Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Thursday, December 31, 2009

THE MASK

Berjaga-jaga sebelum terkena
Sediakan payung sebelum hujan


Macam tu lah orang selalu cakap.


Aku bawa dua kotak mask. Satu kotak ada 40 helai. Cukuplah untuk 40 hari. Setiap hari bila keluar bilik saja kami saling ingat mengingati,

Mask!!!!


Bila berada dalam lift atau berada di keliling orang yang batuk kelengkang kelengkung, aku tarik mask rapat-rapat ke kulit muka supaya tidak ada ruang untuk kuman masuk menerobos.

Satu pagi selepas solat subuh di masjid nabawi dan setelah selesai sarapan dan sedang santai-santai di bilik dia memberitahu aku,

Tadi masa balik, tekak abang teringin nau nak bekahak. Cari tong sampah tak ada.

Aku menelinga.

Pastu ada satu sudut kat konstraksyen. Abang tengok kat situ ada sampah-sampah. Abang ludah kat situ.

Eee........

Tapi kan, abang lupa nak bukak mask.

Kah..kah..kah...


Moral of the story: Pakai mask pun kami batuk kelengkang kelengkung bila balik kat Mesia. Siap demam belum baik-baik lagi.

20 comments:

Ms.Lilies said...

itu namanya perubahan hormon.....ehhhh silapppp...perubahan cuaca kak ekekeke....
mak abah saya balik aji dulu pun batuk2 gak :)

kakngah said...

ayo ai...
osah boto la atok ni..

hahahaha!!
kompem melokek kek mask tu..

mamarempit said...

alhamdulillah....selamat pulang ya Puan Hajjah & Tuan Haji...

tasekM said...

la ni punya sakit lain macam sikit la kak.

aku hr tu demam 2 minggu. baik seminggu. sambung balik seminggu demam.

aku syak ni sbb aku banyak dosa nih.... he he.



.

Tijah said...

kehkehkehhhh...

rindu cucu ko tu sampai telupo...

AZANI said...

salam hajjah,
profil baru...backgroundkan unta...kenangan dari Tanah suci...
balik topik...
topeng muka untuk gelombang kedua...pun nak kena prepare ...

Tirana said...

Alhamdulillah..kak pah dah selamat balik..selamat tahun baru.

Tie said...

Aderk !

Tie pulak terbersin masa pakai mask ! Sendiri rasa nak pitam!

Kak Nora said...

Salam hajah,
Pak Ji alam stage Alpa lah tu!

Nizam.Ariff said...

Takpe tu kak... masih dalam mask.

Boleh sedut kahak tu balik...






HAHAHAHAHA....

ummi humaira said...

salam kak pah...

selamat pulang ke tanah air...
berehat n banyak2 ler minum air.

hubby ummi dulu masa balik kesini dekat sebulan batuk tak hilang2 , sampai kitorang gelar batuk mina ler tu...

iina said...

Camnolah rupo atok maso tuh kan hehehe.. takleh imagine ler.. kak pah sihat ko?? tak join domam sekali kak?

xiiinam said...

Atok ni...ada-ada je..




Jangan lupa buka mask kalau nak hisap straw ya tok...hi..hi..

sonata anak kancil said...

Salam Hjh Kak Pah,

selamat kembali ke tanah air...

selamat tahun baru....semoga terus ceria sentiasa - dah mula sibuk balik ye....

farah hamirdin said...

tuan rumah sedang demam. tapi tetap gagahkan diri ke kedah jumpa yana. sambil singgah ke kamunting rumah besan.

Zyma Saad said...

Salam Tuan Rumah.....

Sy dtg membaca di sini ye....
Selamat Tahun Baru 2010!!!!

http://zymasaad.blogspot.com/

farah hamirdin said...

tuan rumah semalam masuk wad di hosp kedah. demam panas+jangkitan kuman di paru2. hari ni dah kuar wad. doktor kata dah sihat. akan berehat lg di kedah. ahad baru pulang.

secangkir madu merah said...

begitulah kebiasaannya..klu balik dari sana selalunya kena batuk2, perubahan cuaca..
semoga kakpah dan atoknya cepat2 sembuh..

kakpah said...

salam untuk semua yang datang dan sudi meninggalkan komen. Maaf kakpah tak dapat balas satu satu sebab badan masih rasa macam melayaaannnngg......

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

salam kak pah....

dah sht ker? rasa melayang2 lagi x? hik...kelako ler cerita akk nie. so lps nih suh le cik abg akk beringat sebelum terkena lagi.

goli den!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...