Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Saturday, September 26, 2009

ADEGAN DI DALAM KENDERAAN SEMASA BERJALAN RAYA

Adegan 1

Sebaik meninggalkan rumah mertua menuju ke Felda bukit Senggeh, anak-anak yang duduk di belakang heboh merungut-rungut kepanasan.

Ayah.. pasang lah aircond fullblast. Panas ni.

Tangan suami tergapai-gapai mencari punat aircond dan cuba memutar.

Eh.. dah kuat dah ni

Tapi apasal panas lagi

Aircond belakang tu dah bukak ke

Dah

Bunyi kereta dan motor yang lalu lalang berselisih dengan kenderaan kami jelas kedengaran.

Ni ada tingkap yang tak tutup ni. Sapa bukak tingkap ni? Tutup tingkap.. Tutup tingkap. Patutlah panas.

Tingkap kat belakang semua tutuplah ayah.

Eh..eh.. tingkap ayah yang tak tutup rupanya. Hehehe.....

Ayah!!!!!!!!!



Adegan 2

Woi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bukak tingkap, bukak tingkap........

Apasal!!

Ni Muhammad ni. Dia kentut dia tutup hidung dia je. Warning lah kat orang sama..

Takkan nak tutup hidung semua orang pulak.

Yelah.. Awak warning le. Gas beracun.... pengsan kakteh tau..

Muhammad Basyir tersengeh-sengeh. Kalau beraya sakan, memang dia yang banyak terkentut dan bau kentut dia boleh buat orang pitam.




SELAMAT BERAYA. BANYAK OPEN HOUSE?

20 comments:

xiiinam said...

Hi..hi..hi..sampai dalam kereta pun masih meriah raya ni ya kakPah..

kuIna LadyInRed said...

nah saya kasi daun pandan...hehehe.....

Insyirah said...

Meriah sekampung. Hehehe.. :)

lupekanje said...

tu perfume yg tadek jual kat memna soping komfleks...
biler da makan memacam..memekungpun bawu memcm gakla...wakakkaa..

sonata anak kancil said...

terlampau banyak makan kot...tu yang kepanasan & terkentut2....

cHeRyNa PiReS said...

ada tak muhamad makan telur sebelum tuh? ehehehe...

suka sangat adegan itu...teringat masa kecik2...slalu macam gaduh2 sket ngan adik2:)

ashley said...

kasi drop itu one-drop perfume..
ngeh ngeh ngeh

Ms.Lilies said...

hahahaha...
adegan biasa di hari raya...
mencium aroma free

chekdenoor said...

Makan banyak...sure bau bom ammonia tu harum semerbak kan.......nasib baik tak ada bom berangkai...... ukhusss

AZANI said...

adegan dalam kereta...memang haru biru...adakala lucu adakala tension

ku tak sempurna said...

tindakan yg bijak muhammad... bahaya woooo klu thn kentut.. hikhikhik

relaxjom said...

itula kena pakai penutup muka ...

buka untuk h1n1 saja ...

banyak kegunaan lain lagi ...

heheh

kakpah said...

cklah, dari dorang kecik sampai dah besar panjang ... dalam kereta ni ada-ada je..

kuina, bau daun pandan pun tak lut.

insyirah, hehe...

acik, eeee.. taknakla cik perfum bau tu..

sonata, dah makan macam-macam. Perut pun menggelodak

kakpah said...

sha, kalau tak gaduh sikit2 mestilah hidup adik beradik tak ceria kan...

ashley, oder satu!!!!

lilies, selalunya yang free ni yang tak best

chekdee, kadang2 berangkai jugak chekdee oi..hehe..

azani, haha.. ko pun tau lah kan.

kts, ye.. tak baik tahan. nanti hangin satu badan

razif, tak sempat nak pakai mask

Tie said...

Ha ha ha....

Anak lelaki Tie tu suka buat gitu. Sakit ati betul ! Rasa nak sumbat punggung dia dengan kain buruk, ekekeke........

dilaOHdila said...

hehehhehe kak pah
lawak lah perjalanan balik kg ni kan erk'
baru lah rasa meriahnya tuh
kak Pah dah balik bangi ke nih

hans said...

hahaha...tak sedar tingkap sebelah diri sendiri yg terbuka...
lucu tul

a kl citizen said...

assalammualaikum

wah beraya dalam kereta pun dah meriah ya, kak pah

kakpah said...

tie, hehe nak keluar takleh ditahan2

dila, sentiasa ada kat bangi nih..

hans, hehe.. tu yang lawak tu

cikgu, keluarga meriah hehe

tasikmerah said...

kak, bila nk buat open house nih...? hi hi.


.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...