Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Thursday, October 14, 2010

Dah mati... Boleh aku tak perasan.

Boleh aku tak perasan yang roadtax kereta dah mati. Itu pun hisyam yang bagitau. Dan sebelum sebelum tu aku dah hayak kereta tu ke hulu ke hilir masuk bandar keluar bandar tanpa rasa bersalah sedikit pun.

roadtax bila siap, aku.

abang suruh haji salal belikan insurans third party. Kena tunggu ada tiga orang beli baru boleh buat, katanya.

Habih, aku ni kan dah susah nak ke sana ke sini. Semalam aku bawak juga pergi seksyen sembilan sebab nak uruskan kwsp di maybank. Lalu di depan sekolah seksyen 4 ada jpj berkampung di situ menahan motosikal. Aku terperasan juga ada seorang yang memerhatikan aku lalu. Mahu tak berderau darah. Nasib baik dia tak nampak roadtax yang dah expired tu.

Haih... patah kaki aku.

Erk.. ai pegi tesco pakai sportage boleh ke bang... Ai belum rasa pun duduk belakang stering tu..
hehe...

21 comments:

anymz said...

salam kakpah,hahha..,se ponah bawak keto dgn lesen dah mati dan rdtax pun tak hidup..
siap bwk sampai sbn..buek derkkk je lalu kek podeh..walhal ado jpj kek situ..muko se confident yo..sampai somban baru sodar...apo lagi nak balik dah takut...kono anak dtg ke sbn naik bas sbb nak drive balik se dah tak berani...

mae said...

Jangan guna sportage tu untuk beli barang kek tesco. Bau baru x ilang lagi. Kang bebau barang tesco kek dlm sportage. Haa..tunggu roadtax mati baru boleh pn hjh guna sportage tu....hehehe.

kakcik said...

Salam Kakpah...

siapakah empunya rumah kayu yang sangat cantik (boleh dia renovate rumah teres jadi cenggitu, ya?) berhadapan dengan sekolah di Seksyen 4 itu.. sangat teruja kakcik melihatnya... :)

(rumah itu selang dua pintu sahaja dari rumah keluarga tunang anak sepupu kakcik)

Ena said...

sama gak la kesnyer.. tapi tu citer thun lepas.. this year.. awai2 lagi dah settle.. hehe

kak long said...

buek cadangan kek jpj...
buek rodtax yang bebunyi bilo tarikh mati eh dah samapi...buleh tak?

kui kui kui...!

ejaMaria said...

abg aji kata 'bole'... ;p

rezeki said...

salam kak pah

bawak keta roadtax mati, kena saman masih boleh bayo

yg takutnya bila terjadi eksiden psl kalau road dah mati, sure insurance pun takdekan, sapa nak tanggung

kalau keta hilang pun naya juga psl takde insurance

Ms.Lilies said...

Hehehe...time2 camnila slalu tetiba je ada polisla jpj la kan...kot x tu xde pun diorg huhu

kakngah said...

kite dh xpayah pening2 fkr psl rodtek kete yg akan mati bln depan..
sebab..
kite jual terus kete tu..
hbs cite.. kehkehkeh!!!

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

huu....penah gak bwk keta tk do lesen...lesen mati...

tapi lagi best...penah merempit selama staun tanpa lesen....ari2 lalu balai pulis....huuu
syukurlah tk de apa2 berlaku..

DrSinga said...

selagi tak kena tangkap..tak salah...
:)

Ku Tak Sempurna said...

sep!

kita biasa je kena camni.. road tax mati la.. lesen mati la.. nasib ic takyah renew..

hihihi

iina said...

kak pah sportage??? heheheh bawak yo kak.. janji roadtax hidup lagik hehehe ;)

~Kak AZZ~ said...

Saya ni namo yo ado lesen kak... Lopeh pas jpj, langsung tak ponah bawak keto dah... sobab keto ehh takdo... hehhe...

*Nak guno keto abang, sogan lak haiihhh... Kang kok jadi apo2 kek keto tu, mano nak cokau duit ehh merepair...

Mujur ado keto tolak... tak payah pakai road tax pon... kehkehkeh...

kakpah said...

anim, kalau tak tau kito takdo menggolabah. relek yo. namo pun tak tau kan. tapi bilo dah tau tu.. otometik yo raso takut.
tapi kes kau tu haha.. togolak den.

kakpah said...

mae,kok dah taik idung masin tu sampai bila pun takdo peluang..

kakcik, haha.. tak taulah kakpah sapa yang empunya. kakcik selalu lalu lalang kat bangi ni ek.

ena,ni sebab tak peka lah ni. tau bawak jer.

kaklong, weh.. satu cadangan yang baik punyer. tapi kalau dio bebunyik time kito takdo camano..

kakpah said...

ejamaria, bang aji tak bagi jawapan ponnnn..

pak itam, nampaknya keter kena tersadai kat rumah sampai dapat roadtax. patahlah kaki aku..

lilies, tapi akak siap dah puh kiri puh kanan..

kakngah, haha.. lagilah patah kaki kau kakngah. Ambek yang baru ko..

kakpah said...

norli, selalu lesen mati sebab tak sedar. akak ponah gak sobab amek lesen lima tahun punyo.. sampaikan tak sodar yang limo tahun telah berlalu hehe..

dr,singa, kalau dah kena tangkap menggeletar pale lutut..

kts, hoho.. ko dah biasa buat ek.

iina, tak kono bagi. nanti bebau..

azz, ambek lesen tapi tak bawak keto nanti lamo2 lupo. keto tolak takdo stereng.. sobabtu takyah pakai roadtax..hahaha

kak Erna said...

salam kak pah..maso tak tau tu..relaks yo kan..tak pun gelabah..dah sodar..baru raso takut he he..
se tak kisah kak pah..sobab tak bawak keto..ha ha..samo macam azz..bawak keto tolak yang tado road tax yo..

secangkir madu merah said...

kakpah, patutlah bidalan org tua berkata..."berani kerana benar..takot kerana salah" hehehehehe...
se tumpang golak yo...

kakpah said...

erna, kan orang selalu cakap, tau takuttt!!! haha takut sobab dah tau. kau dongan azz bulehlah bukak satu geng.... geng keto tolak..

smm, betul..betul.. (kakpah pun tegolak gak ni)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...