Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Tuesday, March 23, 2010

Jamu Mak Dara

Bohonglah kalau ada perempuan kata dia tak mahu kelihatan cantik. Cemburu kecantikan perempuan lain dan mengigau untuk cantik seperti orang itu, perkara biasalah.


Semalam aku ke metro point, kajang. Semasa makan laksa Serawak di Secret Recepi aku terpandang seseorang sedang mundar mandir di depan mata aku. Tahi lalat di tepi hidung itu tak menafikan bahawa orang itu Halimah Shuib toke jamu makdara.

Memandangkan umurnya dah lebih 60 tahun, kira mengancam lagilah. Solid lagi.


Ingat nak tanya petua tapi segan pulak hehe..

p/s gambar atas tu hasil gugel. Dia dengan anaknya. Aku potong anaknya, tu yang tinggal sekerat tu. Maap ye makdara!!!


kakpah

17 comments:

ita cutevirus said...

betul ke kak pah?? aduyai... agaknyer camne la ita nanti ek?? ade tak se cun tokey jamu makdara tu?? hikhikhik...

mamarempit said...

tk tau nk komen...hehehe....sbb tk nampak depan mate....

fazemy said...

Klw amalkan dari muda berkesan la kot mkn herba2 jamu bagai tu. Tp klw dah cecah 60 nak makan jamu...hehehe

KAKTINY said...

eh kakpah.. kan mak dara dok tengah buat road tour pasal product jamu dia kan..

jom pegi nak.. hihihi...

kakngah said...

anita srwk tu mkn jamu mak dara ke??

DrSinga said...

apasal tak snap gambor mak dara tu??

kakpah said...

ita, betul.. rupa macam awal limapuluhan tapi badan cam empat puluhan je.

mamarempit, hehe.. tengok je la gmbar tu

Tijah said...

uiiii. mantopp ek? akak kok dah teral sok buleh la turun'an ilmu plak...

kakpah said...

emy, cam ko ni sempat lagi ni..

tiny, hikhik.. malu lar..

kakngah, kang aku jawab tersilap kang kena saman plak hehe..

Drsinga, tu lah pasal. lupa plak..

kucingorengemok said...

saya prefer mak/nenek yang tidak bergetah dan sedap dipeluk anak/cucu... hehe

AuntieYan @ Makcik Blogger said...

Salam Kak Pah...

Memang muka nampak masih jelita, serupa jugak dengan Ibu Moryati ke hapa ke yang tokey Mustika Ratu dari Indon tu, tapi...perasan tak selalunya muka masih maintain , tang leher susah nak maintain.
Hemmmm...kalau dia bertudung, harus boleh disembunyikan...opssss!

Satu lagi, mungkin sebab namalah....Mak DARA...haaaa....! :-)

kakpah said...

tijah, dah tolambek dah....

kog, haha lawak lah ko.

yan, memang tang tu tak leh nak tipu ar.. kena buat plastik sergeri..

tasekM said...

aku syak dia makan tempe lah kak. hi hi.



.

kakpah said...

tasek, aku pun makan tempe gak hehe

iina said...

Wah kak terpesona den tgk gmbr.. klu tgk bebetul apo tah lagik.. hehehe.. alah kak pah pun nmpk mudo apo.. wink222 ;)

Kak Nora said...

Betul hajah,bahagian leher tak boleh sembunyikan usia.

cikmanggis said...

hmmm bila den lihat mak daro ni..den konpius pulak hikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...