Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Saturday, May 5, 2012

Hujan..hangus..gajah..whatever

Saja nak buat short n3.
Yang
Kat Jogja tengah hujan sekarang ni. Dari petang tadi hujan. On the way balik dari guung merapi tadi dah hujan.

Tak dapat nak tunjuk gambar gunung merapi sebab puncaknya tertutup dek awan tebal. Tapi bau belerang memenuhi ruang di kaki gunung. Aku melihat kesan-kesan letupan gunung merapi duantahun lepas. Pokok-pokok banyak yang hangus tinggal batang yang rentung sahaja.

Gambar di atas tu sepatutnya aku letak kat sini tapi pakai tablet ni aku tak pandai nak adjust. Biaq pi la no..



Mana cursor ni. Susah betul aku nak cari. Gambar yang ni dah cerita dah cerita lain. semalam kitorang makan nasi goreng gajah mada. Tu gambar nasinya. Hasben aku tanys pelayan tu, gajahnya mana. Budak tu jawab, gsjahnya belum disembelih pak!..

Ish.. aku dah give up nak nulis.  Asek terkial-kial mencari cursor je. okay bye..

ibundo.

12 comments:

IdaShazana said...

asssalamualaikum

~ Cik Azz ~ said...

hehehe....

Banyak boto huruf yg salah tompek.. Ni kok exam dah kono potong markah dah ni.. hehe..

Akak buek entry guno apo ni kak..?

sal said...

Assalamualaikum kak pah..
masaAllah..
dah 2 thun letusan gunung merapi tu..masih ada bau belerang dan kesan tinggalannya ye..

sayup2 je tengok fenomena alamnya..tnks brkongsi cerita..

zino said...

kalau sekor gajah berapa ramai boleh makan tu ya hehe

ASH said...

aku menci tulis blog pakai tablet..
.
.
aku mesti guna netbook gak.
.
.
p/s kena datang lenkali untuk tangkap gambo..hehe

atuk said...

Assalamualaikum Ibundo

kalau pergi ke Indon ...nak cuba la makan nasi goring gajah mada tu...

Mak Su said...

keropoknya nampak sedap

Aku said...

dah ke timur tengah, ke timur lak...? wuihhh.. best nyer...

kaklong said...

dr singa pun kek indon kak,



tak do gajah ea,belalai pun jadi lah....apo kato pelayan tu gek ea...hahahah!

Acik Erna said...

kak pah..mano gambar poko yang hangus tu..nanti lotak yo kak pah..nk tengok..

ibuintan said...

potong markah ni.. xlamo tekial2 ea tu, kojap yo mahe la pakai tablet tu

JunAina said...

Kalau betul ada gajah mau tak termakan pulak daging gajah tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...