Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Saturday, March 27, 2010

CO-PILOT

Perlahan sikit. Dah terlebih had ni.

Ni dah ketengah dah ni. Stay kat sini je.

Tepi..tepi..

Janganlah dekat sangat. Kena ada jarak sepuluh kaki.

Break!!!! break!!!!!

Lenkali bagi signal dulu, ish.....budak ni...

.
.
.
.


Semput aku naik kereta dengan bebudak ni. Kejang kaki aku menekan break. Break yang tak ada pedal pun. Break angin.

Agaknya dorang pun hangen bila bawak aku. Akulah co pilot yang tak reti diam mulut.

Takper lah nak oi. Taknak bawak mak, biarlah mak bawak diri sendiri. Mak pun boleh bawak kereta, apa!!!!!


27 comments:

Erna said...

kak pah macam tu la kan..dulu masa pi keje naik van ngan kawan..dia kata..susah betul la..ada brek mulut ni..he he..camana nak diam ...tapi kak pah bolih bawak kete sendiri..o.k la tu..saya dok sebelah je pun bising..sape la yang tak marah..

kakngah said...

naik somput kn kak.. duk break angin yo ni..

sueMY said...

saya kalau blaja bawak kete ngan suami saya gituler bunyinyer...hehehe..last2 saya suh dia hantar saya blaja balik kat driving school...habis cito!

Kak Ezza@makcik Blogger said...

saya ni tak tau bawak kereta pun, tapi mulut mengalah kan orang dah bawak kereta berpuluh tahun...hahhaa

anak anak saya cakap kalau abah ada kat sebelah, seram nya macam ada JPJ kat sebelah

Ku Tak Sempurna said...

sy pn takleh klu org bawak kete laju... gerun

.
.


.
.

errr.. tp klu sy yg bawak laju takpe

hihihi ;D

kakpah said...

erna, hahaha.. kalau sendiri bawak kita rasa kita dah pandai kontrol stereng. orang bawak... tu yang jadi mulut becok tu. cam tak konfiden je..

kakngah, lomah kopalo lutut

sueMY, kakpah punya instructor dulu nyonya. Boleh tahan jugak bising mulut. Disuruhnya belajar keta kat highway shahAlam KL tu!! Tak gigil kau...
Entah2 dah aruah dah nyonya tu.

ezza, haha tu lagi bahayo tu. Co pilot takdo lesen. Bukan takat takdo lesen keto, mulut pun takdo lesen kahkah...

kts, kakpah takleh duduk sobolah kau. Sakit jantung.. nauzubillah...

annie said...

elok kito sorang yo kak, klu ngan cik abang sumo salah, klu sorang mcm pelumbo keto pro ghaso eh. Tapi sey mmg pantang bwk keto klu co pilot kalah org driving school ni..pendek umur !!!

ima said...

salam kak pah...saya dah ada lesen tapi sampai sekarang takut nak pandu kereta seorang...klu bawa kereta mesti suami ada kat sebelah...jadi selalu sgtlah brek mulut ni berlaku...huhu

Ena said...

kelakar la kak pah nie..
cam ena nie pon x leh org bising mase drive.. bukan bising anak2 main ker apa.. tp jangan bising suh mcm tu mcm nie.. klu x kompem sy benti jer.. then.. suh drive sendiri.. keh keh keh.. bukan x leh di tegur tp x leh org yg banyak bunyi sgt.. sampai x leh fokus.. pd hal ok jer bawak tu.. keh keh keh.. perasan!

qaseh mas said...

Salam kak Pah
apa khabr/lama dah saya tak nginggah sini. hu hu ayat akak ni
macam ayat mak saya kat adik2 lelaki saya.saya pun sama,jadi co pilot,sampai adik saya cakap, bisinglah kak long ni. takpe korang taknak bawak akak, akak pergi sendiri lah.cewah ayat merajuk gitu.

secangkir madu merah said...

hehehehehe...len kali kakpah duduk kat belakang je lah...jgn pandang depan..pandang kiri kanan jek...tensionlah anak tu nak drive..

pak long said...

salam buat kak pah...
jangan merajuk pi dekat batu belah batu betangkup dah le kak...

kakpah said...

annie, kalau mo hsband kakpah jadi mem yo. Buleh tido2 dan borangan. Kok mo anak2 yo yang mulut cam murai hehe..

ima, dah ada lesen kena berani bawak. Takj leh takut2. nanti lesen tu padam camtu je..

qaseh, haha.. bukanlah aku keseorangan di dunia ini haha..

smm, akak rasa pun camtu gak ar. tapi tak leh duk belakang.. ati tak senang je. akak lak yang tension kang.

paklong, ish... takkan lah sampai camtu paklong hehe..

xiiinam said...

Pernah tanya Nabil...masa umur dia enam tahun
"Sok sok kalau dia dah ada kereta, ibu nak tumpang, ibu nak duduk kat mana?"


Dia kata, ibu duduk belakanglah...


"Siapa duduk depan...?"


"Isteri Nabil lah..."


Cesss....

kakpah said...

cklah, hahaha... ko kena duduk belakanglah cklah...
kena tutup mulut gak haha...

ieda said...

salam kak pah..mak sedara saya pun camtu jg..last2 cousin saya naik divider..sib baik tak terbalik.

saya pun bawa laju gak tp masih suspen kalau naik keta dgn hbby masa konvoi..satu tgn pegang walkie talkie,satu tgn lg pegang handfon..satu lg walkie talkie kt riba..pegang stereng guna lengan jer.dahla laju..menyelit lg..saya selalu gak cakap..'tunggu dulu..tak lepas larr'dia wat derk jer.takpun saya ambik ja hfon & cakap 'pegang stereng tu!!'.

iina said...

Hahaha biasalah kaka org klu pandai drive tuh mmg jadik gitu mulut membebel klu jdik co-pilot.. den pun samo ehh.. bab2 laju nyelit2 tuh ok giklah.. tp klu den terlupa brg suh pusing balik.. amboii berjela dia membebel.. cam susah nar nak patah balik.. walhal pusing stereng buat u turn jek.. hahaha selalu den perli yo.. eleh.. klu dio tuh terlupo boli rokok sanggup yo pusing.. xnak bawak.. benti den pun leh bawak hahaha ;)

Kunang-Kunang said...

Salam Kak Pah,

Naik kereta dengan budak2 ni terutama yang baru dapat lesen, bukan kaki kita jer asyik tekan brek angin, perut pun kejap2 kecut, kejap2 tegang.

Kak ani pula asyik pesan, "slow2, brek2", dia orang tensen dengan kita, kita pun tensen dengan dia orang. Silap2 darah tinggi boleh naik percuma.

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

kelakar la kak pah ni....buat saya gelak jer.

kakpah said...

ieda, ko lagi kelakar.. stereng sorang satu pun boleh bebel lagi tu kahkah..

iina, akak maleh bebel kek laki nanti lagi sakit ati yo. Ado ko bilo akak cakap ni dah laju bona dah ni.. slow sikit..
dio pogi lane topi bawak meter 25 yo. Tak sakit ati kau hehe..

kakani, tu lah pasal. Yang baru dapat stereng ni yang kita tak konfiden ni. Pedih ulu hati hehe..

naima, memang nak suruh ko gelak pun wakaka..

TOKMA said...

Salam kakpah,

Molot kita nih memang segitu kan kakpah. Kita mengingatkan ajer.

Tapi bila "..lain kali mama bawak sendiri lah" ... dan2 tu molot tekonci....padan muka tokma. hehehehe.

Mak Su said...

heh heh heh :D

Wansteddy Tales said...

adu lawak... dua beranak naik kete ribut! hohoho.... saya rasa cmtu la gamaknya klu saya yg driving kete hb kat sblh. mmg kayu tgn ni nk pegang streng. silap2 masuk longkang je huhu

DrSinga said...

len kali dok belakang!!!
:)

mamawana said...

Dok blakang best per... cam mak mak Datin yo

TOKMA said...

Ampunnnn...!!! tokma tak leh dok blakang, dah 35 tahun jadi drebar bila dok blakang mabuk termuntah2.

kakpah said...

tokma, otak kata takyah nak cakap banyak, duduk je dendiam. tapi kan... mulut ni nak bebel jugak tak denga cakap otak hehe..

maksu, heh..heh.. kakpah haritu pegi langat cari lomang.

wan, haha.. ada orang sebelah lagi ko gabra ek.

dr singa, duduk belakang tak best, tak nampak depan..

mamawana, taknak.. sakit leher sebab asek jengah ke depan je hikhik..

tokma, samo lah kito.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...