Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Friday, November 26, 2010

Mabuk Kupi



Husband aku pagi-pagi buat nescafe. Aku buat teh je. Pagi tadi teragak pula nak minum nescafe sebab tak tahan dengan bau harum yang aku hidu. Aku dah tau dah, kalau aku minum nesc nanti kepala aku weng weng.

Masa aku drive pergi kajang, aku dah rasa semacam. Rasa loya pun ada. Nak nak bila aku mendaki tangga mpkj . Tapi aku tahan dan larikan fikiran aku pada benda lain.

Urusan. Kena buat segera dan ada lagi beberapa urusan yang berbaris menunggu. Namun urusan aku di mpkj tak selesai sebab aku lupa nak lampirkan kertas belakang ssm. Dengan rasa mengutuk diri sendiri aku balik ke rumah semula untuk mengambil apa yang tertinggal.

Semasa memandu pulang, dari jauh aku nampak lampu traffic light hijau. Aku tekan break perlahan-lahan untuk memberhentikan kereta. Kereta di belakang aku membunyikan hon.
Ye la..ye la.. aku tau lah aku silap.
Apa hal la pulak aku berhenti kat lampu hijau.

Ni mesti sebab mabuk kopi ni..

24 comments:

Zaitun said...

kakpah... saya pun tak boleh minum kopi dan yang seangkatan dengannya,kalau minum juga jawabnya satu hari baring aje.

anymz said...

laaa..satu lagi nikmat tuhan kakpah terlopeh....feveret sey tu.tapi sey dah kurang minum nescafe sey minum kopi yo..sodaaaap kakpah..nak..nak yang dari muar.mmg sey minum kopi yg import dr muar...hehehe

kakngah said...

mabuk kupi ko..
mabuks berisi???



kakngah lariksss laju2...

kakpah said...

zaitun, berjlan macam di awang-awangan haha..

anim, sosokali kpah minum gak. tapi jangan minum selepas pukul ompek potang. maun sampai subuh mato tak maun lolap.

kakngah, apo bondo yang borisik ni.. den koja kang...

pB said...

salam


duluuuuu
sebelum berbadan dua , nescafee O ais kira minuman kegemaran pB.

sekaranggggg
kalau minum , mesti kepala terasa semacam jerrrrrr

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

bahyo ni kak pah....den kalo poneng..den blasah nes pokat likat...hilang poneng

ckLah@xiiinam said...

cklh kalau minum neskepe...cirit!

Kopi spirulina secawan sehari...wajib buat ckLah.

faraulah said...

Nikmat minum kopi tu Kak Pah.

Tapi............

Confirm xboleh tido...huhuhu

kucingorengemok said...

patutnya minum kopi lagi alert... kakpah ada darah anti-kopi la ni gaknya

h4ni3 said...

tak boleh minum caffeine jugak... mesti kepala weng weng, perut berangin dok erkkkk ukkk ekk akkkkk jer sepanjang hari

ejaMaria said...

mabuk kopi ka nescafe???
klu maria minum nescafe mmg bole penin... klu minum kopi ok lagi tapi kopi kampung la yg jenis berserdak tu...

julietchun said...

minum milo lah kakpah biar sihat dan kuat :D

bujal X said...

makcik,saya follow makcik ye~

Kak Nora said...

Ini mesti mabuk kopi dangdut!

Yunus Badawi said...

Wan nak dapat baby lagi ek?

kak Erna said...

betul kato kak hajah nora..kak pah mabuk kupi dangdut..he he..
nasib baik la..saya tak minum..semuo air paneh ni..tak kigho la..kupi ko dan yang seangaktaan dongan e..

iina said...

Hehehehe lampu hijau benti.. lampu merah jalan yo kak hehehe.. biar mabuk kopi kak jgn mabuk todi.. oppssss ;)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
kopi terbaik kiram salam kat yang mabuk tu...yok mengopi

kak long said...

kupi kow ayo groma...tapi 'o' la...
kok susu..loyo ayo...!

kakpah said...

pb, bnyk minum kopi pun tak elok tuk baby kan?

norli, wa.. tobalik plak ko

kakpah said...

cklah, masa kpah kecik selalu minum kopi serbuk yang kasar2. bila bukak bekas je, aroma menusuk hidung. Tu belum taruk air lagi tu.. wangiii..

faraulah, minum malam, boleh study sampai ke pagi

kog, nesc pekat buat aku weng.. kalau cair ok je.

kakpah said...

hanie, kalau erk..erk.. tu yang segan dekat dengan orang

maria, nesc pekat... kalau kopi o ok.

juliet, kena pelbagaikan minuman hehe.. lepas tu sendiri tanggung..

bujal, kau jangan asek follow makcik je. rimas makcik ni nanti....hiiii..

kakpah said...

kak nora, ada kopi dangdut ke. kalau ada kopi agogo nak gak rasa.

yb, iyo... januari insyaallah

erna, baguslah kau erna. tak minum yang paneh2 dan manih2 ni. patut lah kau awet mudo.

iina, kopalo poning sampai otak salah bagi signal hikhik..

brutal.. yok..haha..

Kakzakie said...

Salam kakpah,

Dah terpikat dgn bau akhirnya kenalah tanggung sendiri. Nasib baik mabuk sikit je. Lain kali kena beringat la tu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...