Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Tuesday, March 23, 2010

LATIHAN SUKAN





Cuma nak cakap, cactus tu aku beli kat Cameron Highland. Dan cuti Wesak bulan 5 nanti nak buat trip guru-guru ke Cameron Highland. Konon-kononnya untuk sambutan hari guru lah tu. Siapa yang taknak pergi tu, bye bye lah ye.

(Err Yati S, Ashley, aku promo habis ni. Korang taknak join ke. Rugi lah ko. Alah.... tinggalkanlah husband korang tu. Takkan nak berkepit je. Sesekali mehlah enjoy ngan anak-anak dara ni. Kahkahkahkahkah.......Kahkahkahkahkah....... )
.........................................Dua tiga hari ni rasa nak mengilai je.


Gambar no 2 tak ada kena mengena dengan trip. Cuma nak cakap yang daun kacang aku habis belubang-lubang kena tebuk dengan ulat dan kebetulan ladybird ni ada atas daun tu. Aku nak tuduh dia je yang buat.

Sekian. Hehe.. maap tajuk tak ada kena mengena dengan cerita. Pandai-pandailah terjemah.

kakpah

20 comments:

Ieza said...

sian ladybird tu kena tuduh..entah2 x bersalah pn..he3

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

tue la..cian ladybird tuh...hehehehe

nak ikut g cameron!

nati kakpah tgk emel yew.mybe hari nie kina bg emel kat kakpah.

Kunang-Kunang said...

Wab best yer nak ke Cameron Highland.

Kalay dah ladybird atas kat situ, besar kemungkinan dialah tu. Saya selalu masalah pokok ni dengan siput babi.

Orkid2 habis dimakan daunya.

mummyseri said...

salam kak pah..best gambo ladybird tu..:)
pndai da kak pah edit gambar ek..:)

Ejamaria said...

kak pah, ladybird tu makan ulat2 yg makan daun pokok la... jgn la tuduh dia, sian dia...

Mak Su said...

nanti ada buat merentas desa ker kat CH?

Ena said...

bestnyerrrr..

seronok klu dapat ke sane.. mcm2 nak beli.. selain nak rase nyaman, cuci mate, blh juge relax kan minda ye kak..

secangkir madu merah said...

wah bestnya buat trip gi cameron highland tu...gi pasar malam kat tanah rata beli sayur yg segar2 , melawat kat strawbery park dan petik buah tu dan makan fresh2 lagik...uiiiiii sungguh jeles...

Kak Nora said...

I love the second picture. Caught the culprit.

julietchun said...

rombongan ke cameron tu takde dibuka utk org luar ke? :P

kakpah said...

leza, haah.. tak pasal2 je kena tuduh

kina, nanti kpah cek email

kunang2, kakpah tengok oked u menjadik. pandai u bela.

mamiseri, ladybird tu memang natang yang cantik kan.. hehe

eja, iye ke. haha tak baik kan main tuduh2.

kakpah said...

maksu, program mesti best punyer uhuk..

ena, tu la.. kan selalu nak pegi ramai2 ni. rugi lah sapa yang tak ikut.

smm, tak yah lah jeles. ajak abang tu buat rombongan.

kaknora, haha.

juliet, kalau akak buka nanti kang tak cukup 2 bas haha

iina said...

kak nnti kim salam ngan pokok teh yo.. ladybird tuh mmg cute hehehe ;)

Yunus Badawi said...

tumpang lalu: Juliet
Jom kita pergi naik kereta sendiri ikut bas kakpah dari belakang. hehehe

Erna said...

kak pah..memang la tu..kak pah cuba tumbuk cili api..bancuh ngan air..pastu tapis..masuk kan air cili api tu..dalam bekas spray macam spray menggosok tu..sembur kat daun yang ada serangga tu...ganti racun serangga la kekdah nya ni..

kakpah said...

Ina, lambek lgi nak pogi.

YB. ikut boleh lepas tu bawak diri sendiri2 ahaks.

erna, iyo ko. wah.. ni dah bagus punyo potuo ni. Nanti nak terai lah.. tk.

lupekanje said...

kak....jgn sombur acik dgn spray ptua kak erna tu nnt...menyonggau mato den kang....hhehe..

kak pah...nk itot gak gi cameronnn....
*kaktus acik udah membesar...udah tk muat pasu cenonit tuh...nk jual balik la kat cameron...hhehe

lupekanje said...

eh..lupo lak nk posan....
kak...ado skali malam tu acik donga bunyik mongilai sayuuuuuuuuuuuuuupp yo..arah dari Bangi. agak eh, akak la tu yo...???
Jgn biaso kan kak....togak bulu roma acik ha...wakakakka...

ashley said...

Amvoiiii..
ingat latihan sukan mender nyer..rupanya seorang nenek sedang kejar ladybug!! ha ha ha

kakpah, aku tergedik gedik nak pergi nihh..ko book jer tempat kat aku dulu. nanti aku dapat le green lite dari pakwer aku tu!

kakpah said...

acik, potuo erna tu bagus cik. memang elok gak kalau spare massuk dalam henbeg. Mano tau kan, kok ado yang nak buek jahat tu sombur kek bijik mato e.
mongilai??? haha tu ponti tu..

ashley, copek confirm. kang aku kensel nama ko.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...