Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Wednesday, March 30, 2011

Theraphy

Tidur itu satu terapi. Menurut kata aku lah.
Kalau aku stress aku tidur. 
Kalau aku penat aku tidur.
Kalau aku mengantuk aku tidur.
Kalau aku marah aku tidur.


Supaya bila bangun aku boleh mulakan dengan mood yang berlainan.
Kamu?



kakpah

39 comments:

Mariah Binti Abd Rahim said...

kalau saya sakit..saya tidur..

kalau saya stress..saya tidur juga..

2 situasi yg memerlukan tidur.. ye, untuk memulakan mood yang baru..

kucingorengemok said...

2-3 hari ni susah nak tidur :(

tasekM said...

Faris gak yg jd mangsa model ko kan kak...

:)



.

kakngah said...

kalau saya migrin
saya tido
ubat paling mujarab.

bujal X said...

time kenyang saya tido~he~~

Ena said...

kalo dapat lena selenanya memg best kakpah.. tp rasanya 2,3 malam ni nak nak malam tadi memg tido terganggu.. terjaga je pastu tingat kejadian petang tu.. haihhh... bangun2 pagi rasa terhuyung hayang jekk.. huhu

Ms.Lilies said...

kalo saya stress saya xbleh tido kak...terus housekeeping umah sampai letih br bleh tido...ontah mano dapek pesen ni...tp sejak sek men huhu

kak long said...

urut therapy kaki tombam faris tu,bia bongka deh...heheheh!!!

pak long said...

salam buat kak pah....
memang betui la..tidur satu trapi yang terbaik...

kakcik said...

Kadang2 bila dah terlalu marah, susah pula nak lelapkan mata! :)

ejaMaria said...

best nya kalau dpt begitu senang tidur... saya susah nak tido siang... timing tido saya jam 10.30 malam hingga 5.30 pagi... tu je... lain waktu susah sy nak tido kecuali klu saya tersangatttt penat... ;p

pB said...

asyik gambar Faris jer


mana nyer gambar Maryam ??

aNIe said...

Kak.. cantik2 gambar kak pah ambil... ambil gambar pun satu jenis theraphy jugak kak

Farah Shamsudin said...

saya pun memang suka tido.. paling tak bole blah, bila penat.. mmg sy tdo punye..

b a m b a m ' s said...

sama lar.. tp tdo buat pp saya makin tembammmm..huuhuh

miloais said...

kalo iols tak sihat - iols tido
kalo iols stress - iols iron baju - selagi ada kain baju yg boleh di iron!

Aku said...

Tidur adalah satu kematian...

makdara TERdiva said...

tapi kalau terlebih tidor bdn pun lesu..huhu

ibuintan said...

saya time ngantuk saje..tidur


time stress.... makan

time marah .... makan

time lapar lagilah makan....

hehehehe ...tu yg skarang stress lak nengok badan ni

DrSinga said...

best geletek kaki dak faris ni!!!

kakpah said...

mariah,
sama lah kita ek.

kog,
kau minum kopi banyak sangat apa..

tasek,
ekau jauh sangat nak aku kejar jadik model.

kakngah,
dapat panadol dua bijik maun tido sampai pagi.


bujal,
patut perut kau buncit haha

ena,
yang nko tu kes den tak dapek nak nolong. camana skang.. dah okay ke perasaan.

kakpah said...

lilies,
ni kena stresskan kau selalu ni baru rumah lip lap..
badan pun boleh kurus.

kaklong,
dah pueh kakpah cuit2 tadi.. tak bongka-bongka.

paklong,
lagi la cikgu macam paklong ni ek. Kalau stress dengan keje ke dengan bebudak ke, tido dulu paklong bagi mood baik mari.

kakcik,
asek teringat-ingat je ye kakcik. Kosongkan minda kakcik weh.. ambek wudhu dulu kasi hilang marah.

kakpah said...

maria,
tido siang dapat sekejap pun cukup. Dapat 5 atau 10 minit yang berkualiti. Habih hilang tensen mensen..

pb,
maryam ni bila nak ambek gambar je nanges.. tunggu besar sikit.

anie,
betul..betul.. usunglah kamera kehulu kehilir.. terapi tu.

farah,
jangan sampai tidur susah nak bangun dah le ye..

bambam.
huuu.. acik sarankan kau tido tido ayam je bam.

kakpah said...

miloais,
ni lagi bagus. jangan sampai baju tu hangus dah le. Marahkan nyamuk kain baju aku bakar haha..

aku,
Jangan ada yang takut nak tidur bila dengar cakap kau ni..

makdara,
haha.. berpada-padalah. Jangan sampai terlebih kenyang tidur. Overdose tu yang buat lesu.

ibuintan,
wargh..haha.. selalu gak kakpah dengar kalau stress ke marah ke, dibantai makan. Kalau stress tengok badan dah naik, kena makan gak ke haha..

dr singa,
dia ada ilmu atuk dia. geletek tak geli.

Kaktiny said...

ya betul tu kakpah..

lagi best.. kalau tension-tension, epning mikir masalah, mmg nk tidur je kerjanya.. lagi best pegi spa.. suruh ulit2 badan pastu TIDO.. kendian bangun je, dh malas nak drive balik umah.. rasa cam nk bermalam kat spa tu jek.. (nk plak kalau ada masalah kt umah..... kahkahkah)

..wokeh, aksi itu jgn ditiru.. tak baik!.

hihihihi..

.

AZANI said...

salam hajjah
baru je borak ngan syah pasal tidur.

orang kata tidur berkualiti..tak sampai 6 jam dah boleh cover sehati..saya medang tak cukup..

cikmanggis said...

alahamdulillah lepas bangkit dari tidur kepala rasa ringan..lega sikit kepala yang berat seperti junjung batu tadi..terima kasih kakpah...

h4ni3 said...

makin cantik gambo2 kakpah
:)

iina said...

Tido mmg best.. tapi lepas makan tak leh tido krg buncit hehehe ;)

kak Erna said...

kak pah apo kaitan e..dengan tapak kaki faris tu..he he..
kalau dan ngantuk..memang tidur la kak pah..

kakpah said...

tiny,
pegi spa ulit2 muka dan badan..
memang time untuk tido dan hilangkan stress.
lama dah tak pegi ni.

azani,
tak cukup kau kena cover la masa hujung minggu. tu pun kalau bebudak tak ngacau.

kakpah said...

hanie,
kau dah balik ek..

kakpah said...

iina,
jangan amalkan tido lopeh makan.

erna,
kaitan e.. kalau tido monangkup best gak hehe..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

kak pah makcik ni memang susah tidur, kecuali terlebih kenyang, baru mata terlelap.

~ Cik Azz ~ said...

Betul tu kak... Ni lebih kurang samo mcm sey la ni... Kok tak tido, mau makin parah jadi ehh..

Pagi ni tengok MHI kek tv3 tu.. Dio kato sapo kurang tido mudah dapek serangan jantung secara tibo2...

ashley said...

Aku bab bab tidor ni tak der masalah besar..
BAB BANGUN tidor...kut ler...
.
.
.
heheheh

kakpah said...

cikina,
jangan.. nanti perut buncit.

azz,
malam tadi tidur bagus tak..

ashley,
aku sekarang masalah tak dpat tido siang sebab tang tung orang bertukang kat depan rumah haha..

S..U..D..@..I..S said...

kalau stress tido tak lena juga kak pah....

AzeedA said...

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee gewwamnye tgk kaki tu!
geget buleh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...