Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Sunday, August 15, 2010

Ya Ampun

Salam ramadhan kelima.


Jam baru pukul enam tapi aku dah selesai masak. Hari ahad macam ni ada banyak masa untuk rehat-rehat dan masak pun tidaklah kelamkabut macam hari sekolah.

Buat barbeque semalam ada ayam yang berlebih. Tidak baik membazir-bazir dan lebihan ayam itu aku potong-potong jadikan inti pie.


Bila dah masukkan ke dalam pie crust, masih ada inti yang berlebih. Aku jadikan shepard pie.



Dan menu utama hari ini ialah laksa nyonya tapi pakai mee kuning.



Selamat berbuka puasa. Maaf sebab tayang gambar (hehe)


kakpah

23 comments:

lupekanje said...

wajib la kena mintak mahap ni..huhu..

Selamat berbuka puasa.

ejaMaria said...

kite pun dah siap masak, tp tak leh nak masuk gambar - kena layan luqman yg sakit...

ckLah@xiiinam said...

Tak nak maafkan...ha...ha...ha....

Ummi Humaira said...

salam kak pah ...

seb baik tengok blog ni lepas berbuka... kalu tak naya jadi nya..

kak Erna said...

kak pah..bulan poso dimaafkan..boleh yo..tayang gambar makanan.

Catwoman said...

Salam Kak Pah....

Uwaaaaaa.....alahaiiii, Kak Pah ni.
Knp semua blog ada byk makanan yg best2? T`liur tau......

:)

AZANI said...

salam hajjah
berbakat dan berkebolehan

kakngah said...

selamat bersahur kak... :)

iina said...

sodap lah kak.. laksa nyonya tuh cam best yo kak.. mee kari xde ke kak hehehe ;)

HaniCheLat said...

suri kreatif di dapur... bulan puasa mmg kadang2 makanan berlebih kan..

kakpah said...

acik, ampun cik.. ampun..

ejamaria, ala kesiannya luqman.

cklah, uhuhu...

ummi, ummi berbuka apa semalam

erna, hiiii....

catwoman, ooopsss... sooooori!!

azani, lebih kepada nak practice food photography sebenarnya

kakngah, dah sahur dah..

iina, mee kari bolum buek lagi hehe

hani, yang berlebihan jangan dibuang. boleh create something new..

pB said...

salam Kak Pah


kat umah pB , menu berbuka WAJIB ada nasik ...

Nasi putih

aNIe said...

Kak Pah...pepagi dah tengok gambar yang menggoda...aduhhh!! Baru jam berapa ni?

umi_e said...

Salam Kak Pah...

Lama saya tak berjalan-jalan di alam maya...

Selamat meneruskan ibadah puasa...

Nizam.Ariff said...

semuanya sedap... hehehehe

Kak Nora said...

Godaan lagi!!!!

duta_illuzm said...

moral of the story, hargailah ayam lebihan..

kakpah said...

pb, kat rumah kakpah ni tengok mood. taapi abah kakpah wajib makan nasi jugak.

kakpah said...

anie, haha

umie, salam. selamat menjalankan ibadah jugak. lama tak jumpa umie

nizam hehe

kaknora, cobaannnnn....

duta, yezz!!!!

en_me said...

menyamfahhlah kak pahh nih.. ihihi

Zaitun said...

Kakpah tayang gambar makanan masa puasa sedap2 pula tu,nak ampunkan ke tidak ni.

secangkir madu merah said...

ya ampunnnnn kakpah...juadah2 kakpah itu very der...
terlior lak....
nanti nak try buat sheppard pie lah...
menggoda betol...

kakpah said...

en-me, hehe..

zaitun, ampun lah

smm, dah buat ke belum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...