Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Wednesday, February 10, 2010

RAYA

Kakpah. Cuti raya nanti berapa hari.

Isnin selasa je.

Takkan dua hari je kakpah. Diaorang yang kampung jauh-jauh ni nak jugak cuti lebih sikit.

Tadika kita mana ada budak cina yang kau nak cuti lama-lama nau.

La... cuti raya puasa la..

Umang ai.. berfikiran ke depan tul lah kau ni.






Mak, minggu depan nak pegi jalan TAR

Nak buat apa

Nak beli kain buat baju raya

Raya cina?

Taklah mak. Raya puasa.

Umang ai... Lamo lagi nak rayo. Poso pun bolum.




Errr.. ke memang aku yang ketinggalan.

Selamat Berlibur Pada Kalian.
kakpah

18 comments:

kakngah said...

sabtu minggu lps adam dh sekolah ganti utk cuti raya pose. tadika kpah bila lagi???

Erna said...

salam kak pah..rasa macam saya lagi tua je..tak patut panggil kak pah..tapi tak pe kan..dah semua orang guna panggilan tu..saya suka betul..yang contest baby nangis tu..tapi tak bolih nak menyertai..baby tak de..anak2 sume dah bujang,,cucu pulak belum ada..saya bagi sokongan dan tengok je la..saya memang suka ngan budak2 seronok tengok..comel betul...

julietchun said...

berfikiran jauh tu,hahahahah.

NORMI BINTI HAJI MAT YUSOF said...

saya pun dah mula berpikir2+check2 tiket belon nak balik raya haji di kelantan.
raya posa tahun ni giliran rumah suami di sandakan.....

indahhouse said...

salam kak pah,
hahaha. betul tu, kak pah. mungkin perlu ditimbang2kan jugak.

ita cutevirus said...

huhuhu.. kakpah...

skang ni kalo da rejab, orang da tanak amek tempahan baju da... sebab tu la shopping awal²... ehehhehe...

Mak Su said...

sy blum abih ganti posa

ummi humaira said...

salam kak pah

laaa dah nak raya dah ka????

tunbegia said...

harap harap muat lagi dipakai di hariraya nanti,

salamm,

Yunus Badawi said...

Berfikiran jauh. Cepat maju mcm ni hehehe

secangkir madu merah said...

sesiapa yg suka menempah baju utk pakai di hari raya elok sesangatlah beli kain dari sekarang dan hantar taylor...almaklumlah waktu skarang cepat nau berlalu...pejam celik pejam celik dah nak bulan puasa...hari ni pun dah nak penghujung februay baru je rasanya berangan2 dan berkira2 azam tahun baru..isk isk isk...

Ku Tak Sempurna said...

nasib kakpah mengingatkan hal ni

.
.
.



errr... nak poie jln TAR gak laaaa...

hihihi

kakpah said...

kakngah, copek e kakngah. ganti rayo poso ko rayo cino.

erna, hahaha.. sebab tu panggil kakpah. kpah ni dah ada cucu dah sorang.. si faris tu.

juliet, jauh betul. tak tejangkau pemikiran akak lagi ni.

normi, haha balik raya tak gaduh ke

kakpah said...

indah, kalau raya pose selalunya cuti seminggu. tahun ni? sebenarnya belum tengok kelender pun lagi

ita, belaja jahit baju nanti boleh jahit baju sendiri kiehkeh..

maksu, kpah poser penuh hikhik..

ummi, wkslm. haah.. setahu kapah yang dekat ni raya cina

kakpah said...

tunbegia, tu yang takooot tu. takut tak muat....

yb, dorang ni kalau pasal cuti memang maju sungguh..

smm, waaa... memang cepat tul masa berlalu. bulan dua dah nak abis. ko dah stanby nak buat biskut raya?

kts, ha.. serbulah jalan Tar tu.

iina said...

Sediakan duit sebelum pokai kak.. leh shopping sakan in advance.. krg nak raya baru shopping lagik haru hehehe..

xiiinam said...

Selamat hali laya ahhh ka pahh!!!

kakpah said...

ina, kena kumpul duit nih..haha.

cklah, aya cigooo. cuti tala yalan-yalan ka..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...