Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Friday, June 24, 2011

Tepung tak tau malu

Banyak-banyak tepung tepung apa yang tak malu.

Seisi kereta senyap.  Berpikir-pikir.

Tepung gomak.

Salah.

Senyap.  Berpikir-pikir lagi.

Tepung roti.

Salah.

Tepung apa ek.
Kedengaran perbincangan serius di sebelah belakang.

Tepung tak pakai baju.

Ek ele.. tepung mana pakai baju.

Dah?  Kalah?  Kalah?

Kalah!  Apa jawapannya ayah..

Teponggeng....

Gempita ketawa satu kereta sambil masing-masing mengesat-ngesat air mata.  Hasben aku walaupun kadang-kadang memberi teka teki yang tak mencabar minda langsung, mampu membuat tawa berderai.



image diambil di sini.


Itu kenangan 15 tahun dulu. Tanpa menyangka bahawa sekarang ini mata kita sering disajikan dengan lurah belakang punggung yang dipamerkan hasil pemakaian seluar yang ketat dan singkat di pinggang serta baju yang pendek.  Lagi sakit mata sekiranya pemakai itu bertudung litup di kepala.

.
.
.

Malam ini jam sepuluh jangan sesiapa berani pegang remote astro h'a!!!!!

Apasal pulak.

Maharaja Lawak

Aku sokong sepah.  Sokong je lah... takde lah sampai menghabis duit hantar hantar undi.  Sempuutttttttt......

ibundo

38 comments:

kakcik said...

Teponggeng???

Kelakola kakpah ni! :)

Acik Erna said...

Mak ai kak pah minat yo maharaja lawak yo..saya tak ponah tengok kak pah..anak2 yo..terbelahak2 golak e..saya dongar dari dalam ..

kakngah said...

hahahaha!!
lom habis baca org dah tau jawapan eh..
toponggeng!
sok2 boleh bg teka teki ni kat faris & maryam.

kaklong said...

kaklong tak langgan astro warna,tapi umi faris ado..nak poie umah dio tumpang nengok...hehehehe!!

sayangsayangibu said...

memang banyak fesyen toponggeng tu
kito pulak terkedu
kan kak?


hidup sepah (,")
tp tak sms pun.

Kakzakie said...

Serious kakpah kakak pun tak tahu juga teponggeng kalau tak tunjuk gambar:)

S..U..D..@..I..S said...

letih dan malu mata melihatnya

miloais said...

hahahahah
kak... now pesen katanya...
dalam erti kata lain... dari kepala ke hujung kaki pesen jugak lah...

errr... iols tak tengok lah maharaja lawak tu... tak berkenan...

errr... selera masing2 lah kan kak????

Hjh Noralenna Abbas said...

Ha,ha, ha, teponggeng, ha, ha....pemakainya buat dono bila teponggeng.

bujal X said...

chait!hahaha~~

deqlis said...

hehe kelakor laa kak pah..

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Kak Pah,

Saya pulak setiap kali Raja Lawak tak berpeluang tengok sebab ada kelas Bahasa Arab.

kucingorengemok said...

macam teka teki budak darjah 2 kan, hahaha

Angah said...

set kak pah...angah pun penyokong SEPAH

ibundo said...

kakcik,
hehe tu yang kelakor nya..

erna,
untuk menyegarkan minda yang bingung tengok gak la. Kalau lawak tu memang tegolak habih. Yang tak lawak tu cam nyampah je.

ibundo said...

kakngah,
ekau memang terer..

kaklong,
jommm.. malam ni abih dah.

sayang sayang ibu,
eee.. geli tengok. Eh.. bukan tengok, tertengok..

kak zakie,
bahasa orang sini sini.. rasanya ramai juga yang tak tahu.

ibundo said...

sudais,
dah tentu macam tu..

miloais,
trend yang tak elok tu jugak yang orang suka ikut kan?
ML ni kalau dah terikut dari awal, kena ikut sampai habis hehe..

Kak nora,
memang saja nak tunjuk la tu.. sabau jer la..

ibundo said...

bujal,
haahaha

deqlis,
Apa kabar deq. harap sehat sehat...

ani kunang-kunang
kpah ni jugak yang tak katam-katam belajar bahasa arab.

kog,
haha memang pun. masa tu anak2 sekolah rendah dan ada yang belum tadika ...

angah,
hehe.. angah pun minat sepah gak ek.

julietchun said...

sesekali atuk bagi teka teki ternganga semua :P

Ms.Lilies said...

saya idak tgk ML tu kak...
best yek

ejaMaria said...

wah... bole geng dgn hubby saya klu bab kontrol remote ni... ;p

nuwairani ismail said...

lucu! lucu! lucu! boleh wat teka teki ngn student ni! heheh

cikmanggis said...

hehe maharaja lawak la kakpah ni..nape dulu2 masa kat stf kita tak kenal rapat ya ..jika tak runtuh katil kita gelak kihkih...banyak-banyak air ..air apa yang paling tua kak pah/(anak kita bagi teka teki ni)hikhik...

Zaitun said...

Nasib baik ada gambar kalau tak memang tak faham teponggeng tu apa hehe...

Ku Tak Sempurna said...

muahahahahaha...

mari kita undi dr hamirdin utk maharaja lawak. :D

AZANI said...

assalamualaikum
hajjah
kita jumpa di Maharaja Lawak malam ni...InsyaAllah

iina said...

wakakakah.. kak.. nasib baik tak tersedak minum kopi tadi ;)

ibundo said...

juliet,
mana ader... anak2 ku je yang tenganga. aku maintain buat2 tau je..

lilies,
nak kata best takder la best. tapi macam dah kena candu ar. nak tengok je.. ada part gelak2 tu memang tergelak gak lah.

ibundo said...

ejamaria,
kalau ada cerita best, remote kita sorok haaha.. biar cari kat luar nun..

nuwairani,
haha.. dapat modal ek.

cikmanggis,
tulah. kpah sampai sekarang tak tau nama sebenar cm ni. mungkin kalau tahu nama boleh agak2 kenal ke tidak. kpah dulu masa sekolah memang kaki tergelak...
cm ada facebook tak. kalau ada bagi nama boleh add.
tentang tekateki tu.. err..nanti kita pikir2 dulu lepas ML ek..hehe

ckLah said...

Naik teponggeng nak memikior jawapannya...

ibundo said...

zaitun,
haha.. ekau tak tau ko..

kts,
kalau ada pun aku takkan undi kehkeh

azani,
minat jugak?

iina,
nasib baik taak tesodak. kalau tak, tak dapek nak nolong e

cklah,
hehe.. tak yah pikior lah cklah.

hani@debumelukut said...

Hahahaahaaa....ish, terketawa lebih had pulak malam2 ni...

ashley said...

teponggeng?
.
.
.
.
hmmm..sebenornya first time dengor.
.
.
.
.
.
awat aku tak pernah dengor ek?
teponggeng?
mana pi kawan kawan selatan aku dulu..
jap jap..
roomate aku yang melaka ari tu pernah cakap tak?
.
.
.
ishh..takper laaa..
kira word baru la nih.

ibuintan said...

teponggeng ngan tebonggeng samo tak kakpah?

hahahaha... kok ayam tu sodap la camtu, kok yg anak melayu.. mau yo nyalo an mancis kek lurah tu..

zino said...

lawak lawak... ada ke teponggeng hehe

ibundo said...

hani,
haha ketawa sebab ada ml ke..

ashley,
ini bahasa dalam lingkaran sederhana tertutup. Sapa yang berada di luar lingkaran mesti tak tau punya hehe..

ibuintan,
lobeh kurang samolah tu. bunyik ado lain sikit tapi meaning samo..
yang nampak lurah kek bolakang tu bukan stakat nak nyaloan api.. nak lotak bom pun ado gak ghaso e.

zino,
tengok ML? haha..

aNIe said...

Kak Pah...anie sokong Jozan...tapi malam tadi Jozan tak berapa nak menjadi lawaknya... dan Sepah maintain lawak giler...hahahha

Memang diorang patut menang... rezeki anak shuib & Sarah...

ibundo said...

anie,
rezki masing-masing ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...