Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Tuesday, February 23, 2010

Hujan Panas



Lebat hujan petang tadi, walaupun untuk beberapa minit. Terus melupuskan kehendak tekak yang inginkan air batu campur special yang ada aiskrim dua scoop di kedai yus. Bahang panas sebelum hujan yang cukup untuk mencairkan lemak-lemak yang bergantungan di sekeliling pinggang menyebabkan tekak kepingin untuk melahap benda-benda yang dingin.

Hujan. Dingin sekejap.

Sekarang membahang semula. Dan tekak inginkan air batu campur special yang ada aiskrim dua scoop di kedai yus.

kakpah

19 comments:

lupekanje said...

kak pah...naper 2 scoop je....acik tingin 4 scoop...boley?

xiiinam said...

Ais pong pun jadilah kakPah...







(teringat aiskrim Malaysia strawberry kakPah yang tertinggal di Cameron!)

iina said...

kak pah.. sini asyik sojuk yo.. den dah kemaruk nak raso paneh nie ;).. makan aiskrim ingat2 lah den.. kalau termakan cendul lgik2 ler ingat den nie ahh

AZANI said...

salam hajjah
kamipun panas di selatan....teringat ais kepal

Yunus Badawi said...

salam kakpah.

Ini kedai yus yg di tepi highway SILK dekat Country Heights tu ke? Dulu biasa makan tengahari kat situ tapi tak tahu pulak minum ABC special dia huhuhu

pak long said...

salam buat kak pah..
cendol tak nak ker...?

Ejamaria said...

ala kak, maria teringat kat gerai cendol kat kampung la... hari tu masa balik kenduri ade lg gerai tu, yg best nye hubby pulak yg ajak singgah minum, nak balik kl pun singgah lagi... anak2 pun layan sorang semangkuk...

kakngah said...

hujan kekejap camtu lg bahang jdnya..
adeh.. tingat kt salim tijah..

tasekM said...

aku nk puji. gambar tu cantik...

:)


.

Erna said...

kak pah ujan panas pun ujan jugak..tapi sini malam tadi ujan..siang tu.saya dah makan cendol leman dawi..sedap pulak kali ni..lembut..

Kak Nora said...

Hujan lebat di bandar Melaka subuh tadi. Sekarang redup...nak minum air kelapa, gerainya sebelah rumah aje.

secangkir madu merah said...

sedap tu abc spesel....ada eskrem lagik..

kakpah said...

acik, ko nak seploh scoop pun boleh. bayar je la lebe..

cklah, haha.. ingat nak gi balik la amek masa cuti sekolah nanti..

ina, paneh2 ni nak sojuk. Bilo sojuk nak paneh.. anyway tadi makan cendol. osah tak sodap e. santan e tongik..

kakpah said...

azani, masa zaman budak2 dulu selalu beli ais kepal kat kedai cina dan dah tentulah yang mengepal tu punn tangan cina. Uwek..

YB, restoren yus kat fasa 4. Tak taulah pulak dia ada branch kat situ.

paklong, cendol? nak!!!

eja, panas-panas ni sedap je melayan tekak. Kampung ko kat mana..

kakngah, potang ni pun bahang lagi ni ha. Tijah? hehe tijah dah bizi skang ni..

tasek, haha.. sempat aku snap gambar tengah hujan tu semalam. Erk.. rasa2 nak tukar profesyen plak.

erna, kalau dapat cendol yang sedap..hmm..
Tapi kalau dapat santan cendol yang tengit macam yang kakpah makan tadi.. menyampah dan menyumpah.

kakpah said...

kak nora, hari2 minum air kelapa tu. Dapat kelapa pandan, sejuk plak.. ish..

smm, tu yang speselnya tu.

tunbegia said...

sungguh cantik gambar ujan,

salamm,

kakpah said...

tun, salam.. bru bertatih2 dengan kamera ni..

Ku Tak Sempurna said...

apalah pelaris yg yus tu pakai.... :D

kakpah said...

kts, aku pun syak jugak nih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...