Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Saturday, November 6, 2010

Telefon berbunyi kring..kkring..kring..

Telefon berdering.

Suara di sana berkata;
hello!! ni kat mana ni?

Suara di sini menjawab;
Malaysia

Suara di sana berkata lagi;
Ala.. janganlah memain

Suara di sini menjawab lagi;
Betullah.. ni kat Malaysia lah ni

Tapp.. putus.


Dengar sini. Kalau menelefon seseorang, tolong jangan tanya soalan cepumas itu. Terus saja minta bercakap dengan orang yang mahu dihubungi. Kalau tersalah nombor, sudah tentu akan diberitahu.



Kringgg!!!!!
Angkat.

Assalamualaikum, suara sebelah sini.

Ni sapa ni? suara sebelah sana.

Orang, suara sebelah sini.

Ala.. cakaplah betul-betul. Ni sapa ni, suara sebelah sana.

Oranglah... suara sebelah sini.

Tapp.. putus.


Dengar sini. Kalau dah dail telefon tu, tentulah dah tahu nak bercakap dengan siapa. Tak payah nak tanya-tanya 'ni sapa'. Terus saja cakap nama orang yang nak dilawan bercakap. Kalau tersalah orang, tentu akan diberitahu.






Ish.. takkan nak bercakap dalam telefon pun nak kena ajar jugak.

Sekian.

17 comments:

kakcik said...

Salam Kakpah...

kakcik pun pernah sentuh isu ini dulu. Dia yang telefon, dia boleh tanya pulak kita siapa... memang kakcik tak suka! Tapi, kalau angin kakcik baik, kakcik akan tanya balik.. 'yaaa.... nak cakap dengan siapaaa....' dengan suara yang lemah gemalai... hehehe... :)

kakngah said...

mmg tensen bila dpt kol tanya sape.. awk yg kol.. awk patut tau la nk ckp ngn sape kan..
sama la ngn kakcik. kok baik hati.. tanya la dia tu nk ckp ngn sape.. kalau agak2 busuk hati, ckp salah numbo. habih cito.



baca tajuk n3 kpah, tetibo yo nyanyi lagu papa ku pulang dari kota
:P

tasekM said...

utk kedua2 soalan tu, aku selalunya tak akan jawab sebaliknya aku tanya dia balik, 'awak ni nk cakap dgn siapa?'.

kot dia menanya yg lagi bukan2 mmg aku letak terus...



.

kakpah said...

kakcik, haha.. tiba angin baik, memang layan dengan suara lembut.

kakngah, atuk faris pantang kalau orang tanyo macam tu. Tu yang jawab macam tu, dio lah tu hehe..

tm, boleh gak kalau jawab macam ni kan?...
'h'a?.. apa?.. tak dengar lah.. tak dengar.. line tak clear..' hehe..

kak long said...

halooo...buleh cakap ngn faris....hehehe...!

opss! sory yo bkn atuk faris...!

Kakzakie said...

Salam Kak Pah,

Orang macam tu nak kena hantar attend motivation cara-cara beretika menggunakan telefon. Syarikat kakak amat menitikberatkan hal-hal sebegini.

h4ni3 said...

kakpah,
boring kan dpt caller camtu. Hehehe. Sms pun sama.
Aritu saya dpt sms 'hi, how r u? How's life?' No hp dia tak familiar langsung.
Then saya reply 'siapa ni?'
Boleh lak dia tanya balik 'ni bukan h4ni3 ke?' Hangin je rasa.
Terus saya balas 'BUKAN!' walaupun mmg betul la tu no saya. Sape suruh tak perkenalkan diri kannn...hehehe.

Anyway, nak tanya kakpah, aulad jannah dgn raudhatul aulad kat seksyen 8 ni sama tak? Tgh survey tempat ni, next year anak hanie dah 5 tahun.

Ku Tak Sempurna said...

antara perkara yg menensenkan den la tu... dia tepon org, pastu duk sebok tanya kita sapa... bila kita tanya dia sape, taknak plak dia cakap

ngeng!

ejaMaria said...

hehehe... angin juga atuk faris tu ye ;p

kak Erna said...

ha..rasokan..kan dah kono ngan kak pah..he he..
saya pun selalu rasa nak marah kak pah..sepatut e..bagi tau dulu..diri sendiri tu..sapo..dan nak bercakap dengan sapo..ni..tak..terus terojah..tanyo kito sapo..maleh nak layan...

Ena said...

heheh..

baik punyer kena tu kan kakpah.. hahha..rasakan!

kakpah said...

kaklong, hehe.. faris bolum pandai jawab telipun.

kakzakie, ye.. kadang2 bukan budak2 yang tpun tu. orang tua..

kakpah said...

hanie, haah.. kadang2 kita take for granted orang kenal dan simpan no tel kita. kan?
auladjannah dgn raudhatul aulad tak sama. ramai sangat orang pekenan nama aulad ni..hehe..
tapi aulad kita dah bertapak 20 tahun. lama dah.. dari kakpah masih kuat sampai dah naik tak larat dah.

kts, hah.. kan dah kena sebijik!!

ejamaria, itu pantang dia tu..

erna, lain kali cuba jawab macam jawapan kpah tu hiii..

ena, kalau tak jeran jugak, tak taulah.

Ms.Lilies said...

Ntahnya kan...
Dia yg call dia tanya kita balik...

Biasa saya akan cakap...'Nak ckp dgn sapa'

Kalo dia loyar buruk xde maknanya dah nak dgr lg...gudbai terus

Tijah said...

dial no kakpah...

"alo. alo. kakpah adoooo????"

kucingorengemok said...

orang yang telefon la kena kenalkan diri, angin betul kan?

rezeki said...

salam kak pah

hehehe

saya kalau org call dan salah nombor, saya bagitau wrong nombor, tapi kalau dia masih call lagi dan tak percaya

"Ali ada"

jawab ku

"Ada tapi dia tgh cari kayu api "

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...