Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Tuesday, November 15, 2011

Nenda mengaum

Dia on.
Dia off.
Dia on balik.
Dia off balik.
Aku yang tengok, asek terjerit-jerit.

Lama-lama sebab tak tahan, aku ikat dengan riben.  Masalahnya riben tu dibukaknya. Dan dia on, dia off lagi. Aku terjerit-jerit lagi.
Lagilah aku terjerit besar bila aku cari file aku tak ada. Melilau aku cari tak jumpa.  Rupanya dah masuk dalam tong sampah. Pandai pula dia drag file aku masuk tong sampah.

Aku betul-betul terjerit mengaum macam rimau bila screen laptop aku hitam tak nampak apa-apa.

Dia cakap,
enda angan arah ye!!!

Nasib masih sebelah aku bila setelah dua hari aku simpan laptop dalam beg dan bila aku buka semula, semuanya normal balik. Kalau tak mahu aku terkinja-kinja menahan perasaan sekiranya dokumen aku musnah.



Faris memang suka pakai laptop aku sebab nak tengok abc one two three. Aku dah ajar macamana nak tutup betul. Ada kalanya dibuatnya. Banyak kali dia tutup sesuka hati je. Atuk dia cakap lepas ni jangan biarkan terdedah atas meja lagi. Simpan je dalam beg kalau tak pakai.

ibundo

30 comments:

kaklong said...

enda mesti tak adi arah ayis kan?

kucingorengemok said...

marah nenda tu marah² sayang... kalau marah bonda biasanya lagi mengerikan, hehe (tu nenda ngan bonda kita la)

bujal X said...

he~~sabar makcik~~

tasekM said...

kihkihkih....

ke ko yg terdrag masuk tong sampah tu kak...?



comel ayis!

.

Kakzakie said...

Hehehe.... Faris dah makin bijak kakpah. Sukalah kakak tengok dia. Advance betul belajar ABC guna laptop nenda dia... kalau cuai jgn salahkan dia sebab dia tengah aktif...:)

Ezza said...

nanti ende klang nak cubit pipi montok tu..boleh tak ende Pah....

kakcik said...

Hahaha.. agak2 kalau anak2 yang buat, enda aum tak? :)

JunAina said...

aduhai kak pah...tergelak2 aina sensorang bacanya...

Zaitun said...

Faris budak pintar so enda angan marah ya.

Kunang-Kunang said...

Itulah delema kita sekarang kak pah.

AzeedA said...

nenda jangan mare
nanti naik dare
:)

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Hahaha...

Mehh indok ubit pipi montok Ayish tu.. Leh tak ubit pipi dia enda..


wakakakakkaka....

Lepas ni enda kena ikat tangan Ayish lak... kehh3..

Acik Erna said...

nenda jangan la jadi rimau..comel faris tu..nak gurau je..he he

Marina Monroe said...

Salam, hehehehe pengarang jantung maner boleh marah lama2..

Munnafendy said...

hahaha sweet je die pesan kt bonda jgn mrh eh...

bonda kena byk sabar ni, ade anak bijak =)

Ros said...

Salam ,

Kak Ros ingat dok marah kat sapa tadi..rupanya kat sicomel ni...dengan anak2 ni kita kena banyak2 bersabar,pasai depa ni tak dak undang2 ha.ha...

kakngah said...

cuba mak faris yg buang msk tong sampah..
gerenti nenda marah.. hihihi!!

Ms.Lilies said...

dengan cucu mesti mengalah punya kannnn hihihi

@xiiinam said...

Haip! Biaaaasa dia tu!


:D

Much Melo said...

tu dia nak siram pokok bunga ker mandikan ikan emas tu? hehehe

iina said...

'enda angan arah ye'.. ayat paling best kat dunia tuh ;)

kono boli nb utk budak2 kot enda ;)

ibundo said...

kaklong,
macamano nak marah.Dio pandai mujuk.

kog,
kalau bondanya yang marah, lebam kena cubit haha..

bujal,
banyak dah besabar ni

tasek,
takdenya aku de.

ibundo said...

kakzakie,
dia pun suka bukak suratkabar. kpah ajar dia kenal huruf melalui tajuk2 berita tu. Cepat dia dapat. tapi konsentrasi kurang..

ezza,
kalau enda klang nak cubit, enda klang kena datang bangi hehe..

kakcik,
bukan takat mengaum lagi dah.. terekam terus.

jun,
adei..

zaitun,
nak marah camno. Dio pandai mujuk.

kunang-kunang,
haha.. ani pun camtu gak ker

azeeda,
kehkeh..

azz,
tangan aish takleh ikatlah induk..

ibundo said...

erna,
maun tak comeh na. Dah nak bawak poi kodai dah tapi elok pulak de.

marina,
dia gesel-gesel, peluk peluk dah sejuk hati. Macamana nak marah?

Munna,
Tu la pasal..

Ros,
betul tu. Yang salahnya kita sebab cuai.

kakngah,
kok omak e yang buek.... heh.. siap!

lilies,
mesti kalah.

cklah,
dia tak takut orang pulak tu.

Much melo,
main air hehe..

iina,
bolikan yang memain punyo.. habih dibaraikan..

aNIe said...

Hehehe... kak anie dulu bagi Fareez yg memain punya jugak...tapi dia kata anie beli laptop tipu..langsung tak diendahkan... dibalingkan ke tepi...

Budak2 sekarang dah pandai lah kak...hahaha

Magia da Inês said...

♡°
º✿
º° ♥✿
Olá, amigo!
Não posso ler e entender o que você escreve, mesmo com o tradutor Google.
As fotografias do seu blog são maravilhosas, principalmente as com os bebês e as da natureza.
Uma ótima semana!
Beijinhos.
Brasil.
♥♡

cahya indah said...

kecik2 lagi cucu Bundo dah pandai drag2 file ni..hehe. dah tu bila cakap "angan arah" memang terus tak jadi la nak marah kan, Bundo.

ibuintan said...

cucu zaman cyber.. camtu lah enda kan


beri je laptop tu pada Faris, enda beli la catu lae ye

ibundo said...

anie,
budak2 kecik pun dah dapat bezakan mana yang memain punya dan mana yang betul..

magia,
apo bondo lah yang ekau cakap.

cahya,
heh kalau ilang terus mau menangis tak berlagu.

ibuintan,
uwan ibuintan belikan satu untuk ayish bole? hehe

AZANI said...

hi hi...kat rumah ni pun sama, hajjah,si adam...saje je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...