Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Sunday, January 31, 2010

Jom Buat Dialog Lucu. Mana Tau Boleh Dapat Duit...

THIS IS A STICKY POST.
PLEASE SCROLL DOWN FOR A NEW ENTRY

Sudah beberapa waktu kakpah berangan mahu membuat satu contest untuk kawan-kawan bloggers samaada yang menonjolkan diri atau yang datang senyap-senyap. Contest juga bertujuan untuk mencari kenalan baru. Baru semalam mendapat idea untuk dijadikan bahan peraduan.

Senang saja. Walau bagaimanapun, syarat mestilah ada. Seperti biasa syarat utama ialah:

1. Menjadi follower Tadika Aulad @ Auladjannah
2. Meletakkan link Aulad di blog anda.

(Mereka yang telah menjadi follower dan sudah meletakkan link di blog, sila ke syarat berikutnya)



3. Copypaste banner Aulad Is The One dan letakkan di dalam N3 peraduan anda.
4. Copypaste gambar di bawah iaitu gambar yang dijadikan bahan peraduan. Karang satu dialog berpandukan gambar. Dialog mestilah di antara boy 1, boy 2 dan boy 3.

5. Dialog mestilah original dan lucu. Hanya satu N3 sahaja yang diterimapakai.
6. Sila tinggalkan jejak di dalam ruang komen di bawah sekiranya anda telah membuat N3 dan sudah memenuhi syarat-syarat di atas. Kakpah akan ke rumah anda.
7. Pemenang akan dipilih melalui dialog yang anda karang.

Nota penting: Dialog tu tulis di bawah gambar. Kalau ditulis di dalam box kat gambar tu, nanti tulisan jadi kecil tak dapat baca.

Hadiah utama berupa wang
RM 100.00

2 hadiah saguhati
RM 25.00 setiap satu.

82 comments:

Tie said...

Uwaa....

Nanti Tie cuba, err.. tak boleh nak janji, sekarang idea dah kering, hi hi..

kakchik said...

Salam kakpah.
Sbg follower pendiam, kakchik teruja la dgn contest yang ni tapi tak tau sempat ke tak buat entri khas.
Kalau sempat kakchik nak sertai.
Bila tarikh akhirnya kakpah?

Kak Nora said...

Very goodlah you ni, hjh!

xiiinam said...

...deria kelakar ckLah dah cederalah kakPah. Sob..sob..sob..

Kalau buat nanti jadi dialog sedih....

AZANI said...

salam hajjah,
they are two type of kindergardens
.................
the auladians and auladians wannabies...
how's that?

ashley said...

kakpah,
contest ni geng dari kalangan pekerja/ahli keluarga boleh sertai ke tak?
kalau contest contest yang lain suku sakat tak boleh masuk sebab nanti tuan penganjur dapat massage percuma tak semena mena..
.
.
ha ha ha

a kl citizen said...

assalammualaikum k.pah

lumayan hadiah nya ya...

kakpah said...

Tie, cubalah. mana tau..

salam kakcik. Samalah, kakpah pun selalu datang senyap2 kat blog kakcik. tarikh tutup 31 jan. lama lagi tu nak cari idea.

nora, jomlah join.

cklah, buat dialog sedih? entah2 jadi kelakar kehkeh..

azani, haha.. pandai la ko. jomlah join.

ashley, aiseh men. Semua boleh join. kaki tangan, kepala, telinga hehe... boleh je. Tp anak-anak aku tak leh la.

cikgu, yok!!!

Yunus Badawi said...

salam kakpah.

Nanti bagi org lain hantar dulu. Lepas tu senang saya nak modify hehehe

tasekM said...

ai serius kak. tak pandai melucu-lucu nih... he he.


.

aNIe said...

Salam Kak pah...wah!! Best ni ada contest lagik...tapi kena buat dialog yang tak pandai sangat ni...

Nantilah bila idea dah datang anie buat ye...

kakngah said...

wah.. sgguh lumayan... nk poei cr ilham kek kobun lu...

tp kan kak... kok sy toko bapo kati gak eh belcream boy 3 tu pakai... ado hadia saguhati tak??
hiks!

mimie loma said...

slm kak pah sy dh postkn n3 tu.....sila lah berkunjung ke tempat saya......hihihi

kakpah said...

yb, hehe.. pandai ko ek.

tasek, tulis je dialoh serius yg lucu wakaka

anie, cubalah anie..

kakngah, hahaha... budak tu sampai balik rambut e totap maintain gitu..

mimi, dah pegi tengok tapi tak dapat baca. mimi modify sikit ye..

mimie loma said...

wokey siap daaaaaaa......

jake sully..lol said...

::dah buat::hak cipta terpelihara XD

http://penglipurlara92.blogspot.com/2010/01/jom-buat-dialog-lucu-contest.html

harap2 boleh la dapat RM 100 XD joking

kakpah said...

mimi, wokey..

khairul, tunggu h'a..

Rash said...

salam..
rash nk tny psl contest nih..
title entry utk contest ni xkisah or kena same ngn title entry kak pah?

jake sully..lol said...

eh2 kalau nak tukar entry leh x??XD

kakpah said...

Rash, title entry tak kesah. Janji ada syarat2 tu.

khairul, tukar entry? kakpah tak paham.

lupekanje said...
This comment has been removed by the author.
lupekanje said...

sejak PC acik mogok ni...acik udah ilang en. mamood..huhu..
tk leh nk mikir la Kak Pah...
tkper la..lenkali acik bagi dialog tuh... tk yah adiah pun takper..hehe..
*sori..menaip sambey sembang...tk sedar tekan enter...fadan muker haku.

Mak Su said...

wow! bestnyer! contest!

alahaii, tapi saya klu part karang kata2 lucu, mesti tak berapa nak lucu :(

Mak Su said...

wow! bestnyer! contest!

alahaii, tapi saya klu part karang kata2 lucu, mesti tak berapa nak lucu :(

NorNaza said...

salam Kak Pah, nor dah buat N3 dialog lucu tu..nanti datang rumah jenguk yer..

http://nornaza.blogspot.com/2010/01/jom-buat-dialog-lucu-contest.html

secangkir madu merah said...

salam kakpah, aku nak coba nasib...
mehlah tengok kat blogku...ngeh ngeh ngeh...

zBobot said...

Assalamualaikum KakPah.. sy dah join contest. cuba la tgk dialog sy yeer..hehee tq

sy dah follow KakPah..

ini link sy :-
http://zbobot.blogspot.com/2010/01/contest-jom-buat-dialog-lucu.html

kakpah said...

acik, windulah samo acik kehkeh..

maksu, maksu punya mood yang pelbagai. gerenti boleh nyer..

Nornaza, okay.. kakpah datang jap lagi.

yati, wokeh.. kakpah datang gak jap lagi

zbobot (apasala nama ko bobot), kakpah datang tengok..

zBobot said...

hahahaa..!! dah lama pakai nick bobot ni kakpah. sy pun x tahu camne leh ada idea nak pakai nama ni..cam menarik jeerr..terus pakai hgga kini hehehee.. ;)

Jantan Terhangat said...

welawei nak join ni dah ada idea hahhaha

a.h.i said...

Salam Kak Pah, saya dah wat dialog tuh... Saja cuba nasib... hehehe..

Rajin2 lah jenguk umah saya erk...

http://sempoifamily.blogspot.com/

zBobot said...

assalamualaikum..kakpah, kalu nak tukar ayat bdk² dlm contest tu bole kerr?? sbb mcm ayat org dewasa jerrr huhuhuuu :(
kalu bole alhamdulillah ;)

kakpah said...

JT, cubalah

a.h.i okay kakpah jenguk

bobot, no problemo. tukarlah...

mamarempit said...

kak hajjah....den pun nk menorai....nt dh siap...kite bitau wokey...amek napas dulu...hummmm

Mohd Hafizd said...

salam ziarah, nak join gak..hehe..sila lawati blog saya yer kak Pah for contest entry

..thanks to secangkir madu merah for promotion~

=)

mamarempit said...

Kak Pah...den punyo dah siap...silo la pekso yo... :D


http://norlijamal.blogspot.com/2010/01/2010-1st-contest-jom-buat-dialog-lucu.html

h4ni3 said...

salam kakpah..

1st time jumpa blog kakpah ni
dah folo n letak link
since saya duduk bangi, tadika aulad ni memang popular. tak sangka tuan empunya ada blog :)

teringin jugak nak join contest tu
ni link saya http://drhanie.blogspot.com/2010/01/jom-buat-dialog-lucu-mana-tau-boleh.html

kakpah said...

mamarempit, dah poi dah jongok..

m hafidz, wokey.

h4n3, ni dah jumpa datang lah selalu hehe..
kakpah dah pegi dah periksa. thanks.

h4ni3 said...

tq kakpah..
ha'a.. duduk bangi :)

zBobot said...

assalamualaikum kakpah.. timo kasih yerr. harap kakpah tak reject contest bobot hehehe.. :)

kak ina kl said...

salam..nanti nak cuberlah..tengah cari idea ni..

F I T said...

salam! kak Pah kan? ok saya nak join boleh tak? ini permalinknya. terima kasih ya.. :)

http://fitrihadi.blogspot.com/2010/01/contest-dialog-lucu.html

kakpah said...

bobot, hehe.. nak tukar dialog baik buat cepat sebelum kakpah tukar pikiran..kehkeh..

ina, banyak masa lagi.

FIT, okay, kakpah dah pegi cek.

pak long said...

salam buat kak pah dan penaja...
hamba nak mencuba nasib dalam peraduan ni...
ni link hamba...

http://paklongsifu.blogspot.com/2010/01/aulad-is-one-jom-buat-dialog.html

Rash said...

salam kak pah..
rash dh join contest nih

http://yashnasyom.blogspot.com/2010/01/contest-buat-dialog-lucu_21.html

klu ade yg kurang kak pah inform ek?

tQ ^^

kakpah said...

paklong. kakpah dah round dah. ok.

kakpah said...

rash, rasanya kakpah dah tinggalkan komen semalam untuk rash. mana plak peginya. anyway, kakpah dah pegi tengok entry rash. ok.

en_me said...

chomeyynyerrr.. ehehe

SharHanah® said...

salam perkenalan Kakpah,
sy pun nak masuk gak lah contest ni.. sila terjah ke link ni okay.

http://arissasofea5.blogspot.com/2010/01/aulad-is-one-contest.html

terima kasih.

kakpah said...

en-me, tak nak cuba?

sharhanah, okay.. dah pergi tengok.

Mohd Hafizd said...

alamak..terlupa taruk link blog nih aaa..hehe..tp blom abes masa lagik..hehe

salam pagi jumaat~

Mohd Farid said...

Salam ziarah,

Semoga boleh exchange link ya.

From: www.faridrashidi.com

Ahmad Syazwan B. Ahmad Tarmizi said...

Salam kak pah.
tahu agak lambat skit contest ni.
apapun wan join jugak.
terima kasih
http://kemanaarahkita.blogspot.com/

kakpah said...

ahmad syazwan, okay.. kpah dah visit.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

wah best nyer contest nie..

nak join la..nanti dah siap. kina letak link kina kat sini..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

kak pah.. nie link kina yew...

http://mamaadam09.blogspot.com/2010/01/pagi-nie-x-tahu-kenapa-kepala-aku.html#links

secangkir madu merah said...

salam kakpah...

kenapa namaku tidak ada di dalam itu senarai...??

uwah..uwah...uwahhhh.....

ni yg nak merajuk rasanya ni...

kakpah said...

kina, wokeh..

smm,oopss sorry terlepas pandang...

Rosidah Hj. Romli said...

Salam kak Pah, saya pun nak mencuba mana nak tahu kot kot ada rezeki...nie link saya

http://damiafamily.blogspot.com/2010/01/jom-buat-dialog-lucu.html

nanti terjah ekk

opp gi saya kalu kak pah nak idea-idea utk nak aktiviti kat murid blog saya nie mungkin dpt membantu

http://libtititeras.blogspot.com

TQ

kakpah said...

rosidah, k.. kpah dah pegi. worait.
kpah dah g gak ke blog lagi satu. thanks.

kakngah said...

http://aslindaa.blogspot.com/2010/01/jom-buat-dialog-lucu-mana-tau-dapat.html

kak.. dh buleh tutup kontes.. hahahahaha!!!

kakpah said...

kakngah, hahahahah!!! numpang golak secawan.

Azren Aida said...

salam akak..hehe..az nak cuba contest akak ni ye..dah siap dah..nnti jemputlah ke'blog'..trima ksih dan salam kenal..=)

sueMY said...

salam ukhwah....

nama commersial: SueMy
nama dlm blog : luvlymama
Tujuan join contest : of course nk menang n promote blog suam-suam kuku..huhuhuhu
Hadiah yd hendak dimenangi : Rm100++(jgn jeles aaa)
Sebab patut menang : Hehehe..maila gelak sama2 di

http://luvlymama.blogspot.com/2010/01/rezeki-itu-tuhan-yang-menentukan.html

salam berkenalan buat tuan tanah n kaknor readers.......

kakpah said...

azren, salam. gud luck.

sueMy, dah pegi dah. salam kenal gak. err.. ko dah jd follower ke.

anin said...

assalamualiakum kak pah
ni link saya
http://seindahbayu.blogspot.com/2010/01/jom-buat-dialog-lucu.html

nama: anin
email:farhanin1984@gmail.com

sueMY said...

salam kakpah...for sure dah..id(me_athome80)...nape kakpah?dah masuk short listed ke?wakakakakaka.....

kakpah said...

anin, okay...

sueMy, kahkah..

kak ina kl said...

salam kak pah..dah siap..mana tau rezeki ina kali ni..tak salah mencuber kan.

Jantan Terhangat said...

kak pah..saya join n n3 untuk dialog tu dah di post kan

http://jantanterhangat.blogspot.com/2010/01/contest-dialog-lucu-bersama-3-budak.html

Harap2 Menang kaka

kakpah said...

ina and jantan, good luck

daydeck86 said...

Salam Ziarah,
saya nak joint gak contest nih,
suka suka jer coz tertarik ngan pic budak ticik 3 orang tuh.

http://daydeck86.blogspot.com/2010/01/contest-jom-buat-dialog-lucu-mana-tau.html

Jantan Terhangat said...

kakaka sory lupa lak nmak tingalkan nama..

Adnan Ahmad

tima kasih kak

mummyseri said...

Salam kakpah..kite sertai kontes akak jugek..

http://mummyalyssa.blogspot.com/2010/01/jom-buat-dialog-lucu.html


nanti akak semak ye..:)
syukran...

kakpah said...

daydeck, wokey.. dah cek

adnan ahmad, haha.. sedap pun nama ko

mummyseri, wokey dah cek jugak.

yantz-yeem said...

salam...hai k pah dah join gaks...harap2 ada tuah la yea...hehehe

nie link saya
http://narizan.blogspot.com/2010/01/jom-buat-dialog-lucumana-tau-boleh.html

Aryn Salleh said...

salam kak pah :)

ni link ryn ye:

http://arynsalleh.blogspot.com/2010/01/aulad-jannah-contest-dialog-lucu.html

harap kak pah sengih memanjang la ye ^____^

my details:
nama: norazreen binti mat salleh
email: arynsalleh@ymail.com

thank u!

p/s: kirim slm kat boy 1 tu,cumel!

idah said...

salam...saya pun nak cuba...

ni link entry

http://edahjue.blogspot.com/2010/01/jom-buat-dialog-lucu-mana-tahu-dapat.html

mudah-mudahan ada rezeki...

kakpah said...

yantz, wokey.. akak dah pegi tengok. good luck.

aryn, good luck jugak. hehe....

idah, dah baca n3. mana tau ada rezki ye tak..

miemiey said...

salam..n3 dah siap..sila terjah...

http://miemiey-akucintacontestgiveaway.blogspot.com/2010/01/jom-buat-dialog-lucumana-tau-dapat-duit.html

tq...

kakpah said...

miemiey, okay .. kakpah dah cek.

Em's Family said...

Salam

Join juga

http://jomjoincontest.blogspot.com/2010/01/jom-buat-dialog-lucu-mana-tau-boleh.html

terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...