Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Wednesday, March 16, 2011

SKODENG 2



Aku risau pekerja ni jatuh tapi dia terus selamba membuat kerja-kerjanya. Cuba perhatikan.  Tak ada apa-apa safety precautions pun. Aku pula yang takut.

Tidak belajarkah mereka ini melalui tragedi yang sering berlaku kepada pekerja seperti mereka?


kakpah

30 comments:

kakngah said...

safety helmet xdo
safety jaket xdo
safety boot xdo
glove pun xdo

insuran pun takdo gak eh tu..
gigih eh diorg cari rezeki...

kayteeze said...

Ish... ngeri tengok. Mereka ni dah biasa buat kerja gini, tu yang tak rasa takut jatuh.

kak Erna said...

kak ph..yaaang ponteng..gmbar2 skodeng kak pah ni makin cantik..dan jelas..sojak dah kursus ni..

h4ni3 said...

dah biasa kut??

kakpah perasan tak rumah baru area sek 4 tamb (sebelah tepian bangi tu)?

ada sorang pekerja dia penah datang klinik sbb kulit kepala terkoyak, jatuh masa buat rumah tu. sebbaik tak mati. kalo tak, sure rumah2 tu haunted.. hehehe

ejaMaria said...

dah biasa... tak kesah pun setakat rumah setingkat dua... apa la sangat... tulang besi urat dawai... ;p

lupekanje said...

anak sapo lah gak eh...

AZANI said...

salaam hajjah
safety harness pun takda..kalau kat plant saya PTW officer atau safety Officer nampak...Tarik permit kerja, stop, keluarkan dan banne dari masuk.

aNIe said...

Seram pulak tengok diorang tu buat kerja selamba je camtu...

zino said...

alah biso togah dek biaso.. tu yg dio buek selambo yo tu..

hairul392 said...

ngeri tengok.. tp lawo gambo...

kak long said...

dah kojo dio org kak,lg pun kontrak tokea ae bukan buek bangunan bosa2 mcm kek kelumpo tu...hari2 ado org gomen chek...huhuhu!

kakpah said...

kakngah,
Tu baru sorang. Ramai lagi yang manjek ateh bumbung tu. semua e tak do pakai apo apo.

tie,
sebab dah biasa la tu tak takut. Nanti sekali gedebum.. tak sempat nak takut dah hii..

erna,
kakpah pun sajo2 carik subjek haha..


hanie,
oo.. rumah tu. Sibbaik kulit kepala koyak je kan..

kakpah said...

maria,
haha.. robot tu.

acik,
anak indon

azani,
yang ini, toke dia sama je tak amalkan safety. Camana anak buah nak ikut.

anie,
akak takut jatuh je.

zino,
kok dah tosombam ko tanah, oghang dopan ghumah pun ikut susah gak kan?

kakpah said...

hairul
mungkin dah biasa gak tengok kat mana-mana kan..


kaklong,
osah botul. Yang datang cek bos kontrek tu yo. Dio pun samo gak macam tu.

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Kak Pah,

Yang boleh kita buat berdoa semoga Allah selamatkan dia.

Insan Marhaen said...

macam IM juga bila buat pendawaian elektronik.

IM selalu kata, jangan ikut apa yang aku buat. ikut apa yang aku nasihat.

pak long said...

salam....
mungkin rimas kot pakai semua tu...

Aku said...

dia orang ada ayat pendinding tu...

secangkir madu merah said...

diowrang dah jadi macam spider man, tapak kaki mcm ada pelekat & tak takot jatuh...

Kakzakie said...

Kesian saudara kita juga yg kena buat keja-kerja sebegini kakpah. Ada dari jauh tinggalkan keluarga lagi. Kita doakan dia selamat....

julietchun said...

spiderman pun tak sanggup nak buat aksi gitu.

tasekM said...

macam spiderman yek...?




.

a kl citizen said...

bosnya pun jenis tak ambik berat...so, pekerja buat apa yang mudah bagi dia je

ashley said...

AHAKSSSS..menyekodeng!!

kakpah said...

anie kunang-kunang,
begitulah nampaknya..

IM,
bagus nasihat tu.

nizam,
bukan... ayat pengatap. pendinding nanti dia jalan melekap kat dinding macam spiderman kehkeh..

kakpah said...

smm,
kena belajar ilmu tu..


kakzakie,
dah semacam tugas orang melayu ek kerja macam ni.

juliet,
hehe

kakpah said...

tasek,
ala..ala..

cikgu nomah,
bos pun sama macam tu jugak.

ashley,
takdo kojo.

Ku Tak Sempurna said...

jgn takut kakpah. dia spesis cicakman.


.
.


wak tu yg cakap. bukan den :D

kakpah said...

kts,
terer kau ek. bosa lubang teropong telingo ekau buleh dengar apa wak tu cakap..

ibuintan said...

takpo kakpah, jatuh kobawah bukan ko ateh... kato dio la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...