Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Saturday, May 8, 2010

Kena scam?

Ini entry melekat. Sila ke bawah untuk entry baru.

Salam.

Aku baca chat yang datangnya dari Secangkir Madu Merah dalam chat box. Aku terperanjat besar bila SMM memberitahu bahawa aku ada menghantar email kepadanya untuk meminjam wang. Aku betul-betul blurr dan keliru ni. Sejak semalam aku tidak boleh masuk ke dalam email aku. Locked. Aku nak tukar password pun tak boleh.

Kalau ada sesiapa yang menerima apa-apa email dari kakpah mengenai apa-apa hal sekali pun, jangan percaya. Ada pihak yang telah mengenakan kakpah ni.

kakpah

22 comments:

kakngah said...

amboi.. jahatnya mereka. semakin kretf dlm seni penipuan. sy cek melbox skrg jugak!

Ms.Lilies said...

lor...
saya ingat kak pah fwd email tu..

mamawana said...

itu macam pun ada ka? Aiyooo.....

kucingorengemok said...

kak pah, kita pun dapat, tapi memang boleh agaklah tipu, sebab M.O tu orang dah biasa buat... dan gaya tulisnya bukan macam kak pah

a kl citizen said...

camana diorang buat scam ni ya kak pah?

xiiinam said...

kakPah....saya cadangkan kakPah sorokkan alamat emel dalam profile tu....

ckLah dah lama sorokkan...sejak menerima emel 'sengal' dari bloger yang disangka baik dengan kita...
(dapat kesan dengan bantuan pakar)

...mecam-macam jenis gila penggodam sekarang ni...

Kak Ezza@makcik blogger said...

saya pun terperanjat malam tadi..apa hal kak ni nak pinjam duit!!!..Urgent pulak tu...

iina said...

Spam tuh biasa sebab saya pun dapat gak.. akak cuma reset balik gunakan yahoo ye reset password.. akak bkn org pertama kena kak.. ramai dah org kena.. ;)

Afiq said...

Sonang yo mak.hehe gy reset password accout mail tu takpun batalkan mail tu buat yang baru :D (husen)

lupekanje said...

ha..tulah...acik pun dapat kak. Tekejut lak tetiber kak pah duk kat UK lak...nak mintak duit...aper kes...siap bagik salam lagik tuh.
klu acik yg email kak pah mintak duit, logik gak kan...hehhee...

chekdenoor said...

Salam ..... dugaan tu.... harap kak pah sabar ya.....

Selamat hari ibu....... coppylah hadiah anak chekdee di blog chekdee....jom sama-sama kongsi....heheheheh

kak Erna said...

kak pah..macam2 sekarang kan..seronok e kak pah bawak budak2 pi zoo..
kak pah..nanti bilo kak pah dah hilang lotih..nak mintak resepi ghuti bolih..he he..terima kasih kak pah.

Tijah said...

sey pun dapek kak. tapi dah agak dah tu scam. buek derk yo la..

Yatie Ariffin said...

Macam ni pun ade ke? bahaya betul. Thanks for sharing

Kunang-Kunang said...

Salam Kak Pah,

Jahatnya niat diorang ni.

Semoga tak ada yang terkena.

Selamat Hari Ibu Kak Pah dari Kak Ani.

kakpah said...

kakngah, menyusahkan kakpah tul.

lilies, sampai sekarang kpah tak leh bukak email. Dah mati akal ni.

mamawana, dunia ni macam2 ada..

kog, naseb baik ko tak pecaya. Buat malu kakpah je..

cikgu, dorang ni cerdik

cklah, kakpah dapat email dari yahoo suruh update account, verify password bagai. Kakpah bagi... uhuuu..

ezza, huwaa.. malunya aku..

iina, dah cuba reset tapi tak boleh. Account dah locked. kakpah tak boleh masuk.

kakpah said...

usen, haah yo lah.. cakap sonang. Cubo buekkan tuk omak ni..

acik, bilo la pulak akak poi london hehe..

chekdee, takut disalahguna untuk hantar benda2 tak bermoral.Selamat hari ibu juga pada ckdee

erna, tak resepi buleh. Nanti yo..

Tijah, eloklah ko buek derk tu

yatie, ada tie.. macam2 ada..

Kunang2, orang pun tak mudah nak pecaya. Sapalah nak bagi duit pada orang yang tak dikenal. Selamat hari ibu gak..

tasekM said...

mangkuk mana la punya kerja tu... bahaya nih...


.

Yunus Badawi said...

Saya tak dapat emel tu tapi kalau dpt pun syak mesti scam sbb takkanlah kakpah yg kaya tu nak pinjam duit dgn org yg tak kerja mcm saya ni......

kakpah said...

TM, mangkuk hayun

YB, nak tegelak besau pulak baca komen ko

KAKTINY said...

salam kak pah..

ni dh bentuk penganiayaan nih!!..

dasyat betul peel manusia yg desperate dgn duit nih.. tak pasal2 aniaya org lain kan..

semoga rezeki akak lebih bertambah sbb dianiaya.. amiinn...

julietchun said...

saya pun dapat tapi saya ingat kakpah sesaje forward email, mujur tak bank in lagi, macamlah saya ada duit,ekekekeke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...