lauk-lauknya penuh satu pinggan, pemurah hatinya taukeh restoran ni.

Jalan-jalan blog orang, semuanya buat entri pasal makanan. Adehh...dugaan utk org yg puasa.

Kak Nora said...

Pah,
Hari ni ada member card day di Jaya Jusco. Ada member ajak belanja nyoping? Akak dapat tahu di JJ Melaka ni dari malam tadi lagi shoppers dah parking kereta. Nak rush lah tu awal pagi ini. Jom join the crowd.

xiiinam said...

kakPah ajak ckLah ya............


nak ikuttttt!!!!

kayteeze said...

Kak tie kalau makan kat restoran, bila tak abis je kak tie suruh bungkus, sayang nak buang gitu saja....

Belanja nyopping ?? Bagus tu...errr...bila nak belanja nyopping kak tie ni ??

Ms.Lilies said...

saya tunggu akak belanja ni...muehehehe

mama_sal said...

ish memang best lah klu org nak belanja sopinkk!!
nnti tunggu hubbyku jadi jutawan..ameen

ashley said...

Kakpah makan dengan gaya ala ala english country-side..ambik ikan goreng siakap sweet sour pun cam sipu sipu..

aku lak?
cekau jer ngan tangan..ha ha ha..
melayu style.

CiterMenariK' said...

salam kak pah..

citer akak mmg best la..huhu..
bg nasihat n senyum sorang2..

ashley said...

Biarpun begitu aku rasa..gambar ikan siakap yang dipamerkan..errrr cam tak sama dengan yang kita perlekoh la!! ha ha ha...
sah lah ada kamera trick!

iina said...

Ok kak.. den belanje akak nyopping kek pasar malam.. pasar minggu.. pasar tani.. camno kak ok dak?? nak beli apa bgtau yo hehehehe.. belanje kek pasar tani best gak peh tuh ler ler masak untuk den ;)

sonata anak kancil said...

petang tadi makan jamuan - ikan macam dalam pinggan no 1 tu.....

secangkir madu merah said...

kakpah, ku tak kesah, orang ajak belanja makan pon, alright jer... nyoping apa ntah lagik...bilalah ku nak nyoping baju raya ni?...

AZANI said...

kakpah:saya nak sangat belanja kakpah shopping, tapi.......saya masih lagi jauh dari jutawan....kalau aenyuman boleh...

zai said...

Jom Kak Pah belanja saya beli umah sebuah..Tak pernah ada orang belanja lagi nie benda2 pelik camni best gak..kalau sesekali buat permintaan camtukan ! hehehe

ku tak sempurna said...

muehehehe..

aku setuju sgt dgn moral of the story tu...

muehehehe
.
.
.
.
.
.
.

adoi laaa... ada sesape ke nak belanja kak pah shopping ni.. kesian la kat dia...
atuk??? hehehe

Tirana said...

Hahaha..tergelak saya baca the last statement aka moral of the story..adehhh.. Kak Pah...makanan tu nampak sedap..sweet sour siakap..my favourite.. Lain kali kalau tak habis, post to me..hehehe

kakpah said...

cikgu. memanglah idea tu best. Kpah dulu? err...err...

tijah, gip mi faiv keh..keh..

juliet, village view? kat mana village view tu haha..

insyirah, ko pegi je restoren syarifah tu. lauk pauk penuh satu pinggan sebab orang yang nak makannya ramai. Ada berpinggan-pinggan lagi.

Nora, ha? ada sales kat JJ? ) Dah terangkat dah cuping telinga ni)
Tak leh jadi..takleh jadi.. mesti pegi ni. Tapi arini dah jumaat. Ada lagi ke. Lagipun sapa yang nak belanja kakpah ni..

kakpah said...

cklah, jommmmmmmmmmmmmmmm...... nanti cklah belanja kakpah ye. hehe..

tie, bagus amalan tak membazir gitu. Belanja tie? kan ke kpah minta kena belaja dulu ni kah.kah..

Lilies, belanja? err..err.. ( bila masa plak aku gagap nih)

mamasal, ameen. jadi ribuan pun dah boleh belanja dah sal. alamanda dekat tu. roger je kpah ni...

ashley, terpengaruh dengan english style. ( dak tijah mojoling dongan tajamnyo..)

citer menarik, tengok ko je kpah dah tergelak terbahak-bahak..

ashley, senang je. aku buat plingggg!! tetiba je pinggan tu bertuko hehe..

ina, susah ina. ko kena balik mesia plak. apa kata kakpah je pegi tempat kau. pastu tu ko bawaklah kpah keliling glasgow sambil belanja2 kakpah. apa macam. worait ke...

kakpah said...

sonata, eh eh.. jamuan lagi. Tunggu lah raya nanti. perut kita tak leh relek asek kena jamu je kan? (dah lama tak makan jamu ni..)

SMM, jom kita pegi nilai. nyoping baju raya sambil makan-makan. Tapi belanja diri sendiri ye..

azani, kakpah doakan kau jadi jutawan pastu boleh belikan kakpah kereta satu. (Eh.. baik aku doa untuk diri sendiri wakaka)

zai, worait zai. no problemo. Jom kita pegi toyR us. Kat situ banyak jual rumah. cantik2.

kts, kau je lah yang memahami kakpah ni. aku dah sindir2 camni pun dia buat2 tak paham lagik tu...keh.keh..

Tirana, kalau ko tak kisah makan belen-belen dan yang dah basi, okey la.. nanti kakpah pos, hehehe

Nizam.Ariff said...

Ok la, ok la...

Jom aku belanja shopping.

Sape-sape yang nak ikut, duduk kat belakang trak.

Aku nak bawak shopping kat Selatan Siam... bawak sekali salinan kad pengenalan dan gambar ukuran poster ...

Mas said...

Nak belanja kakpah makan lah....MAKAN ANGIN.Pas makan...jangan naik angin lak. Hahaha

tasikmerah said...

kak, kamu bila nk blanja aku nyoping?

:p

kuIna LadyInRed said...

ohhh kapah nak belanja sy tak... sy nak cendul pulut aja 1...

+

.....
.......
......

blanja soping..

lupekanje said...

err..acik ketinggalan..??
kpahh....acik blh banjer brenang kat siming pul tu jer..mehlaa....mehla...

kakpah said...

Nizam, selatan siam tak yah lah. Tak pasal-pasal aku tak balik.

mas, waaa.... kombunglah kakpah. boleh jadi belon lak ni..

Tasek, pegilah JJ. Kak Nora kau tu nak pegi tu ha takde kawan. Kau pau je lah dia (hik..hik.. gasak ko la nora!!!!)

Kuina, worait. set. Takat cendol semangkuk takde hal punya!! Bila nak..

Acik!!!! tak aci kau cik. masuk boronang dua hingget jo. Mano ble..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...