Followers

jom klik

TADIKA AULAD HAS BEEN MOVED TO ANOTHER LOCATION. CLICK HERE IF YOU WISH TO GO TO TADIKA AULAD

Monday, January 21, 2013

Berasap!!!

Ada orang yang tangannya memang gatal nak menconteng.
Kalau budak-budak lain hal. Dinding tadika aku memang every year kena sapu cat sebab banyak sangat bekas-bekas tangan anak-anak yang tersangat-sangat kreatif. Kertas ada tapi dinding juga yang dilukisnya.
Tulah..  kalau budak-budak memang aku faham.
Orang tua ni yang susah aku nak faham.
Apalah yang bestnya menconteng dinding.
Kalau aku nampak tangan yang menconteng tu, mahu saja rasanya aku ketuk-ketuk dengan penukul besi supaya jangan menconteng lagi.

Haritu aku ke ekonsef.
Terasa nak terkucil, aku masuk tandas di situ.
Biasalah kan orang nak tunjuk kekreativitian mereka di dinding tandas. Habis dinding tandas tu diconteng-conteng.
Tapi nak tergelak pun ada jugak.  Tergelak dalam hati bila baca ni:
Somebody please take care  your toilet.
Repair you toilet boil!!
Siap tunjuk arrow gedabak punya besar ke arah 'toilet boil' itu.

Aku bayangkan sesiapa yang melabur di situ menggelupur keluar berasap-asap terkena bahana toilet yang tengah mendidih.
Kahkahkah....

ibundo

19 comments:

hitomi lavender said...

Assalammualaikum ibundo..hehe..sengih sorang2 saya masa duk baca entry ibundo ni..:D..boil..dia eja kut bahasa melayu kut.hehe...

Nieda ramly said...

saja nak uji kreativiti le tu

Kakcik Nur said...

Hadoi! Tersedak saya...

Habislah kena boil bontot sesiapa yang melepaskan hajat kat situ! :)

ibuintan said...

bukan berasap lae, trus rontong....

hayoai... hehehehe

Amie said...

ha ha ha....kelakarnya Bundo!

Acik Erna said...

asslam kak pah..menggologak kak pah mano tak gonthong e he he

ejaMaria said...

hahaha... boil lah sangat... haduyaiii...

rezeki said...

Kak pah

Tu baru namanya cucian wap hahaha

insan marhaen said...

Kata ammah yang bertanggungjawap bersihkan tandas tempat kerja IM... pekerja bangsa Indon yang selalu conteng tandas...

azieazah said...

Biasanya public toilet yang kena bayar tu jarang nak jumpa yang rosak.

Dalam pasaraya, yg free tu memang ada yang terabai.

Tapi saya suka toilet dalam Jusco, sentiasa bersih walaupun tak kena bayar pun!

JunAina said...

Nasib baik tak pernah masuk toilet kat econsape tu walaupun selalu pergi kalau idok mau kena boil vontot Aina nih...ahahaa...

julietchun said...

asal bunyi nak sama sudah,kekkekeke

Ratu Hatiku said...

hahahaha...ramai org yg kreatif kt Malaysia nie Ibundo :D

MamaFaMi said...

Ahahahaha... mau boiling punggung dia ye Ibundo... hehehehe...

kakngah said...

hahaha!!
hilang ngantuk..
mokasey kakpah.

Queenie said...

salam kak Pah...
tumpang gelak sekali hihihi...

sal said...

Assalamualaikum kak pah..

kadang bila tengok bilik air tersangatlah kreatifnya..macam malas nk masuk..tpi apa kan daya,kalau dh tak boleh tahan...terpaksalah juga..

BUNDA a.k.a KN said...

assalam, selamat bercuti CNY..

indra inovly said...

Serba Mikrotik
update game dan software
inforza media blogwalking area
makasih gan infonya
Nice share
blogwalking area gan, ditunggu kehadirannya
APKmania : aplikasi for android
Cari Resep Masakan khas Indonesia dimari aja gan
Blog prediksi terkini dan terjitu cek di mari
Tips Kesehatan Wajah bersih dan cerah
tempatnya donwload Games dengan Link MediaFire
100% tentang android
yang muda yang berkarya
salam blogwalking,, di tunggu kunjungan baliknya
seputar tips komputer
about share
about17plus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...