Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Tuesday, May 8, 2012

Cucu Nenda

Sampai di Bandara Adi Sucipto aku terima sms; air dah pecah.

Flight aku pukul 9 pagi waktu Jogja, 10 pagi waktu malaysia. Penerbangan mengambil masa 2 setengah jam. Mengikut perkiraan, sampai lcct pukul 12 setengah. Sepanjang-panjang perjalanan di udara itu aku terpaksa offkan henfon. Dan di dalam hati tidak berhenti-henti aku berdoa semuga semuanya selamat.

Sebaik menjejakkan kaki di bumi tercinta kira-kira pukul 12.35, aku hidupkan henfon aku dan menghubungi ayah faris bertanya kabar.
Dah enam cm, katanya.

Ohh.. mak dah sampai.  InsyaAllah lepas asar mak ke sana.

Rupa-rupanya orang baru sudah tidak sabar-sabar mahu melihat dunia. Baru beberapa minit sampai ke  rumah aku, henfon aku berbunyi;
Alhamdulillah, sudah selamat melahirkan.  Berat baby 3.48 kilo.




Inilah adik Faris.
Bertambahlah lagi ahli keluarga aku.
Faris jeles? Kadang-kadang jeles, kadang-kadang tak.  Tapi aku cuak jugaklah takut kalau-kalau dilepuknya si adik tu.

ibundo


25 comments:

izan mama mia said...

tahniah...baby baru mmg wangi..kan...tembam gak yer..

~ Cik Azz ~ said...

Wahh... 3 kilo lebih tu..

Apapun, alhamdulillah, semuanya selamat.. Moga anak dan ibu terus sihat.. Nenda pun kena la sihat jugak.. hehe..

Takut Farish cubit yoo budak tu kak.. haha..

ibundo said...

izan,
baby memang wangi. sedap je ciummm

azz,
alhamdulillah sehat. Tulah pasal. Tadi nak dibagi e kue sobab akak kobaan adik e nangih sobab lapa.

ibuintan said...

tahniah kakPah... bobok ea adik Faris, montel

boboi ke gegel kakPah

aNIe said...

Alhamdulillah...dan tahniah buat akak & kedua bapa & ibu muda... comel baby...geram tgk pipi tu...

sal said...

tahniah..moga kehadiran org baru, menambah keceriaan keluarga..Amin

kakngah said...

tahniah utk kakpah sekeluarga...

faris dah jadi big brader lah!
hihihi!!!

dah ado namo lun si konit tu?

kaklong said...

ayis nyo adik laki ko pompuan uwan?
:)

kakcik said...

Subhanallah. Tembamnya. Selamat datang ke dunia, sikecil. Semoga membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh.

Kunang-Kunang said...

Tahniah kak pah bertambah cucu lagi. Alhamdulillah. Semoga adik Faris ni menjadi anak kebanggan keluarga.

klcitizen cikgunormah said...

bestnya ...

ejaMaria said...

comelnyaaaa... rasa nak geget-geget pipi gebu tu...

Faris ok kot... insyaAllah...
'kita kan abang'...

Ezza Muffinbiru said...

alahai..montel nya pipi...tahniah kak pah dan Farrah..macam boboi jer kak..

KhaiRin : anies said...

chooooommmmmeeeeeeeelllll

tahniah!

miloais milo said...

tahniah kakpah... dapat cucu lagi sorang...
comelnya baby...

ASH said...

tahniah dari kami di Perdana..

tasekM said...

tahniah..


.

Zaitun said...

Tahniah kakpah...bertambah cucu lagi.

indahhouse said...

Salam ibundo,
Berita baik ni tahniah, tahniah! hehe..
Kak Pah sihat? Tulun sampaikan peluk cium saya buat adik faris.. :)

Bicara Kak Noor said...

salam Ibundo,tahniah di atas kelahiran adik Faris ni semoga Ibundo happy dengan kelahiran orang baru thnks sebab sudi berkunjung ke blog saya yg masih baru tu ..cayang ibundo hehe

Ms.Lilies said...

bau baby wangiiiiiii....congrats to kak pah n family

kasihibu said...

alalalahhai..comel tembam geram sedap bau ni hrmmm

tahniah...kepada semua ahli keluarga

Kakzakie said...

Terlewat kakak dapat tahu kakpah... tahniah bertambah lagi cucu kakpah. Tembam macam Faris juga... macam dah besar walau baru lahir...:)

Acik Erna said...

tahniah kak pah..dapek sorang lgi..montel tu..comel

JunAina said...

Tahniah kak pah dapat cucu lagi, bertambah le bilangan kerusi dan pinggan di meja nanti...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...