Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Monday, April 11, 2011

Teka Teki


Doktor senyum-senyum dan suruh aku duduk.

Sakit apa..

Aku macam malu-malu nak jawab;

Saya ni ada penyakit pelik.  Tak boleh tengok kapalterbang.. saya panik.

Doktor senyum-senyum lagi dan aku ni malu-malu alah bercerita.

Saya bagi ubat releks ya, cakap doktor dan aku angguk-angguk.

Tak sampai lima minit pun aku di situ termasuklah mengambil blood pressure. Kemudian aku bayar lima belas ringgit dan memasukkan peket ubat dalam henbeg. (Lima belas ringgit je? Bukan selalunya dua tiga puluh ke)

.
.
.
.

Itu saja cerita aku harini.

Ooops.. nanti kejap.  Kawan aku cakap dua ribu tak cukup. Hasben aku cakap kalau ikut hati sepuluh ribu pun tak cukup. Pandai-pandailah.  Jangan ikutkan hati sangat.

Aku pikir satu je. Tangga tu tinggi yang amat.  Dah tu pula diaorang cakap curam bukan main. Boleh ke aku ni naik.

Sekian.

kakpah

36 comments:

dangarumbia said...

KakPah nak ke mana ? Bandung ??

lupekanje said...

tak pahamm...tak pahamm...apa kaitan kapatobang dongan tanggo ni....
kan ke kak Pah dah poiee merato nek kapatobang...tetibo kununnya takut lak...?
pehtu apo lak kaitan ngan duit dua ribu sploh ribu??? isy...isy...ana musykil lahh..

~ Cik Azz ~ said...

Akak nak poie Beijing jugak ke kak..??

Kok tak larat nak tanggo tu, tak payah la naik kak.. Bogambar yoo la kek tanggo yg mulo2 tu... hehe...

Tak kan akak nak poie batu caves kott.. kek situpun ado tanggo gak.. tapi tak kan la sampai 2 ribu... huhuhu...

kakngah said...

kak.. nak balik jumpo susur galur kek seborang ko???

Tijah said...

akak try la tanggo batu kep dulu. kok lopeh buleh la proceed. hehehe

kak Erna said...

kak pah.nak poi shopping la tu.kalau dua ribu tak cukup tu

Deliah's Deli said...

nak poie mano tu kak...

Ms.Lilies said...

nak poie mano kak?
siap ado tanggo ha

Aku said...

Tak ada hint ke untuk teka teki tu... payah ni..

Beijing ek?

Kak Nora said...

Hajah buat kita 'wonder wonder' aje. Nak 'melencong' ke mana pulak?

secangkir madu merah said...

kakPah kalau betul tekaan, ikut sekali pergi ya...


aku teka BANDUNG...

iina said...

uih kak.. poei shopping yo.. kim boli telekung yo ;)

AZANI said...

salam hajjah

saya tau ...saya tau...saya tau....
nak naik tembok cina kan....

selamat hajjah sekeluarga pergi dan balik...jangan lupa snap gambar.

rezeki said...

heheheh

saya pulak kalau lama tak makan menu dlm kapal terbang , meleleh air liur hahaha

tu yang nak kena pi makan juga atas kapal terbang tu hehehe

Citarasa Rinduan said...

bestnya dapat naik kapal terbang..
walau ayu tak pernah naik..tapi ayu tau perasaan kakpah..

semoga kakpah dapat atasi yer..

PS: bab duit tu....bawa banyak pun tak cukup, bawak sikit pun tak cukup..hehehe

Insan Marhaen said...

errr... malas nak fikir!

S..U..D..@..I..S said...

jalan2 makan angin,relax minda kot..

h4ni3 said...

kakpah,
kalau tak larat.. kakpah suruh jer husband dukung.. hehe
insyaAllah, sampai sana, hilang semua penat, hilang semua gayat :)

miloais said...

kakpah : nak gi cuti2 makan angin ye???
seronoknyaaaaaaaaaaaa!~

tak de escalator ke - yg kena naik tangga tu???
hiks

DrSinga said...

batu kep kah???
heheheeee...

bior betul kak!!!

Tie-Ibu wawanisolehah said...

Ada tangga dan curam..China kah?

Kakzakie said...

Teka-teki, teka-tekok
kalau betul apa hadiahnya
cubalah kakak nak tengok
ahaha... ke Beijing lah agaknya

Faris ikut ke?....

kucingorengemok said...

yang akak gi indonesia hari tu naik apa? feri kah?

tasekM said...

aku langsung tak pernah naik kapal terbang.
kesian sungguh!

selamat ye kak.
makan ingat aku...

:)



.

pB said...

salam kak pah


wah ,

jalan jalan shopping lagi tuuuu



nak ikut , boleh??

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Kak Pah,

Apa pun kak Pah saya doakan kak pah gembira dengan hajat kak pah tu.

julietchun said...

saya tak kisah akak nak pegi mana, janji ada sebenier sudah :P

Mas said...

kakpah....batu caves ada tangga tinggi...tak pun panjat klcc guna tangga ke? Err...sori tak berapa nak paham tapi buat2 paham.

ibuintan said...

lain bona bunyi teka teki kak pah ni..

selamt melanconglah kak pah yo, daki lah stakat mano yg terdaki

zino said...

nak tegobang kemano tu?

Kakzakie said...

Kakpah apasal tak ade lagi jawapan teka-teki tu? Kakak nak juga tahu kakpah nak kemana eh?......

Tak pe...balik nanti tengok gambar kitaorg teka lagi....:)

Ku Tak Sempurna said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

gi jenjalan lagi? jeles okeh!


take care kakpah. belanja jgn boros. ingat, klu boros tu, berkawanlah ngan syaitooooooooooon

hahaha. nmpk benar kejelesannya :D

Kak Nora said...

Ada hadiah tak jawab teka teki??? Kalau nak panjat tangga tu, tentulah ke Beijing..kalau bawah ribu-ribu pun tak cukupo, tentu shopping sakan di sana, luggage tentu beranak!

anymz said...

hadoi kakpah dah lopeh ke beijing..

kakpah dah terlambek lah nak kirim?..
nak cadar sepuloh
nak alas meja duo puloh..
boleh tak??????
hahaha

Kaktiny said...

nak 'sebinier'.. tak kira.. nak jugaks..

nanti nk pi terjah kat umah akak.. hahahaha...

mamaku said...

salam...

hujan emas negeri org...

hujan batu jugaklah kami disini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...