Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Saturday, March 6, 2010

Apa Pun Jadik

Mula-mula janji dengan kirin nak pergi putrajaya buat photoshooting. Habuk pun tarak. Lagipun pagi tadi wheather macam mendung je. Aku pun tukar rancangan pergi pasar beli ayam dua ekor dan bahan-bahan lain untuk buat nasi ayam hainan.

Sebab kemaruk nak ambil gambar, aku meround keliling rumah cari bahan. Jumpa katak tengah teloncat-loncat dan bila aku kejar dia terus menyorok masuk dalam lubang. Agak-agak lubang ni boleh bertukar jadi istana tak. Sesiapa yang kemaruk nak kawin dengan putera raja bolehlah cuba-cuba cium katak ni.


Rama-rama ni liar betul. Dia hinggap kejap, terbang pula tempat lain. Macam tu lah kerja dia sampaikan sakit pinggang aku terhendapkan dia. Kesian, kepak rama-rama ni (ni rama-rama ke kupu-kupu) dah robek sikit. Tak taulah kat mana dia dah terangkut.


Jumpa ni pun, jadik...






kakpah

19 comments:

Ena said...

Wahhh..santekkk nyer piccas yg kak pah snap nie.. Creative nyer!! I loikeee!!

cHeRyNa PiReS said...

waaa...macam pro la kak pah! cayalah...terpesona plak memandangnyeee....cewwaahh...

* sha nak katak tu...nak cium:p

Azita Zain said...

kakpah mesti guna kamera canggih ni kan? errr...yg last tu rasanya macam ...apa nak panggil ya?...pensil @ kaler yg baru lepas dikorek...

Yunus Badawi said...

Salam kakpah.

Saya terpaksa tabiklah kat kakpah yg begitu gigih mencari subjek utk diambil gambar. Hasilnya sungguh memberangsangkan. Terer kakpah ni.
Bolehlah buat tutorial lepas ni hehehe

Ummi Humaira said...

salam kak Pah ..

terpesona sangat kat gambar last tu.. he he he

semua boleh jadi kalu kreatif kan..

Kak Nora said...

Mesti beli punya! Berapa harga kamera hajah?

a kl citizen said...

kak pah

baca perenggan pertama nasi ayam hainan..
keluar gambar katak lah pulak...

cantik katak kat rumah kak pah ni

a kl citizen said...

kak pah

baca perenggan pertama nasi ayam hainan..
keluar gambar katak lah pulak...

cantik katak kat rumah kak pah ni

kakpah said...

ena, tu lah.. rasa nak tukar profesyen dah ni hehe..

sha, bagi alamat. kakpah pos.

ita, asah pensel semata-mata nak amek gambar

YB, kakpah main belasah je.. nak buat tutorial? heheh.. aku tengah nak cari kelas fotografi ni..

umi, haha.. rajin tak rajin je

kaknora, dalam 2-3K - untuk peringkat amatur cam kita ni lah.

cikgu, hahaha..sementara nak tunggu masak nasi ayam hainan, pegi tangkap gambar katak dulu..

xiiinam said...

Eii..kodok..
jangan-jangan putera Raja tu kakPah..

annie said...

Salam Kak Pah, saya datang membalas kunjungan.

Apo dibuek ambik gambar katak, baik ambik gambar sey bebaloi yo agak eh..hehehehehe....

Moga ukhuwah berpanjangan, AMIN.

Erna said...

kak pah memang pandai ambik gambar la..cantik..bila kak pah nak fokus muka sendiri..rugi kak pah..gambar2yang kak pah ambik cantik2..mesti nanti gambar kak pah pun cantik juga..

kakpah said...

cklah, nanti nak cuba cium..

annie, tk sobab datang molawat. kito warih yo..

erna, takleh fokus. otomatik blur hehe..

iina said...

Kak Pah yang ado kek keliling umah pun leh jadik bahan ambil gmbr.. klu kek luar rumah mesti dahsyat lagik gmbrnya heheheh ;)

kak dek takut klu cium katak tuh krg jadik katak juga hehehehe ;)

shafida said...

k.pAH, NAK TGKLAA S L R KAK PAH TU..NAK BELI JUGAK..NK ..NAK...NAK
sebelumnie k.pah dahpenah masuk kelas fotograpike?

secangkir madu merah said...

adoyai...kakpah dah nak tukar profession lak ke?

kedaigambarkami said...

salam kak pah..cantiknye gmbr :) btw, nak invite kak pah join contest menarik kat my blogshop, infantino toy, dan lain2 hadiah menarik utk dimenangi!

catlina
KedaiGambarKami
Johor Photographer

Mak Su said...

kreatiflah kakpah! berbakat!
gamba no 3 tu cantik gila

ita cutevirus said...

wahh... kak pah sudah rembat dslr ek?? cantek gambor² tu kak pah... gigih ye kak pah sampai sakit pinggang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...