Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Wednesday, January 16, 2013

Manggis rupanya...

Lift berhenti. Pintunya terkuak sebab ada orang mahu keluar.
Aku yang mahu ke tingkat atas, berdiri menunggu pintu lift terkatup kembali.

Ada seorang perempuan di luar lift sedang berdiri memandang ke arah kami.
Dia menggerak-gerakkan telapak tangannya ke kiri ke kanan.
Pada hemat aku, dia ingin mengatakan bahawa dia tak mahu masuk ke dalam lift.
Aku pun buat muka bodo.
Sehinggalah dia menjerit menyebut 'kakpah!!!!' dan ketika itu juga pintu lift tertutup.

Siapa tu mak?
Entah.
Biasalah mak tu....

Aku masih tertanya-tanya sehinggalah mendapat jawapan ini di kotak komen dapur ibundo..

Salam kak pah..jumpa kakpah ni cam dlm cerita Korea. Hero n heroin selisih kt lift.KakPah masih seperti dulu.Masa kt Stf hehe....Cm masih cam wpun puluhan tahun dulu.

 Rupanya Cik Manggis!!!!

Memanglah kakpah tak perasan.  Tak ingat pun rupa cm macamana.  Macamana ko boleh kenal kakpah?

ibundo

17 comments:

cikmanggis said...

hahaha...entah kenapa memang kakpah ni memang dalam kotak ingatan Cm sejak dulu.Lagi pun kak pah ni tak berubah sangat.Badan tetap "menten" macam dulu jugak....satu lagi kak pah..junior memang ingat Senior..biasa lah tu..

Insyallah rasanya akan jumpa kak pah lagi ni...Cm dok "tawaf" warta..Billion...Warta Billion...

azieazah said...

Wahhh kalu saya kompom la malu tak hengat bila ada blogger tetiba sergah camtuh.

Harap-harap tak jadi pada saya sebegitu.

kucingorengemok said...

kak pah memang glamor! hehe...

NM02 said...

wah kak pah... glakmer gitu...

tasekM said...

ko kan pemes kak... :)



,

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...

He he, Alhamdulillah orang masih kenal. Maknanya tu kak pah tak banyak berubah dulu dan sekarang.

pB said...

sama kes lar kak pah ...

tapi kita tak jumpa kat dlm lif
kita jumpa kat sunway lagoon

Hjh Noralenna Abbas said...

Kak Pah kita dah famous dah. Dalam WANITA keluaran Januari 2013 ada ruang resepi ilham resepi ibunda. Bila nak buat buku resepi pula Hajah?

secangkir madu merah said...

junior memang ingat senior.. hehehe senior je yg tak ingat junior... hehehe

julietchun said...

selebriti pun kalah kak :D

Acik Erna said...

salam kaka pah..kok kito terjumpo kaka pah buek tak tau..se koja..ha ha ha

Zaitun said...

Segan juga kalau ada orang tegur tapi tak kenal.

ibundo said...

cm,
kakpah dulu masa sekolah budak baik baik je kan?(hiii..)
Kenapa asek tawaf warta billion. Ada projek ke.

azie,
kena sergah tapi tak tau tau sapa yang menyergah haha

kog,
iye ke

nmo2
erkk..

tas,
aku kan kalau pegi mydin melaka mesti rasa2 macam nak terserempak dengan ko je tapi tak penah pulak..

ibundo said...

kunang-kunang,
mesti ada trademark kat mana-mana yang tak boleh hilang dimakan zaman haha

pb,
kalau ko tak tegur dulu memang langgar bahu je. Itu pun bila ko dah tegur boleh kakpah terpinga-pinga jap mengingatkan siapa gerangan. ish..ish..

kak nora,
memang ada angan-angan nak buat buku tapi belum kesampaian. Insyaallah bila tiba masa.

smm
hehe.. ko pun junior aku ke

juliet,
memang kalah

erna,
kok ekau lah na.. tak sah kalau tak ajak kakpah bolanjo minum teh tarik socawan

zaitun,
tu lah pasal. Dah banyak na dah terjadi.

amn said...

assalam hajjah

tu la, kekadang ditegor orang,kita blur mikir siapa dia,tapi nak tanya malu.

sal said...

dh jadi blogger sama macam selibriti ..org kenal ...agak2 klu saya jumpa kakpah, mungkin juga saya boleh cam kerana pernah tengok melalui foto..

ibundo said...

amn,
biasa lah tuuu..

sal,
kakpah ni yang susah nak cam orang..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...